Tirsdag 1. september 2020

Redaksjonen tar pause.
Letingen etter en rimelig god dataprogrammerer har dessverre ikke vært vellykket. Vi har derfor bestemt at det under «jakten» ikke publisere nyheter.

Bak kulissene fortsetter vi imidlertid å levere nyheter til andre aktører i markedet. Men fremfor alt prøver vi å finne en dataprogrammerere!

REGIONSNYTT

Lørdag 29. august 2020

Mann fra Hønefoss siktet for tre voldtekter
En mann i 20-årene fra Hønefoss er siktet for voldtekt av to jenter under 14 år og en voksen dame.

Mannen er siktet for å ha hatt seksuell omgang med to mindreårige jenter. Det ene forholdet skal ha skjedd før sommerferien, mens det andre ligger lenger tilbake i tid, skriver Ringerikes Blad.

Han ble pågrepet for to uker siden og har siden sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud. Torsdag ble den forlenget med tre uker.

— Bakgrunnen er at vi ikke er ferdig med etterforskningen. Vi har noen flere avhør vi ønsker å gjennomføre. Det er også avdekket et nytt mulig forhold, en voldtekt av en voksen dame, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt.

Den siktede mannen nekter straffskyld for voldtektene.

NTB

Mandag 24. august 2020

Høydramatisk da Bystrøm tok gullet — ett tusendels sekund foran Hvideberg
Sven Erik Bystrøm tok sitt første NM-gull da han trillet i mål bare millimeteren foran Jonas Iversby Hvideberg under fellesstarten i sykkel-NM søndag.

— Det var digg. Det var lenge siden sist jeg var så nærme, sa Bystrøm til TV 2 etter rittet.

Etter å ha syklet 204 kilometer i varmen kunne 28-åringen juble for seier. Sist det ble seier på UAE-rytteren var i 2014. Da ble han U23-verdensmester.

Bak Hvideberg kjørte Carl Fredrik Hagen inn til en tredjeplass.

De tre medaljevinnerne dro fra Alexander Kristoff og resten av motstanderne mot slutten av rittet, og hadde en god luke ned til fjerdeplassen da det gjensto én mil.

Hvideberg ledet på de siste meterne på vei mot mål, men Bystrøm klarte akkurat å ta igjen 21-åringen i en rekordjevn innspurt. Uno X-rytteren fortvilte da resultatet fra målfotoet var klart.

— Jeg har det kjipt mest for laget sitt del, sa sølvvinneren og la til:

— Jeg får «innern» sånn som vi håper, og så er det så lite som avgjør. Det er utrolig kjipt. Jeg hadde troen på at jeg skulle ta det, men så kom han helt på slutten.

RegionsNytt
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 

Søndag 9. august 2020

Mopedulykke i Jevnaker
En mopedfører i 20-årene ble natt til søndag skadd i en ulykke i Jevnaker kommune.

Sørøst politidistrikt fikk melding om ulykken like etter klokka halv ett natt til søndag.

Det er mistanke om at mannen er alvorlig skadd, og han er tatt hånd om av helsepersonell.

NTB

Søndag 2. august 2020

Byggingen av minnestedet på Utøykaia starter på mandag
Oppføringen av minnestedet på Utøykaia settes i gang tidlig mandag. Det skal stå klar til tiårsmarkeringa av 22. juli, men det kan naboene sette en stopper for.

Debatten om et minnested etter terrorhendelsene har rullet gjennom flere år, men i morgentimene på mandag går startskuddet for byggearbeidene på Utøykaia.

— Det blir ikke noen voldsomme ting som skjer. Vi har møter med Skanska, og de kommer til å kjøre inn noen maskiner og rydde skog, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB.

I likhet med tomteeier AUF har Statsbygg vært tydelig på at en stans i byggearbeidene gjør at stedet neppe vil være klart til tiårsmarkeringa av terrorangrepene som kostet 77 liv i Regjeringskvartalet og på Utøya 22. juli 2011.

— Det blir veldig mange parallelle kjør. Det er mange oppgaver som må gjøres samtidig for å holde framdriften slik at minnestedet blir klar til markeringen til neste år, sier Aschim.

Naboer ønsker stans

NTB

Lørdag 1. august 2020

AUF nekter ytterligere utsettelse av Utøya-minnesmerke: — Vært en tung påkjenning
AUF sier minnesmerket på Utøykaia må bygges nå for å stå klart til tiårsmarkeringa av 22. juli. De ber retten avvise naboenes krav om forhindring av byggestart.

Utøya-naboene har begjært midlertidig forføyning mot staten og AUF for å utsette starten på byggearbeidene, som etter planen skal starte mandag. De har også levert stevning om at minnesmerket ikke skal bygges.

I sitt tilsvar til Ringerike tingrett ber AUF om at naboenes krav ikke tas til følge.

— I denne saken er det derfor et slikt «åpenbart misforhold» mellom partenes interesser som gjør at midlertidig forføyning ikke kan besluttes, skriver advokat Pål Martin Sand på vegne av AUF, som eier eiendommen hvor minnesmerket skal være.

Ungdomspartiet argumenterer blant annet med at det er av nasjonal betydning å forhindre ytterligere forsinkelser av minnesmerket.

NTB

Fredag 31. juli 2020

Utøya-naboer gjennomfører egen helseundersøkelse
Naboene til det kommende minnesmerket ved Utøya har gjennomført sin egen helseundersøkelse for å vurdere den psykiske belastningen knyttet til stedsvalget.

Det er Ressursklinikken som har fått oppdraget med å gjøre en sakkyndig vurdering av den psykiske belastningen det valgte stedet for minnesmerket etter terrorangrepet på Utøya i 2011 medfører for naboene, melder NRK , som har fått innsikt i deler av arbeidet.

I en midlertidig rapport går det fram at flere av dem som hittil er undersøkt, står i fare for å utvikle varig helseskade, dersom minnesmerket plasseres ved Utøya-kaia som planlagt.

Utøya-naboene har også saksøkt staten ved Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) og AUF som eier hver sin del av tomten som er planlagt utbygd. Fredag går fristen for tilsvar fra de saksøkte ut.

Generalsekretær Sindre Lysø i AUF vil ikke kommentere saken før det er klart.

Torsdag kunngjorde Statsbygg formelt på Doffin, som er den nasjonale kunngjøringsdatabasen for offentlige anskaffelse, at kontrakten på 227 millioner for å bygge minnesmerket på Utøyakaia er tildelt entreprenørselskapet Skanska og det tyske firmaet Ernst Strassazher.

Selve kunstverket vil bestå av 77 smale bronsesøyler som skal symbolisere hver av de drepte. Totalt vil minnesmerket over de drepte koste over 300 millioner kroner.

NTB

Mandag 27. juli 2020

To til sykehus etter alvorlig trafikkulykke på Hadeland
Tre personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke på riksvei 4 ved Roa i Lunner kommune. To av dem betegnes som henholdsvis alvorlig og kritisk skadd.

Den tredje personen er kjørt til legevakten, skriver politiet på Twitter. De involverte er en mann i 20-årene, en mann i 50-årene og en kvinne i 50-årene. Ingen av dem er hjemmehørende i området.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 13.52 søndag ettermiddag.

Det er snakk om en møteulykke mellom to personbiler, med to personer i den ene bilen og én i den andre. Mye tyder på at den ene bilen har kommet over i motgående kjørefelt før kollisjonen inntraff, ifølge politiet.

— To personer er fraktet til Ullevål sykehus, en alvorlig skadd med ambulanse og en kritisk skadd med luftambulanse. Den tredje involverte er skadd og fraktet til legevakten, sier operasjonsleder i Innlandet politidistrikt Arne Norevik til Avisen Hadeland.

Riksveien ble stengt i begge retninger etter ulykken. Rundt klokka 20.15 meldte politiet at veien er åpnet for ferdsel igjen.

NTB

Fredag 24. juli 2020

Kvinne død etter trafikkulykke i Hallingdal
En kvinne i 40-årene mistet livet da en motorsykkel frontkolliderte med en bil på riksvei 7 på Ål i Hallingdal torsdag kveld.

Det bekrefter Sørøst politidistrikt natt til fredag. Den omkomne er en kvinne i 40-årene.

MC-føreren kjørte i et følge med flere andre da ulykken skjedde ved 21-tiden torsdag.

Ulykken skjedde mens motorsyklisten forsøkte å kjøre forbi et annet kjøretøy. Fartsgrensen på stedet er 70 kilometer i timen. Kvinnen ble fløyet til sykehus med kritiske skader, men døde av skadene hun pådro seg.

Politiet og ulykkesgruppen fra Statens vegvesen har undersøkt stedet. Veien er fredag morgen åpnet for trafikk etter å ha vært stengt i flere timer.

NTB

Mandag 13. juli 2020

Mørkgonga er et av Krokskogens mest spektakulære plasser.
Derfor lar mange seg friste dit når turværet er bra.

Fler enn det er plass til på den lille parkeringsplassen nede ved Åsaveien hadde tatt turen søndag.

16 biler fikk et parkeringsgebyr av politiet for parkering i veibanen.

RegionsNytt
---
 
---
 

Søndag 12. juli 2020

Nyhagen avgjorde for Hønefoss
Hønefoss åpnet sesongen med 2-1-seier over mot Amazon Grimstad i 1. divisjon lørdag. Silje Bekkåsen Nyhagen scoret begge målene for Hønefoss.

Lykke Laura Kildegård Thomsen ga Amazon Grimstad ledelsen etter bare to minutters spill, men Nyhagen utlignet for Hønefoss noen minutter før hvilen. Samme spiller avgjorde for Hønefoss i siste minutt av første omgang.

Hønefoss‘ Julie Solberg fikk se det gule kortet.

18. juli skal Amazon Grimstad møte Fløya, og Hønefoss møter Åsane.

NTB

Fredag 3. juli 2020

Klage forsinker byggestart for 22. juli-minnestedet
En klage har tvunget Statsbygg til å utsette byggestart for det planlagte 22. juli-minnestedet på Utøyakaia.

— Alt er klart, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg til NTB.

Kontraktene er på plass. En detaljplan fra Hole kommune er på plass. Og en oppdatert kostnadsramme på 500 millioner kroner er banket igjennom i Stortinget.

Men nå må byggestart likevel vente.

Det skyldes en klage på kommunens reguleringsplan fra en gruppe naboer til det planlagte minnestedet, som skal ligge på Utøyakaia.

Klagen har fått oppsettende virkning i påvente av behandling hos fylkesmannen i Oslo og Viken.

NTB

Fredag 26. juni 2020

Hønefoss: Far ville redde sønn fra drukning — druknet selv
Mannen i 30-årene som omkom i en drukningsulykke i Hønefoss onsdag, forsøkte å redde sin ti år gamle sønn fra å drukne. Ingen av dem kunne svømme.

Det var en familie på fire fra Syria — bosatt i Hønefoss — som var på utflukt ved elva, da tiåringen falt i vannet. Det er ikke bademuligheter på stedet ettersom elva er stri.

— Far hoppet etter. Ingen av de to var svømmedyktige, sier Bent Øye, seksjonsleder for etterforskning i Hønefoss politistasjonsdistrikt, til Ringerikes Blad.

To menn som var vitner til hendelsen kom løpende til stedet, og den ene hoppet uti vannet for å hjelpe tiåringen. Den andre hjalp deretter de to opp på land.

Først etter noen minutter ble redningsmannskapene oppmerksom på at det befant seg enda en person i vannet og 49 minutter etter at den første meldingen kom, ble guttens far, en mann i 30-årene, funnet under vann av brannvesenet, skriver avisen.

Mannen ble fløyet til Ullevål sykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

Familien har fått krisehjelp fra kommunen.

NTB

Torsdag 25. juni 2020

Mann omkom etter drukningsulykke i Hønefoss
En mann i 30-årene omkom etter en drukningsulykke i en elv i Hønefoss i Ringerike, opplyser politiet.

Politiet fikk melding om at det var en person i elva i Hønefoss onsdag klokken 15.34. Vedkommende, et barn, ble reddet opp av vannet av personer på stedet. Det ble samtidig iverksatt søk etter en annen person, en mann i 30-årene, som etter hvert ble hentet opp av elva.

Mannen ble fløyet til Ullevål sykehus, men livet hans sto ikke til å redde.

— Det bekreftes at mannen i 30-årene har omkommet. Pårørende er varslet, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter onsdag kveld.

Ifølge politiet fremstår hendelsen som et uhell. Det er ikke badeplass på stedet.

NTB

Onsdag 17. juni 2020

Mann døde under trefelling i Modum
En mann i 50-årene døde tirsdag i Modum etter å ha fått et tre han hadde felt, over seg.

Mannen ble meldt savnet av familien rett før midnatt tirsdag. Han drev med rydding og felling av skog i utfordrende terreng. Familien, som ikke hadde hørt fra ham siden 13.30, iverksatte selv leting og funnet blant annet en ATV, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

— Mannens sønn fant ham liggende fastklemt under et tre, mens nødetatene var på vei. Det var tydelig at han hadde fått treet over seg etter å ha felt det, skriver politiet.

Ulykken fant sted i Modum kommune i tidligere Buskerud fylke, nå Viken. Mannen ble erklært død på stedet.

NTB

Tirsdag 9. juni 2020

Årets 22. juli-markeringer blir digitale
I år er det ni år siden terrorangrepene 22. juli. Av smittevernhensyn blir årets markeringer strømmet digitalt på nettet.

— Grunnet pandemien og restriksjonene rundt den blir det dessverre en annerledes markering i år både i regjeringskvartalet og på Utøya. Dette er en konsekvens av dagens situasjon og myndighetenes råd. Markeringene blir derfor strømmet, slik at alle rundt i landet får anledning til å se dem, heter det i en pressemelding fra regjeringen.

Som tidligere år blir det først en markering i regjeringskvartalet på formiddagen, med taler fra statsministeren og representanter fra den nasjonale støttegruppen. Senere på dagen vil det bli holdt markering på Utøya, med taler fra AUF-lederen og Ap-lederen.

Artist Frida Aannevik vil i år stå for de musikalske bidragene på begge markeringene, som også vil inneholde kransenedleggelse og opplesning av navnene til de 77 personene som ble drept 22. juli 2011.

NTB

Tirsdag 2. juni 2020

To til sykehus etter trafikkulykke ved Hønefoss
To personer er kjørt til Ringerike sykehus etter en singelulykke på E16 ved Utvika mandag kveld.

Bare en bil var involvert i hendelsen, og hendelsesforløpet er uklart, opplyser Sørøst politidistrikt på Twitter.

Ulykken har ført til store trafikale problemer på stedet, og politiet dirigerer trafikken.

Bilberging er på vei.

NTB

Tirsdag 2. juni 2020

Pilot kom fra paraglideruhell uten skader
En paragliderpilot kom fra et uhell ved utsiktsstedet Kronprinsens utsikt i Hole kommune uten fysiske skader.

— Vedkommende har fått tilsyn av ambulansepersonell, men har ikke behov for videre oppfølging, opplyser politiet.

Det var ved 14-tiden mandag ettermiddag at nødetatene rykket ut til utsiktsstedet Kronprinsens utsikt i Hole kommune etter melding om en mulig paragliderulykke.

Politiet var usikre på om hendelsen var en ulykke eller av kontrollert art, men nå er det i hvert fall klart at piloten kom uskadd fra hendelsen.

NTB

Tirsdag 2. juni 2020

Kvinne knivstakk kvinne på Hønefoss
Under en krangel i en privatbolig på Hønefoss ble en kvinne i 20-årene knivstukket av en annen kvinne natt til mandag.

Den skadde kvinnen ringte selv til politiet klokka 5.13 natt til mandag. Hun hadde hatt besøk av en annen kvinne i midten av 30-årene, men i løpet av natta hadde et hyggelig besøk utartet til uenighet.

— Det hadde oppstått en uoverensstemmelse og den ene hadde stukket den andre i armen slik at hun har fått et forholdsvis alvorlig kutt. Deretter har den mistenkte kvinnen dratt fra stedet, forteller oppdragsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han sier den skadde kvinnen ble kjørt til legevakta av politipatruljen som rykke til stedet. Hun ble natt til mandag avhørt.

Det skal ikke ha vært noen andre til stede knivstikkingen skjedde. Kvinnen i 30-årene, som dro fra stedet vil bli anmeldt for forholdet.

NTB

Mandag 1. juni 2020

Mann til sykehus etter brannmelding i Hønefoss
En mann i 60-årene er fløyet til sykehus etter at det oppsto kraftig røykutvikling i en enebolig i Hønefoss natt til mandag.

Sørost politidistrikt varslet om brannen klokka 4.52 natt til mandag. De var selv blitt varslet om brann i eneboligen klokka 4.08. Det skal være tre boenheter i boligen med totalt fire beboere.

Politiet fikk raskt oversikt over tre av beboerne, men den fjerde ble senere funnet bevisstløs av røykdykkere fra brannvesenet som hadde tatt seg inn i boligen.

— Det er en mann i midten av 60-årene som er fløyet til Ullevål sykehus. Tilstanden er for øyeblikket uavklart, skriver politiet

Operasjonsleder Ole Kamben sier det er for tidlig å konkludere med årsaken til den kraftige røykutviklingen, men at spor på stedet kan tyde på at det er skjedd i forbindelse med matlaging.

NTB

Mandag 1. juni 2020

MC-fører hentet av luftambulanse etter kollisjon med traktor i Jevnaker
En mannlig MC-fører i 50-årene er hentet med luftambulanse etter en kollisjon med en traktor ved Randsfjorden.

Politiet fikk melding om ulykken på Fjordlinna, som går langs Randsfjorden, klokken 15.50 søndag ettermiddag. Ulykken skjedde i Jevnaker, ikke langt unna kommunegrensen til Gran.

— De kolliderte i et veikryss. Motorsykkelen kjørte inn i siden på traktoren da traktoren skulle svinge av veien, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Skadeomfanget på MC-føreren er ukjent. Traktorsjåføren kom uskadd fra kollisjonen.

Politiet er på stedet og etterforsker saken.

NTB

Fredag 29. mai 2020

Naboer til 22. juli-minnesmerke går til søksmål mot kommunen
Naboene til det planlagte 22. juli-minnesmerke på Utøykaia går til søksmål mot Hole kommune i et forsøk på å stanse byggingen.

Til tross for sterke protester fra naboene har Hole kommune bestemt at 22. juli minnesmerket skal ligge på Utøyakaia. Nå varsler naboene søksmål mot kommunen, melder NRK.

— Vi tar ut søksmål mot Hole kommune med spørsmål om de i det hele tatt har lov til å reise et slikt monument ut fra naboloven. Dette skjer med bakgrunn for de helsefarene innbyggerne blir utsatt for, sier advokat Ole Hauge Bendiksen som representerer de 20 saksøkerne.

Planlagt byggestart er i juni, men saksøkerne sier de vil gjøre det de kan for at de ikke blir noen byggestart.

— At byggestarten blir utsatt når vi starter vår prosess, ser jeg på en selvfølge, sier advokaten.

Debatten om et minnesmerke etter terrorhendelsene har rullet gjennom flere år. Flere naboer sier de ikke ønsker å ha minnesmerket på Utøykaia, fordi det stadig vil minne dem om terrorangrepet. Det var også her mange av ungdommene som svømte i land 22. juli 2011, kom i land.

Det planlagte minnesmerket skal utformes av 77 søyler — én for hvert av ofrene i terrorangrepene — som til sammen vil utgjøre et gjerde nede ved vannkanten på Utøykaia.

NTB

Torsdag 28. mai 2020

Utøya-minnesmerket åpner neste sommer — vil ha kostet over 300 millioner
Når det neste sommer har gått ti år siden terroren rammet Norge, vil minnesmerket over de drepte ha kostet over 300 millioner kroner.

Det planlagte minnesmerket på Utøykaia skal åpnes på tiårsdagen for terrorhandlingene som krevde 77 liv i regjeringskvartalet og på Utøya. Statsbygg ønsker ikke å oppgi sluttsummen på prosjektet før saken er lagt fram for Stortinget, men den vil ha rundet 300 millioner kroner innen tiårsmarkeringen, skriver Aftenposten.

— Sluttsummen vil bli høyere når alt er ferdig. Det blir mer til prosjektering, tilrettelegging og andre oppgaver for å gjennomføre prosjektet, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim.

NTB

Tirsdag 26. mai 2020

Mann sendt til sykehus etter arbeidsulykke i Hole på Ringerike
En mann i 50-årene er kjørt til Ringerike sykehus med alvorlige skader etter å ha fått mange kilo materialer over seg.

Mannen var ved bevissthet, men har skade i et bein og hodeskader, skriver Ringerikes Blad.

— Vi kjenner ikke til hvor alvorlig skadene er, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt.

Politiet varslet om arbeidsulykken klokka 9.50. Det var i forbindelse med lasting av materialer at mannen skal ha fått disse over seg.

Hendelsen skjedde i Søndre Loreåsen i Hole kommune. Arbeidstilsynet er rutinemessig varslet.

NTB

Torsdag 21. mai 2020

Innsatt angrep medfanger i Ringerike fengsel
En innsatt i høysikkerhetsfengselet på Ringerike gikk torsdag formiddag til angrep på to andre innsatte.

Politiet rykket ut til Ringerike fengsel, som er et fengsel med høyt sikkerhetsnivå, klokken 9.18 torsdag formiddag.

Utrykningen skjedde etter en melding om at to innsatte hadde blitt slått av en tredje innsatt i forbindelse med lufting.

— Begge de to fornærmede blir fremstilt for lege. Det er så langt ikke påvist alvorlige skader, skriver Sørøst politidistrikt på Twitter.

NTB

Tirsdag 19. mai 2020

Hyttebrann i Dronningveien
Foto: REGIONSNYTT
---
To personene som oppholdt seg i hytta fikk tilsyn av ambulansepersonell på stedet.

RegionsNytt
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 

Lørdag 16. mai 2020

Ringeriksbanen utsatt igjen
Lite eller ingenting tyder på at Ringeriksbanen blir ferdigstilt før dette tiåret er over. Investeringsvedtaket kommer først om et år.

Før nyttår var ferdigstillelsen av jernbaneprosjektet som skal bidra til kortere reisetid mellom Oslo og Bergen, planlagt til 2028. Reguleringsplanen ble endelig godkjent i mars i år, men treg politisk behandling førte til at ferdigstillelsen måtte utsettes ett år. Når regjeringen i revidert nasjonalbudsjett varsler investeringsvedtak først i mai neste år, kommer ferdigstillelsen tidligst til å finne sted i 2030, melder NRK.

— Investeringsvedtak i mai 2021 kan åpne for anleggsstart høsten 2022, sier prosjektdirektør Morten Klokkersveen i Bane Nor.

— Det forutsetter også at Stortinget bevilger penger til dette i statsbudsjettet for 2022. Ferdigstilling vil avhenge av investeringsprofilen i Nasjonal Transportplan for 2022-33, som skal vedtas før sommeren 2021, og de årlige statsbudsjettene i hele prosjektperioden, sier han.

NTB

Torsdag 14. mai 2020

Utøyaminnested har allerede kostet 59 millioner
Arbeidet med minnesmerke etter terroren på Utøya 22. juli 2011 har kostet staten 58,8 millioner kroner før byggingen har startet.

Torsdag kveld vedtok et flertall i kommunestyret i Hole at minnesmerket etter 22. juli blir på Utøyakaia. Det skjer etter mange års debatt om plasseringen.

Arbeidet med planleggingen av et minnesmerke har så langt kostet Statsbygg 45 millioner kroner, opplyser selskapet til NRK.

Pengene ble først brukt på plan- og reguleringsarbeid, tomtevurderinger og leieforholdet etter prosjektet «Memory Wound» på Sørbråten, skriver kanalen. Dette prosjektet ble vraket i 2017.

Etterpå er pengene brukt på blant annet plan- og reguleringsarbeid, tomtekjøp og prosjektutvikling av minnestedet på Utøykaia.

Statsbygg utgifter på 45 millioner kommer i tillegg til de 13,8 millionene KORO og Kulturdepartementet brukte på Sørbråten-prosjektet før Statsbygg overtok.

Debatten om et minnesmerke etter terrorhendelsene har rullet gjennom flere år. Flere naboer sier de ikke ønsker å ha minnesmerket på Utøykaia, fordi det stadig vil minne dem om terrorangrepet.

Kaia er stedet der båten MS Thorbjørn går til og fra Utøya. Det var også her mange av ungdommene som svømte i land 22. juli 2011, kom i land.

NTB

Torsdag 14. mai 2020

22. juli-minnesmerke blir på Utøykaia
Minnesmerket etter 22. juli blir på Utøyakaia. Det vedtok et flertall i kommunestyret i Hole torsdag kveld.

Utøykaia er kaia der båten MS Thorbjørn går til og fra Utøya. Det var også her mange av ungdommene som svømte i land 22. juli 2011, kom i land.

Debatten om et minnesmerke etter terrorhendelsene har rullet gjennom flere år. Flere naboer sier de ikke ønsker å ha minnesmerket på Utøykaia, fordi det stadig vil minne dem om terrorangrepet. Flere frykter de psykiske skadevirkningene minnestedet kan ha og har derfor hyret inn advokat i saken.

En av naboene som reagerer kraftig på det nye minnesmerket er Terje Lien, som var blant dem som reddet ungdommer opp av sjøen 22. juli 2011.

— Både jeg og barnebarnet mitt har fått medalje av kongen for edel dåd. Men fra AUF og departementet så får vi jo en kirkegård ved siden av oss som takk, sier Lien til NRK.

Støttegruppen etter 22. juli påpeker at det er viktig at minnestedet ligger der hvor hendelsene skjedde for snart ni år siden.

— Utøykaia er bindeleddet til Utøya, og det er også en historiefortelling som går tilbake til regjeringskvartalet hvor terrorhandlingene startet, sier leder av støttegruppa Lisbeth Kristine Røyneland.

Det planlagte minnesmerket skal utformes av 77 søyler — én for hvert av ofrene i terrorangrepene — som til sammen vil utgjøre et gjerde nede ved vannkanten på Utøykaia.

NTB

Torsdag 7. mai 2020

To menn til sykehus etter frontkollisjon på Ringerike
To bilførere er fraktet til sykehus etter at to personbiler frontkolliderte på Hensveien nord for Hønefoss.

Politiet ble varslet om ulykken klokka 2.43 natt til torsdag. To personbiler hadde frontkollidert på Hensveien ved Hønefoss i Ringerike kommune, og det ble meldt om store materielle skader.

— Det var en mann i hver sin bil. Begge var bevisste etter kollisjonen, men ble tatt med til sykehuset for sjekk ettersom det hadde vært en frontkollisjon. Den ene framsto som alkoholpåvirket og det er tatt nødvendige prøver av vedkommende, sier operasjonsleder Tore Grindem til NTB.

Ifølge politiet har trolig den ene av bilene kommet over i motgående kjørefelt. De to mennene var i 20 og 30-årene. Det er den eldste som nå er mistenkt for å ha kjørt i påvirket tilstand.

NTB

Fredag 24. april 2020

Ringerike overtar NM sykling fellesstart i august
NM i landeveissykling i Kristiansand, som skulle vært avviklet 14.-21. juni, er utsatt til neste år. Ringerike overtar årets NM, som arrangeres i august.

Det melder Norges sykkelforbund (NCF) etter et styremøte torsdag.

Regjeringens avgjørelse om arrangementsforbud fram til 15. juni satte en stopper for det planlagte arrangementet i Kristiansand, og forrige uke meldte Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at den nasjonale mesterskapshelgen er flyttet til 22.-23. august.

Kristiansand ønsket da å utsette sitt NM til 2021. Sverre, som skulle arrangere NM neste år, har sagt seg villig til å vente til 2022.

Ringerike, som avviklet mesterskapet i fjor, har sagt ja til å ta på seg årets NM fellesstart i august.

— Dersom nasjonale og lokale helsemyndigheter tillater et slikt arrangement i august, er Ringerike Sykkelklubb klar til å arrangere NM fellesstart. I utgangspunktet tenker vi å benytte samme løyper på Røyse som i fjor, men vi vil også se på andre løsninger, sier Birger Hungerholdt i arrangørklubben.

— Vi hadde stor suksess med målgang på Hønefoss bru i Tour of Norway i fjor, og det hadde vært spennende å få til noe tilsvarende i NM i år.

Avgjørelse om de andre øvelsene i landeveis-NM vil bli fattet senere. Det gjelder tempo, lagtempo, gateritt og fellesstart U23.

NTB

Torsdag 23. april 2020

Isfisker funnet død i vann i Hønefoss
En savnet isfisker ble funnet omkommet i Østre Buttentjønn i Hønefoss.

Mannen i 70-årene var meldt savnet av sine pårørende etter at han ikke møtte til en avtale i 15-tiden onsdag.

En større leteaksjon ble iverksatt onsdag kveld.

Det var dårlig is på vannet, og det var spor som tydet på at noen hadde falt uti.

Politihelikopteret fant en råk i isen, og råken ble undersøkt av dykkere fra brannvesenet. Den savnede mannen ble funnet omkommet i vannet like etter klokka 21.30.

Pårørende er varslet, opplyser Sørøst politidistrikt.

NTB

Lørdag 18. april 2020

Trafikkulykke på Steinsletta E16
Rett før klokken 17 lørdag ettermiddag rykket alt av nødetater ut på en meldinger om trafikkulykke på Steinsletta E16 hvor en bil og motorsykkel var involvert. Motorsykkelen kjørte inn i bilen bakfra. Med ukjent skadeomfang ble MC-fører fraktet til sykehuset.

E16 var stengt ved ulykkesstedet en kort periode, noe som medførte litt kødannelse for en periode.

RegionsNytt
Glass og væske fra kjøretøyene ryddes opp
 
Bekymret kamerat
 
Lettere kødannelse
 

Søndag 19. april 2020

To motorsyklister skadd etter utforkjøring i Hønefoss
To motorsyklister er skadd og flys til sykehus med luftambulanse etter en utforkjøring i Hønefoss natt til søndag.

Til NTB opplyser operasjonsleder Erik Gunnerød at det er snakk om to personer på to forskjellige motorsykler som begge havnet utfor veien.

— Skadeomfanget er ukjent, men vi har sendt to luftambulanser til stedet, sier Gunnerød.

En av de involverte skal være våken, men muligens ha beinbrudd. Tilstanden på den andre motorsyklisten er ukjent.

Politiet ble varslet om hendelsen klokken 2.52.

NTB

Onsdag 15. april 2020

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Brann i fabrikslokal Holeveien

Mandag 30. mars 2020

Politiet aksjonerte på Hvervenmoen

En person satte seg til kraftig motverge under pågripelse.

Etter høylytte protester ble en person ført inn i politibilen.

Tre politimenn måtte til for å få kontroll på situasjonen.

Mannen i 20 årene laget så mye leven at personalet på Biltema stormet ut.

De trodde det var noen som var i nød.

Det viste seg å være en person som var mistenkt for å ha stjålet en sort VW Golf.

Han ble kjørt rett i arresten.

RegionsNytt
---
 
---
 
---
 
---
 

Lørdag 28. mars 2020

Plan for Ringeriksbanen og ny E16 er vedtatt
Den statlige reguleringsplanen for Ringeriksbanen og E16 Høgkastet-Hønefoss er vedtatt. Det vil korte ned turen med Bergensbanen med nesten én time.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet vedtok planen fredag.

— Ringeriksbanen har vært utredet og vurdert i 30 år, men nå har vi endelig vedtatt en plan som gjør at prosjektet kan realiseres, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Bane og vei sammen

Ringeriksbanen og ny E16 er planlagt som et fellesprosjekt mellom Bane Nor og Statens vegvesen. At bane og vei blir planlagt og bygget samlet, er effektivt og fører til mindre arealbeslag i Hole og Ringerike, poengterer regjeringen i en pressemelding.

Reguleringsplanen omfatter utbygging av 40 kilometer dobbeltsporet jernbane — kjent som Ringeriksbanen — fra Sandvika i Bærum kommune, gjennom Hole kommune og fram til Hønefoss i Ringerike kommune. Rundt stasjonene på Sundvollen og i Hønefoss legges det til rette for fortetting og byutvikling.

Fire felts E16

Planen omfatter også 16 kilometer ny firefelts motorvei fra Høgkastet i Hole kommune til Vekrysset ved Hønefoss.

— Dette prosjektet vil redusere togreisen fra Hønefoss til Sandvika til 20 minutter, og reisetiden på Bergensbanen vil være kortet ned med nesten én time. Ny E16 med fire felt på hele strekningen øker også veikapasiteten, som reduserer kø og bidrar til økt trafikksikkerhet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).

Planen er vedtatt med liten utfylling på Sundvollen, uten motorveikryss på Helgelandsmoen og med deler av traseen over Mælingen på en 600 meter lang fylling. Dette er de løsningene som er anbefalt av Bane Nor og Statens vegvesen og som gir den høyeste samfunnsøkonomiske nytten av prosjektet, heter det i en pressemelding.

NTB

Onsdag 25. mars 2020

Mot godkjenning av plan for Utøya-minnested
Plan- og miljøstyret i Hole kommune vil godkjenne detaljreguleringsplane for minnestedet på Utøykaia, melder NRK. Nå skal saken til behandling i kommunestyret.

Behandlingen av planen for det nasjonale 22. juli-minnesmerket skjer i slutten av april, ifølge kanalen.

Trass i store protester fra naboene sendte kommunen forslaget på høring i november i fjor. Flere beboere har ønsket at minnesmerket skal plasseres på et sted som heter Utsikten, som ligger mer tilbaketrukket fra der ungdommene ble fraktet i land fra terroraksjonen på Utøya i 2011.

NTB

Søndag 22. mars 2020

Redningsaksjon på Mørkgonga
Foto: REGIONSNYTT
---
Et ungt par fra Litauen bestemte seg på söndag ettermiddag for en rask tur opp gjennom Mørkgonga.

Det var to grunner til at at redningslarmet gikk. De hadde ikke egnede sko tilpasset det islagte stien i Mørkgonga og det viste seg at den unge mannen hadde høydeskrekk. Et annet turpar ble oppmerksomme på det unge parets situasjon og slo alarm.

Politi og reddningstjenesten fra brannstasjonen i Hønefoss var raskt på plass, men rett før man nådde fram til det unge paret, hadde de fått hjelp av andre turgåere. Da de var vel nede fikk de både varme og og noe å bite i.

Brannmanskapet hadde tatt med ekstra brodder så resten av turen ned til parkeringsplassen gikk uten komplikationer. Det unge paret, Raminta og Erikas, ble ikke på noe vis avskrekket og ser fram til å gjøre et nytt forsøk til sommeren.

RegionsNytt
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 
 

Mandag 9. mars 2020

Røyseveien FV2854 Kjellerberget
Foto: REGIONSNYTT
---
I svingen ved Rønningen like før Kjellerberget var det glatt. Fra Vik kom en lastebil med henger og på grunn av det glatte føret skle hengeren over i motsatt kjørefelt och traff en møtende personbil.

Etter kollisjonen mistet lastebilen kontrollen og den endte ute på et jorde.

Fører av lastebilen ble kjørt til Ringerike sykehus og fører av personbilen til legekontoret for sjekk.

RegionsNytt
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 
---
 

Fredag 6. mars 2020

Garasjebrann Daniel Hansensvei på Sundvollen
Foto: REGIONSNYTT
Pågrepet ved Circle K på Vik
Politiet melder på Twitter om brann i en garasje i Daniel Hansensvei på Sundvollen. Nødetatene rykket ut, og fikk kontroll på brannen.

Garasjen ble totalskadet, men ingen personer kom til skade.

Politiet undersøker branntomten.

RegionsNytt
---
 
---
 
 

Tirsdag 25. februar 2020

Trafikkfarlig sjåfør stanset i Hole
Foto: REGIONSNYTT
Pågrepet ved Circle K på Vik
Politiet ble varsel tirsdag formiddag om en mann som hadde satt seg inn i en bil for å kjøre E16 retning Hønefoss.

Personen skal ha virket ruset, eller beruset ifølge melder.

Politiet iverksatte starks en aksjon for å stanse bilen med en sperring på E16, Steinsletta. Her improvisert politiet med en privat lastebil og henger for å sperre begge felt. Det ble gjort for å tvinge frem en stans, og unngå potensiell møteulykke.

Sjåføren, som blir betegnet som en kjenning av politiet ble stanset, og pågrepet ved Circle K på Vik.

Føreren er en man i 30-årene fra regionen er mistenkt for beruset eller ruset kjøring, med mer, opplyser politiet.

Ingen skal være fysisk skadet etter hendelsen.

RegionsNytt

Fredag 14. februar 2020

De slapp med skrekken
Foto: REGIONSNYTT
Kleivstua hotell fikk assistanse fra Ringerike brann- og redningstjeneste fredag kveld. De rykket ut med to biler.

Det var brann i en av pipene til hotellet. Til alt hell stoppet brannen der.

NTB

Søndag 9. februar 2020

Tre falt over hus i Hole kommune
Foto: REGIONSNYTT
Et tre falt over et hus i Dronningveien i Hole kommune søndag ettermiddag, melder brannvesenet. Ingen mennesker kom til skade.

— Det var folk i huset da treet falt, men det ble ikke noe skade på selve bygget. Vi har rykket ut for å sikre at det ikke skjer noen større skade, sier vaktleder Tom Berger ved Sørøst 110-sentral til NTB.

— Det var et voksent tre, legger han til.

Uværet i store deler av Sør-Norge søndag ettermiddag ført til strømbrudd flere steder, stengte fjelloverganger og til at flere trær har falt over veiene, blant annet i Follo og i Oslo.

NTB

Tirsdag 21. januar 2020

Ringeriksbanen blir forsinket — kanskje ikke ferdig før på 2030-tallet
Ringeriksbanen, som skal forkorte togreisen mellom Oslo og Bergen med én time, blir forsinket, og det er ikke realistisk at banen blir ferdig til 2028.

— Det er urealistisk at banen skal stå ferdig til 2028 som planlagt, sier Morten Klokkersveen, prosjektdirektør for Ringeriksbanen og E16 i Bane Nor, til NRK tirsdag.

Klokkersveen sier det er urealistisk å gjennomføre byggingen av den 23 kilometer lange tunnelen mellom Sundvollen og Sandvika i løpet av de neste åtte årene.

Ubestemt tid

I mai ble reguleringsplanen for Ringeriksbanen levert til regjeringen, men i påvente av godkjenningen, blir hele prosjektet nå utsatt på ubestemt tid.

— Vi hadde basert oss på å få et vedtak rett etter sommerferien, sier Klokkersveen.

Årsaken til at reguleringsplanen fortsatt ligger i Kommunal- og moderniseringsdepartementet, er ifølge NRK at regjeringen har bedt om innsparinger i prosjektet. I dag har fellesprosjektet en prislapp på rett under 34 milliarder kroner.

NTB

Tirsdag 21. januar 2020

Mann alvorlig skadd i boligbrann i Hønefoss
En mann er brakt til Ullevål sykehus i Oslo med alvorlige skader etter at det begynte å brenne i et bolighus i Hønefoss sentrum mandag ettermiddag.

Mannen ble først kjørt til Ringerike sykehus, men ble senere fraktet til Ullevål sykehus med luftambulanse for videre behandling.

— Personen blir betegnet som alvorlig skadd, men vi har ingen ytterligere opplysninger om skadeomfang, opplyser Sørøst politidistrikt.

Politiet fikk melding om brannen klokka 13.16 mandag ettermiddag. Etter kort tid ble huset betegnet som overtent, men nødetatene fikk etter hvert kontroll på stedet.

Det er ikke mistanke om at det var flere personer i huset som begynte å brenne.

Politiet har foretatt vitneavhør og kontaktet øvrige beboere.

NTB

Mandag 20. januar 2020

Tyveri fra Svingerud gjenvinningsstasjon
Twitter: Politiet fikk melding om at noen stjal fra Svingerud gjenvinningsstasjon. Politiet pågrep en man i 20 årene som hadde gjemt seg i skogen like ved. Han var i besittelse av to bager com det var diverse tydgods i Han har blitt satt i arresten i Drammen. Senere fikk politiet melding om at vekter hadde observert en annan mann på Steinsletta, som stemte med beskrivelse av mann nr 2 som var sett på overvåkingen på Svingerud. Denne mannen i 50 årene ble også pågrepet og fraktet til arresten i Drammen.
REGIONSNYTT

Torsdag 16. januar 2020

Vogntogfører stakk etter uhell
Foto: REGIONSNYTT
En bil har fått store skader etter å ha blitt truffet av en vogntoghenger som fikk sleng på E16 ved Sundvollen. Uten å stanse fortsatte vogntoget i retning Oslo etter uhellet. Bilfører er ikke alvorlig skadet.
RegionsNytt

Torsdag 9. januar 2020

Misstenkt båtvelt utløste stor leteaksjon
Foto: REGIONSNYTT
Like før klokken 1600 rykket alt av utrykningsetater ut til Utvika Camping for søk mellom Utøya og Geitøya i Tyrifjorden. To helikoptre og en motorbåt fra brann deltok i søket.

Meldingen gikk ut på at en kano eller kajakk skulle ha gått rundt. Det viste seg imidlertid å være en oppblåsbar badebasseng for barn som hadde slitt seg. Ingen funn eller observasjoner ble gjort.

RegionsNytt

Tirsdag 7. januar 2020

Trafikkulykke på Steinssletta i Hole
Foto: REGIONSNYTT
Klokken 17.47 melder Ringerike brann at de er på trafikkulykke, Steinsletta. Det er en Audi og Tesla som har vært involvert i ulykken ved krysset Jørgen Moes vei/Steinsletta. Det var med nød og neppe at det ikke ble en frontkollisjon. Som det fremgår av bildene ble det store materielle skader. Bergingsbil måtte rekvireres.
NTB

Onsdag 25. desember 2019

Mann omkom i boligbrann i Hønefoss
En 79 år gammel mann som ble hentet bevisstløs ut av en enebolig i brann i Hønefoss på julaften, døde på sykehus av skadene. Brannen er slukket.

Politiet fikk melding om brannen klokken 22.48. Om lag en halvtime senere melder politiet at brannen er slukket.

Den omkomne mannen er 79 år. Han ble hentet bevisstløs av røykdykkere. Ambulansepersonell gjorde førstehjelp på mannen på stedet og ble sendt til sykehus, men døde av skadene.

Nærmeste pårørende er varslet.

Operasjonsleder Tore Grindem i Sørøst politidistrikt sa til NTB tirsdag kveld at huset var tydelig fylt av røyk da politiets innsatsleder kom til stedet. Ifølge brannvesenet skal røykutviklingen kommet fra et loft.

Det skal ikke ha vært flere personer i boligen da brannen startet.

NTB

Torsdag 19. desember 2019

Mann dømt til sju års fengsel etter knivstikking på Hønefoss
En mann i 30-årene fra Kosovo er i Ringerike tingrett dømt til sju års fengsel for drapsforsøk etter å ha knivstukket en mann i Hønefoss i fjor høst.

Fornærmede, også han en mann i 30-årene, fikk livstruende skader da han ble stukket gjentatte ganger med kniv kvelden 16. oktober i fjor.

Ifølge dommen ble fornærmede påført til sammen 29 stikk- og kuttskader i blant annet hode, nakke, bryst, lunge, magesekk og milt, noe som resulterte i livstruende blødninger.

Mannen ble funnet da han falt blodig ut av en bil i sentrum av byen. Et vitne varslet nødetatene, som kom raskt til stedet og startet livreddende behandling.

Tiltalte ble pågrepet hjemme i sin egen bolig på Hønefoss.

Han har erkjent delvis straffskyld.

Ifølge dommen har fornærmede fått permanente fysiske skader, i tillegg til store psykiske ettervirkninger.

Han vil trolig ikke kunne returnere til yrket sitt.

Fornærmede har forklart at han møtte tiltalte for å få tilbakebetalt penger, mens tiltalte har forklart at formålet med møtet var at fornærmede skulle låne penger av ham.

I tillegg til fengselsstraffen er tiltalte dømt til å betale 250.000 i oppreisning til fornærmede, samt 173.000 kroner til fornærmedes forsikringsselskap.

NTB

Mandag 9. desember 2019

75-årig kvinne omkom etter påkjørsel i Hønefoss
En 75 år gammel kvinne død kort tid etter at hun ble påkjørt i den nordre enden av Steinsletta ved E16 i Hønefoss søndag kveld.

Kvinnen var bevisstløs da hun ble brakt til Ringerike sykehus etter påkjørselen, som skjedde litt før klokken 20, og ble erklært død klokka 20.27, opplyser politiet i Sørøst politidistrikt til NTB.

— Ulykken skjedde ved avkjøringen til Gilebakken, i den nordre enden på Steinsletta ved E16. Det er verken fotgjengerfelt, gang- eller sykkelsti der. Det er uklart om vedkommende har krysset eller stått ved veien. Hun ble truffet av en bil med to personer. Passasjeren sov, mens den kvinnelige føreren også var i 70-årene, sier operasjonsleder Tore Grindem ved politiet.

De pårørende til 75-åringen er varslet. Veien var stengt og omkjøring skiltet mens krimteknikere fra politiet gjorde undersøkelser, på stedet. Klokka 0.42 meldte Veitrafikksentralen at veien var åpnet igjen.

— Det er sikret klær fra avdøde for å se om hun brukte refleks. Ellers kan vi ikke si mye om hvordan ulykken er skjedd ennå. Det kom en annen bil til kort tid etter ulykken, og ambulanse ble tilkalt, som i sin tur varslet politiet, sier Grindem.

Politiet opplyser at en del tungtransport valgte å vente til E16 var åpen for ferdsel igjen, heller enn å ta omkjøringen søndag kveld.

NTB

Søndag 8. desember 2019

Kvinne påkjørt i Hønefoss
En kvinne ble søndag kveld brakt til Ringerike sykehus etter å ha blitt påkjørt på E16 i Hønefoss.

Kvinnen framsto som alvorlig skadd, ifølge politiet.

— Hun var bevisstløs, sier operasjonsleder Marianne Mørch i Sørøst politidistrikt til NTB.

Politiet meldte om ulykken rett før klokken 20 søndag.

Veien var stengt søndag kveld mens politiet jobbet på stedet.

NTB

Fredag 6. desember 2019

Mann utga seg for å jobbe i barnevernet for å komme i kontakt med alenemor — dømt for overgrep
En mann i slutten av 50-årene er i Ringerike tingrett dømt til fengsel i fire og et halvt år for overgrep mot ei jente som da var elleve år gammel.

Mannen er dømt for tre tilfeller av voldtekt sommeren 2008. Retten beskriver handlingene som grove og smertefulle overgrep.

Dommen fra Ringerike tingrett beskriver hvordan mannen kom i kontakt med jentas mor via internett. Han opplyste at han jobbet i barnevernet, og han tilbød å hjelpe kvinnen med barna hennes.

Retten mener denne fremgangsmåten er straffeskjerpende.

Mannen får imidlertid en strafferabatt på ett år fordi det har gått nesten tre år fra saken ble anmeldt til dommen i tingretten.

Mannen benekter at overgrepene har funnet sted og mener beskyldningene må være en hevnaksjon fra jentas mor. Det festet retten imidlertid ingen lit til.

Mannen er også tidligere straffedømt for seksuelle overgrep. Også i den tidligere saken hadde mannen kommet i kontakt med moren til en tenåring ved å utgi seg for å jobbe med barn og ungdom.

NTB

Torsdag 5. desember 2019

Trailer og personbil front mot front på Steinssletta i Hole
Foto: REGIONSNYTT
En bil kom over i motgående kjørefelt. En møtende bil forsøkte å svinge unna, traff autovern og fikk sleng. Bilen som forsøkte å svinge unna traff en tredje bil.
NTB

Mandag 25. november 2019

Politiet utelukker flere pågripelser etter skytingen i Åmot
To personer er pågrepet etter en skyteepisode i Åmot i Buskerud søndag ettermiddag.

— To personer er pågrepet, men vi ser ikke bort ifra at det kan bli tatt inn flere, sier seksjonsleder Bent Øye i etterforskningsseksjonen ved Hønefoss politistasjon til NTB.

Politiet arbeider nå med å skaffe informasjon om bakgrunnen for hendelsen i Åmot i Modum og gjør tekniske undersøkelser.

Replikavåpen

Politiet har tatt hånd om et replikavåpen i sammenheng med hendelsen. Våpenkopier, såkalte replika, ser helt ekte ut. Men det som er inni våpenet er ikke like farlig som en ekte pistol.

— Det er fullt mulig å få tak i våpen som ser helt ekte ut i dag, det kan skape frykt for tilfeldig forbipasserende, forklarer Øye.

Ingen ble skadd i skytingen som politiet meldte om like før klokken 13 søndag ettermiddag.

Mulig varetekt

— Vi fikk inn en telefon fra en som befant seg i Åmot sentrum om at det var avfyrt skudd med tohåndsvåpen, en hagle eller lignende, og at den mistenkte hadde dratt av gårde i en bil, sa operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Mannen ble pågrepet i Drammen søndag kveld.

Til Drammens Tidende sier politiet at det er en relasjon mellom de involverte, og politiet kjenner til begge fra tidligere.

I løpet av dagen vil det bli tatt stilling til om de to pågrepne skal framstilles for varetektsfengsling tirsdag.

NTB

Mandag 25. november 2019

Mann pågrepet etter skyting i Åmot
En mann er pågrepet etter at det ble avfyrt skudd mot en person i sentrum av Åmot i Buskerud søndag.

Politiet melder like før klokken 19 at den mistenkte mannen ble pågrepet i Drammen.

Ingen ble skadd i skytingen som politiet meldte om like før klokken 13 søndag ettermiddag.

— Vi fikk inn en telefon fra en som befant seg i Åmot sentrum om at det var avfyrt skudd med tohåndsvåpen, en hagle eller lignende, og at den mistenkte hadde dratt av gårde i en bil, sa operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Politiet sa til NTB i 16-tiden at de hadde vært i kontakt med den antatte gjerningsmannen på telefon, men at han da ikke ønsket å si hvor han befant seg.

Til Drammens Tidende sier politiet at det er en relasjon mellom de involverte, og politiet kjenner til begge fra tidligere.

NTB

Søndag 24. november 2019

Mann skjøt mot person i Åmot
Det ble avfyrt skudd mot en person i sentrum av Åmot i Buskerud søndag. Politiet er i dialog med den antatte gjerningsmannen, som ikke vil si hvor han er.

Ifølge politiet ble ingen skadd under skyteepisoden.

— Vi fikk inn en telefon fra en som befant seg i Åmot sentrum om at det var avfyrt skudd med tohåndsvåpen, en hagle eller lignende, og at den mistenkte hadde dratt av gårde i en bil, sier operasjonsleder André Kråkenes til VG.

Klokken 16 sier politiet til NTB at de har vært i kontakt med den antatte gjerningsmannen på telefon, men at han fremdeles er på frifot.

— Han ønsker ikke å si hvor han er. Han vil møte politiet på et senere tidspunkt, så derfor er vi ute og leter etter ham, sier operasjonsleder Erik Gunnerød.

Det er ikke mistanke om at mannen er til fare for andre.

Til Drammens Tidende sier politiet at det er en relasjon mellom de involverte, og politiet kjenner til begge fra tidligere.

Politiet meldte først om hendelsen like før klokka 13 søndag ettermiddag.

NTB

Lørdag 23. november 2019

En person knivstukket i Hønefoss — mann pågrepet
En mann er kjørt til legevakt, og en annen mann er pågrepet etter en knivstikking i Hønefoss natt til lørdag.

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokka 1.11 natt til lørdag. En krangel mellom to menn i 30- og 40-årene utartet da den ene tok fram en kniv.

— Det kom fram en kniv, og da ble offeret påført skader i overkroppen. De skal ikke være alvorlige, men han ble fraktet til legevakt for behandling, sier operasjonsleder Truls Fjeld i Sørøst politidistrikt til NTB.

Det var den fornærmede mannen i 30-årene som selv varslet nødetatene om hendelsen. Da politiet kom til leiligheten der slåsskampen hadde utspilt seg, var den andre mannen i 40-årene stukket av fra stedet.

— Han ble akkurat pågrepet da han kom hjem til sin egen bolig, sier Fjeld klokka 2.44.

NTB

Fredag 22. november 2019

Trailer og personbil front mot front på Steinssletta i Hole
Foto: REGIONSNYTT
Ulykken skjedde like ved Jørgen Moes vei.

Det ble store materiel skader. Personbilen fikk ikke åpnet døren etter samenstøtet.

Fører ble sendt til legevakt for sjekk. Ifølge politiet så personen ikke ut til å være alvorlig skadet.

Fører av traileren fremsto som uskadd etter hendelsen.

Det var tett trafikk på E16, og ulykken skapte lange køer i begge retninger.

NTB

Fredag 22. november 2019

Stort ras i turområde ved Hønefoss
Det har gått et leirras med en antatt bredde på 300 til 400 meter i et turområde ved Hovsenga ved Hønefoss. Det er ikke opplysninger om at personer er tatt.

Raset gikk ved 10.30-tiden torsdag, og politiet ble varslet drøyt halvannen time senere.

— Raset er ganske stort. Det ser ut som det har rast fra vestsiden av elva og mot Hovsenga. Politiet jobber med å få sperret av området. Kommunen og NVE er varslet, opplyser operasjonssentralen i Sørøst politidistrikt.

Ifølge politiet er ingen bebyggelse tatt.

— Vi har heller ingen opplysninger om at det skal være noen som er tatt av skredet, melder politiet.

Et vitne anslår overfor NRK at 300 til 400 meter av en tursti er dekket av leirmasser.

NTB

Mandag 18. november 2019

Forslag til Utøya-minnesmerke blir sendt på høring
Trass i store protester fra naboene har Hole kommune vedtatt å sende forslaget om et 22. juli-minnesmerke på Utøykaia på høring.

Beslutningen ble fattet på et møte i kommunens plan- og miljøutvalg mandag kveld.

— Min innstilling i saken ble vedtatt, sier rådmann Torger Ødegaard til NTB.

Anbefaler godkjenning

Rådmannen har anbefalt at kommunen godkjenner planforslaget fra Statsbygg som plasserer minnesmerket ved Utøykaia på landsiden til øya der 69 mennesker, de fleste ungdommer, ble skutt og drept 22. juli 2011.

Men beboere på Utøykaia har lenge kjempet mot en slik plassering av minnesmerket. De mener at det å daglig bli minnet om terrorhandlingen vil være en stor belastning.

I forkant av mandagens møte oppfordret Utstranda Vel kommunen til ikke å vedta rådmannens anbefaling.

Vil ha alternativ utredet

Siden plasseringen av minnesmerket på landsiden ble vedtatt i 2017, har naboene vært delt i synet på plasseringen. Vellaget har hele tiden bedt om at en alternativ plassering må utredes.

Både kommunen og innbyggerne var imot det opprinnelige forslaget fra regjeringen om å plassere minnesmerket på Sørbråten på selve Utøya. Dermed ble forslaget trukket, og man endte opp med plasseringen på landsiden.

Flere beboere ønsker at minnesmerket skal plasseres på et sted som heter «Utsikten» og som ligger mer tilbaketrukket fra der ungdommene ble fraktet i land fra terroraksjonen på Utøya i 2011.

NTB

Mandag 18. november 2019

Naboer til Utøya-minnesmerke ber kommunen vedta utredning om en annen plassering
Naboene til det omstridte 22. juli-minnesmerket i Hole har ikke gitt opp kampen mot plasseringen av minnesmerket. Kommunen skal behandle saken mandag.

Hole kommune skal behandle Statsbyggs planforslag i kommunens plan- og miljøutvalg mandag ettermiddag. Plasseringen som regjeringen og Statsbygg har vedtatt, er ved Utøykaia på landsiden, og rådmannen har anbefalt at kommunen godkjenner Statsbyggs forslag.

Utstranda Vel oppfordrer nå i en pressemelding kommunen til ikke å vedta rådmannens anbefaling.

«Vi ber innstendig om at våre folkevalgte krever at det skal utredes en alternativ plassering», heter det blant annet i uttalelsen fra det lokale vellaget.

De mener at nasjonale interesser vektlegges framfor lokale og peker på at et nasjonalt minnesmerke bør være samlende og ikke splittende.

Siden plasseringen av minnesmerket på landsiden ble vedtatt i 2017, har naboene vært delt i synet på plasseringen, og vellaget har hele tiden bedt om at det må utarbeides et alternativ.

Både kommunen og innbyggerne var imot det opprinnelige forslaget fra regjeringen om å plassere minnesmerket på Sørbråten på selve Utøya. Dermed ble forslaget trukket, og man endte opp med plasseringen på landsiden.

Flere lokale innbyggere ønsker at minnesmerket skal plasseres på et sted som heter «Utsikten» og som ligger mer tilbaketrukket fra der ungdommene ble fraktet i land fra terroraksjonen på Utøya i 2011.

Utstranda Vel mener at å plassere minnesmerket i nærmiljøet, slik at beboerne daglig minnes på terrorhandlingen, vil være belastende både redningspersonell og naboer som hjalp til 22. juli.

NTB

Mandag 11. november 2019

Politiet henlegger saken etter at far og sønn ble angrepet på Hønefoss
Politiet henlegger saken etter at en far og hans sønn ble angrepet på Hønefoss i oktober. Familien har også på nytt fått nei til opphold i Norge.

Den afghanske familien på fem har siden mars 2018 hatt tilhold i Hønefoss kirke. Lørdag 12. oktober ble familiefaren og hans sju år gamle sønn angrepet da de gikk tur i et friområde på Hønefoss.

Faren ble lettere skadd etter å ha blitt slått, mens sønnen ble dyttet over ende. I avhør har de fornærmede forklart at det ble fremsatt ytringer som kan tolkes som rasistiske under angrepet.

Til avisen Vårt Land bekrefter politiet mandag at saken er henlagt på grunn av mangel på gjerningspersoner. Det er heller ingen vitner som har meldt seg, opplyser politioverbetjent Lisbeth Edvardsen ved Hønefoss politistasjon.

Samtidig som politiet har ferdigstilt sine undersøkelser i straffesaken, har også UNE avsluttet sin behandling av familiens asylsak, og opprettholder siste avslagsvedtak

Familien på fem kom til Norge i november i 2015. De søkte beskyttelse fra forfølgelse i hjemlandet fordi de hadde innledet et hemmelig kjærlighetsforhold i strid med ønskene til kvinnens familie. Familien mener de vil bli drept av kvinnens bror dersom de reiser tilbake.

Norske utlendingsmyndigheter har flere ganger avslått søknaden, med begrunnelse i at det ikke er fare for forfølgelse eller andre overgrep.

Familien har også fått avslag på opphold på humanitært grunnlag fra både Utlendingsdirektoratet (UDI) og Utlendingsnemnda (UNE).

NTB

Mandag 11. november 2019

Hønefoss Sparebank lot kunde betale ned boliglån med kontanter i fem måneder
Finanstilsynet kritiserer Hønefoss Sparebank for ikke å varsle om «mistenkelig transaksjon» etter hvitvaskingsreglene, da en kunde nedbetalte lån med kontanter.

Det er Dagens Næringsliv som beskriver hvordan kunden i fem måneder slapp unna hvitvasksjekk, til tross for at det skal gjøres ved mistenkelig atferd i henhold til hvitvaskingsreglene. Kunden benyttet kun én tjeneste i banken — boliglånet — og betalte ned ved å levere inn store kontantsummer i bankens innskuddsautomat og overføre disse til brukskontoen og videre til nedbetaling på boliglån.

Hønefoss Sparebank reagerte ikke før Finanstilsynet kom på kontroll. Banksjef Per-Arne Hanssen bekrefter saken i en epost til DN.

Finanstilsynet kommer med sterk kritikk i en rapport og bruker saken som ett eksempel på at banken ikke har verken «rutiner, kompetanse eller systemer til å fange opp mistenkelig kundeatferd».

— Vi ser at vi dessverre har gjort for lite og kom for sent i gang med tiltak på hvitvaskingsområdet. Dette tar jeg selvkritikk på, skriver Hanssen.

NTB

Mandag 11. november 2019

Ambulanse frontkolliderte med personbil på Hadeland
En ambulanse under utrykning frontkolliderte med en personbil på fylkesvei 34 i Gran på Hadeland søndag kveld. Ingen personer ble skadd i kollisjonen.

En annen ambulanse var også involvert i ulykken, opplyser Innlandet politidistrikt i en pressemelding. Den kjørte av veien og traff en telefonstolpe. Denne ambulansen hadde en pasient i bilen og var på vei til sykehus. Pasienten ble hentet av en annen ambulanse og fraktet videre til sykehus.

De øvrige personene som befant seg i ambulansene, ble kjørt til legesjekk på sykehuset i Gjøvik, tilsynelatende uskadd. Føreren av personbilen og en passasjer som satt i bilen, kom uskadd fra kollisjonen.

Ulykken skjedde klokken 20.08. Ingen av bilene var kjørbare etter kollisjonen og utforkjøringen.

NTB

Lørdag 9. november 2019

Norsk kunstner har lagd verdens vakreste frimerke
Kunstner Viggo Ree fra Åmot i Østerdalen har malt bildet på frimerket som er kåret til verdens vakreste.

I en internasjonal konkurranse har «Snøugla» av Viggo Ree blitt kåret til det vakreste frimerket som ble utgitt i fjor.

Konkurransen ble arrangert av det spanske frimerketidsskriftet El Eco.

- Det er svært hyggelig at våre frimerker oppnår gode resultater internasjonalt, og et klart bevis på norske frimerkers høye kvalitet, skriver konsernsjef Tone Wille i Posten i en pressemelding.

Snøugle-frimerket er trykket opp i et opplag på 6,5 millioner eksemplarer.

NTB

Søndag 27. oktober 2019

Hønefoss BK vant toppkampen
Fløya ga fra seg poeng for første gang siden 25. august med 1-2 for Hønefoss BK i 1. divisjon kvinner i fotball for kvinner søndag.

Hønefoss BK tok ledelsen da Ingvill Hågensen scoret etter ett kvarter av andre omgang. Målet gjør at 24-åringen står med seks scoringer denne sesongen. Åtte minutter før slutt scoret innbytter Kristine Grønvold for Hønefoss BK. To minutter senere reduserte innbytter Mona Karin Ophus-Johannessen til 1-2 for Fløya. Hun ble byttet inn bare fem minutter før.

Før møtet med Hønefoss BK hadde Fløya vunnet fire kamper på rad.

Silje Bekkåsen Nyhagen (Hønefoss BK) og Amalie Kristine Lillevold Johnsen (Fløya) fikk begge gult kort.

150 tilskuere så toppkampen.

I neste runde skal Fløya møte Grand Bodø, og Hønefoss BK møter Gr

NTB

Søndag 20. oktober 2019

Jakob Ingebrigtsen satte ny norgesrekord
Jakob Ingebrigtsen knuste konkurrentene og stakk av med seieren i Hytteplanmila lørdag. Med tiden 27.53 satte han ny norsk rekord på 10 kilometer gateløp.

19-åringen løp i mål i ensom majestet på 10-kilometeren i Ringerike. Storebror Filip ble akkurat nummer tre, 50 sekunder bak lillebroren.

Tiden til Jakob slettet dermed Sondre Norstad Moens tidligere norgesrekord på 27.55 med to sekunder.

— Jeg kom ikke hit nødvendigvis for å springe fort, men for å kjempe om seieren. Det var veldig gøy. Det er ikke hvem som helst som hadde den norgesrekorden før meg, sa han til TV 2 etter løpet.

Også løyperekorden, som storebror Henrik satte i fjor med 28.41, røk dermed på Ringerike lørdag. Henrik stilte ikke til årets løp.

I våte forhold byttet Jakob og Filip på å ligge i front fra start, og etter noen kilometer løp de i en tetgruppe med to andre. Ved passering seks kilometer lå de langt foran skjemaet til å ta løyperekorden etter å ha løpt på 2.46 på den siste kilometeren.

Omtrent tre kilometer før mål måtte Filip og de andre slippe, og Jakob ble løpende alene i front. Avstanden ned til konkurrentene fortsatte å øke og de siste hundre meterne la han inn en sterk avslutning, som akkurat holdt til ny norgesrekord.

NTB
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Onsdag 16. oktober 2019

Posten tilbake til Vik
Posten blir nabo med Vik restaurant.

Under oppstart blir det pakkeutlevering, innlevering av ferdigfrankert pakker og postboksene kommer tilbake.

Arbeid pågår sammen med Rema for å finne en løsning for betaling.

Det blir samme åpningstider som Rema.

REGIONSNYTT

Onsdag 16. oktober 2019

Alle de pågrepne i voldtektssaken i Hønefoss løslates
De sju mennene som er siktet i voldtektssaken i Hønefoss, blir løslatt, men siktelsene mot dem opprettholdes, opplyser politiet.

Vilkårene for varetektsfengsling er ikke lenger til stede. Dette gjelder særlig vilkåret om bevisforspillelsesfare, opplyser politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt.

— Samtlige involverte er avhørt, og nødvendige spor, både fysiske og tekniske, er sikret, sier Garder.

Etter planen skulle det holdes fengslingsmøter for de siktede mennene onsdag formiddag, men dette ble utsatt fordi politiet ville gjennomføre nye avhør, blant annet av fornærmede og et vitne, ifølge VG.

Nå er mennene altså løslatt, men siktelsene opprettholdes mot alle sju. Etterforskningen fortsetter i uforminsket styrke i dagene fremover, opplyser politiet.

Mennene er siktet for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne. Voldtekten skal ha funnet sted natt til tirsdag denne uken. Samtlige av de siktede nekter straffskyld.

Også kvinnen har forklart seg for politiet. Hun møtte på politihuset på Hønefoss onsdag formiddag sammen med bistandsadvokat Guro Trillhus.

— Vi sitter i avhør nå og går gjennom hendelsen. Mer enn det vil jeg ikke fortelle fra det avhøret, sa Trillhus til NRK.

Garder bekreftet tirsdag overfor NTB at de sju siktede er av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund, ifølge Garder.

NTB

Onsdag 16. oktober 2019

Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt
Politiet skal gjennomføre nye avhør i voldtektssaken i Hønefoss der sju menn er siktet for grov voldtekt. De planlagte fengslingsmøtene er derfor utsatt.

Det skriver VG.

— Dette er utsatt fordi vi har behov for å gjennomføre nye avhør, blant annet av fornærmede og et vitne. Fengslingsmøtene blir eventuelt senere i dag, og senest i morgen, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt til avisen.

Politiadvokaten bekreftet tirsdag til NTB at de sju siktede er av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund, ifølge Garder.

Til Dagbladet opplyser politiet at en av de siktede ble løslatt tirsdag kveld.

Mennene er siktet for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne. Voldtekten skal ha funnet sted natt til tirsdag denne uken. Samtlige av de siktede nekter straffskyld.

Kvinnen og hennes bistandsadvokat Guro Trillhus møtte til avhør på politihuset i Hønefoss onsdag formiddag, skriver NRK.

— Vi sitter i avhør nå og går gjennom hendelsen. Mer enn det vil jeg ikke fortelle fra det avhøret, sier Trillhus til kanalen.

NTB

Onsdag 16. oktober 2019

Fremdeles ingen mistenkte etter vold mot far og sønn i Hønefoss
Politiet har fortsatt ingen mistenkte gjerningspersoner etter at en mann og hans sju år gamle sønn ble angrepet da de gikk tur i Hønefoss lørdag.

Seksjonsleder for etterforskning Bent Øye i Sørøst politidistrikt sier til VG at de er interessert i å komme i kontakt med personer som er observert i området Schjongslunden i tidsrommet 11til 13 lørdag 12. oktober.

— Utover det har vi foreløpig ingen opplysninger som leder hen til et gjennombrudd, sier Øye.

Faren og hans sju år gamle sønn gikk i fritidsområdet da de ble angrepet bakfra av to menn. Faren ble slått og ble lettere skadd, mens sønnen ble dyttet over ende.

Øye bekrefter at de fornærmede i avhør har forklart at det under hendelsen ble fremsatt ytringer som kan tolkes som rasistiske, men han ønsker ikke å gå i detalj på hva som skal ha blitt sagt.

Etter forholdene står det bra til med far og sønn.

— Det var heldigvis ingen store fysiske skader, men en sånn opplevelse er selvfølgelig noe man blir påvirket av, sier Øye.

NTB

Onsdag 16. oktober 2019

Fengslingsmøtene i voldtektssaken på Hønefoss utsatt
Politiet skal gjennomføre nye avhør i voldtektssaken i Hønefoss der sju menn er siktet for grov voldtekt. De planlagte fengslingsmøtene er derfor utsatt.

Det skriver VG.

— Dette er utsatt fordi vi har behov for å gjennomføre nye avhør, blant annet av fornærmede og et vitne. Fengslingsmøtene blir eventuelt senere i dag, og senest i morgen, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt til avisen.

Politiadvokaten bekreftet tirsdag til NTB at de sju siktede er av østeuropeisk opprinnelse. De har ikke norsk statsborgerskap, men har trolig oppholdt seg i landet en stund, ifølge Garder.

Til Dagbladet opplyser politiet at en av de siktede ble løslatt tirsdag kveld.

Mennene er siktet for grov voldtekt av en 20 år gammel kvinne. Voldtekten skal ha funnet sted natt til tirsdag denne uken. Samtlige av de siktede nekter straffskyld.

NTB

Tirsdag 15. oktober 2019

Sju pågrepet i grov voldtektssak på Hønefoss
Sju menn er pågrepet, siktet for grov voldtekt av kvinne på Hønefoss. De er ennå ikke blitt avhørt om hendelsen.

— De sju personene er siktet for grov voldtekt av en kvinne, sier politiadvokat Ole Jacob Garder i Sørøst politidistrikt til NTB.

Ifølge politiet oppsøkte kvinnen en venninne kort tid etter at hendelsen skal ha skjedd natt til tirsdag.

— Hun fortalte henne hva hun hadde blitt utsatt for. Det skal ha vært fem-seks personer som var delaktig i selve voldtekten. Så ble politiet kontaktet av venninnen, og vi rykket ut til en adresse der sju personer ble pågrepet, sier Garder.

Pågripelsene skjedde ved firetiden natt til tirsdag.

— Ikke fast opphold

Han bekrefter at det er snakk om personer av østeuropeisk opprinnelse. De ser ifølge Garder ikke ut til å ha fast opphold i Norge, men politiet har ingen opplysninger om de ikke har lovlig opphold.

— De har ikke norsk statsborgerskap, men de har vært her en stund, sier han.

Garder opplyser at både kvinnen og de pågrepne har vært hos legevakt. Der er det er tatt prøver av samtlige for å sikre eventuelle spor og bevis for voldtekt. Det er også tatt beslag i mobiltelefoner og klær, og det foretas tekniske undersøkelser i boligen.

Behov for tolk

— De sju er nå i politiarresten i Hønefoss og Drammen. Vi tar sikte på å avhøre dem så fort som mulig, men det har vist seg noe logistisk utfordrende ettersom vi må skaffe både tolk og advokat til hver enkelt. Derfor vil det ta litt tid før vi kommer videre i etterforskningen og får gjennomført avhør, sier politiadvokat Garder.

Politiet vil fortløpende ta stilling til varetektsfengsling i løpet av onsdag og torsdag.

NTB

Tirsdag 15. oktober 2019

Sju pågrepet i grov voldtektssak på Hønefoss
Sju menn er pågrepet, siktet for grov voldtekt av kvinne på Hønefoss.

— De sju personene er siktet for grov voldtekt av en kvinne, sier Ole Jacob Garder, politiadvokat i Sørøst politidistrikt, til NRK.

Ifølge politiet oppsøkte kvinnen en venninne kort tid etter at hendelsen skal ha skjedd.

— Hun fortalte henne hva hun hadde blitt utsatt for. Så ble da politiet kontaktet og tilkalt, og vi gjennomfører en pågripelse på åstedet av disse sju personene, sier Garder.

Han forteller at det er snakk om sju personer av østeuropeisk opprinnelse. De ser ifølge Garder ikke ut til å ha fast opphold i Norge.

Politiet gikk til aksjon litt før klokka 4 natt til tirsdag mot et hus noen kilometer utenfor Hønefoss sentrum. Huset er en større flermannsbolig.

Ifølge Ringerikes Blad ble flere personer ført inn i ventende politibiler. Noen av dem var iført håndjern.

Både kvinnen og de sju siktede har vært innom voldtektsmottaket i Drammen, melder NRK.

— Nå ønsker vi å få gjennomført avhør av de siktede. I og med at det er så mange, så er det en logistisk utfordring, for de er også avhengige av å ha med seg tolk og forsvarer i avhøret, sier Garder.

NTB

Tirsdag 15. oktober 2019

Brann på Sokna slukket
Brannvesenet fikk raskt kontroll på brannen i et industribygg på Sokna mandag ettermiddag. Etter en drøy time var brannen slokket og evakueringssonen opphevet.

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 16.25. Ifølge politiet var det en tilhenger lastet med flis som tok fyr.

I forbindelse med brannen i industribygget som huser en trailerbedrift, ble det satt 300 meters sikkerhetsavstand på grunn av eksplosjonsfare.

Det var ingen personer i bygget da det begynte å brenne.

NTB

Søndag 13. oktober 2019

Prestmarken er ferdig på Vik
Foto: REGIONSNYTT
Det er en stor mengde biler som har vært innom lokalene til Prestmarken på Vik. Da Prestmarken Bil flyttet til Helgelandsmoen tok Autopool over lokalene.

Hos Autopool AS var fornøyde kunder viktig. Dessverre var det ikke mange nok kunder til at det varte så lenge.

Daglig leder Knut-Andre Vassdal Odda fratrådte 19.09.2019, og ingen har overtatt etter ham i følge Brønnøysundregistrene.

Incom Pool AS er eier av Autopool AS, og det igjen er eid av Prestmarken Holding AS, Odda Vassdal Holding AS, og E. Bakken Holding AS, alle med like store andeler.

Når treningssenteret HQ overtar skal det bli trygt, enkelt og mer motiverende i lokalene.

REGIONSNYTT

Søndag 13. oktober 2019

Politiet undersøker rasistisk motiv etter angrep på kirkeasylanter på Hønefoss
Ingen er pågrepet etter det som kan være et rasistisk angrep på en far og hans sju år gamle sønn på Hønefoss lørdag.

Faren ble slått mens sønnen ble dyttet over ende. Politiet leter etter to menn, men lørdag kveld var jakten resultatløs.

— Faren er lettere skadd, opplyser operasjonsleder André Kråkenes i Sørøst politidistrikt til NTB.

Angrepet skjedde trolig uten foranledning i fritidsområdet Schjongslunden i Hønefoss lørdag formiddag. Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad.

Jakter to menn

De to var på tur i området da to menn plutselig gikk til angrep. Gutten ble dyttet mens faren ble slått. De to mistenkte beskrives som menn i 30-40-årsalderen. De løp fra stedet da vitner kom til.

Politiet ønsker å komme i kontakt med vitner til hendelsen, men lørdag kveld hadde ingen meldt seg.

Prost Kristin Moen Saxegaard i Ringerike bekrefter overfor Vårt Land at de to som ble angrepet, tilhører den afghanske familien som har bodd i kirken siden mars i fjor. Selv om de har fått innvilget midlertidig opphold, bor de fremdeles i kirken.

Undersøker rasistisk motiv

Det var Saxegaard som hjalp de to til politiet for å anmelde saken. Hun sier det er grunn til å tro at angrepet er rasistisk motivert.

— Det er ytret noe om at det er rasistisk motivert. Gjerningspersonene sa noe som tyder på det før de angrep, sier hun.

Operasjonsleder Kråkenes bekrefter at det kan ligge et rasistisk motiv i bunn, men vil ikke fastslå det.

— Det er en av teoriene vi jobber etter. Men så lenge vi ikke har fått tak i motparten og avhørt dem, vet vi ikke. Vi må også ha et avhør med fornærmede, med tolk, for å få bedre klarhet i hva som har skjedd, sier han til Vårt Land.

Dette forhøret blir ikke foretatt lørdag kveld, slik opprinnelig planlagt, sier operasjonslederen til NTB.

— Vi må ha tolk, og avhøret vil derfor tidligst skje søndag. Vi skal også innhente overvåkingsbilder fra området der dette skjedde, sier Kråkenes.

NTB

Mandag 30. september 2019

Brannen i betongfabrikk på Hønefoss er slokket
Det brøt søndag ut brann i en betongfabrikk på Hønefoss. Ingen ble skadd i brannen.

Politiet fikk melding om brannen klokken 15.07 søndag ettermiddag.

Det ble i en periode opprettet en sikkerhetssone på 300 meter rundt betongfabrikken på grunn av røykutviklingen, og E16 forbi stedet var også stengt en stund.

Klokken 17.40 opplyste politiet at brannen er slokket.

— Det er ikke meldt om noen skadde, og nødetatene er nå ferdige på stedet, sier operasjonsleder Øystein Eikedalen i Sørøst politidistrikt til NTB.

NTB

Tirsdag 24. september 2019

To personer alvorlig skadd i trafikkulykke ved Tyrifjorden
Foto: REGIONSNYTT
To personer er fløyet med luftambulanse til Ullevål etter at en personbil kjørte utfor riksvei 35 på Veholt ved Tyrifjorden i Buskerud.

Politiet mottok melding om ulykken klokken 18.15 tirsdag kveld.

— Det er en personbil som har kjørt av veien. Det var to personer i bilen og begge er sendt til sykehus, sier operasjonsleder Øyvind Hammervold i Sørøst politidistrikt til NTB.

Begge karakteriseres ifølge politiet som alvorlig skadde.

— Vi jobber fortsatt på stedet, og det er foreløpig for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet, sier operasjonsledere til NTB ved 20-tiden.

Ulykken skjedde langs riksvei 35, på vestsiden av Tyrifjorden. Det ene kjørefeltet er stengt, og politiet foretar manuell dirigering på stedet.

NTB

Torsdag 19. september 2019

Dronning Sonja åpnet The Twist
Foto: REGIONSNYTT
En rekke prominente gjester var til stede da Dronning Sonja åpnet Kistefos‘ nye spektakulære museumsbygg «The Twist».

Da snoren var klippet, fikk den kunstinteresserte dronningen og kronprins Frederik av Danmark en omvisning i det nye bygget, som er designet av den danske designgruppen BIG — Bjarke Ingels Group.

Med på omvisningen var for øvrig et solid knippe av representanter fra det offentlige Norge, blant andre statsminister Erna Solberg (H), finansminister Siv Jensen (Frp), kulturminister Trine Skei Grande (V) samt 500 øvrige gjester.

Store ambisjoner

Den 1.000 kvadratmeter store bygningen spenner 60 meter over Randselva i Jevnaker og er vridd i en skulpturell form på midten. Bygget er både en skulptur, et museum og en bro som fungerer som en forbindelse mellom nord- og sørsiden av skulpturparken.

Investor Christen Sveaas var også med på omvisningen. Tidligere onsdag viste han pressen det nye museet, der han har bidratt med rundt 120 millioner kroner.

— Vår ambisjon er å gjøre Kistefos til en must-see kulturdestinasjon med et skiftende utstillings- og skulpturprogram i verdensklasse, for å komplementere den rike industriarven på stedet, sier Sveaas.

Kåring

Det var bestefaren til kunstsamleren og investoren som i 1889 grunnla tresliperiet på Kistefos. I 1996 opprettet Sveaas stiftelsen Kistefos-museet for å formidle og sikre det industrielle kunstminnet.

Bygget har allerede blitt kåret til et av de vakreste byggene i verden som åpner i 2019, av avisen The Telegraph.

NTB

Tirsdag 17. september 2019

Politiet tror tre branner i Buskerud er påsatt
Natt til tirsdag brant det tre steder i Buskerud, og avstanden mellom brannene var bare fem kilometer. Politiet tror brannene er påsatt.

Den første brannen oppsto i en høyball på et jorde litt før midnatt, mens det senere brant i Darbu skole i Øvre Eiker kommune. Kvart over fem oppsto den siste brannen, da det brant i noen søppelkasser nær skolen.

— Vi har grunn til å tro at disse tre brannene har en sammenheng. Det er funn på stedet som tyder på at de er påsatt, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørvest politidistrikt til NTB.

Han ønsker ikke å gå inn på hva slags type funn politiet har gjort. Ingen av brannene ga store skader. Politiet jobber tirsdag med å gå gjennom overvåkingsbilder og snakke med vitner.

NTB

Søndag 15. september 2019

Hønefoss BK med hjemmeseier over Nanset
Hønefoss BK knuste Nanset 3-0 i 1. divisjon kvinner lørdag.

Etter 16 minutter tok Hønefoss BK ledelsen ved Martine Skogstad Falkeid, og Silje Bekkåsen Nyhagen scoret 2-0-målet for Hønefoss BK noen minutter før hvilen. Hønefoss BK-spissen står med 14 scoringer denne sesongen.

Etter 58 minutters spill la Synne Kristine Hamborg på til 3-0 for Hønefoss BK.

Nansets Maria Øvrum Hageland fikk se det gule kortet.

179 tilskuere så kampen.

21. september skal Hønefoss BK møte Amazon Grimstad, og Nanset møter Grei.

NTB

Onsdag 11. september 2019

Ap-ordførere kritiserer ledelsens kurs
Ap går tilbake minst 10 prosentpoeng i til sammen 89 kommuner etter årets valg. Flere av partiets ordførere setter spørsmålstegn ved ledelsens prioriteringer.

Ordfører Kjell B. Hansen (Ap) i Ringerike, der Ap gikk ned 12,5 prosentpoeng, sier til Nationen at det er opplagt at Ap-ledelsen må se seg selv i speilet med en «stor porsjon selvransakelse».

— Noe har sviktet stort. Erkjenner man det, bør man også tillate seg å åpne for endringer, sier han.

I Alstahaug kommune har Ap falt med nesten 31 prosentpoeng, ned til 11 prosent. Ordfører Bård Langø (Ap) tar ikke gjenvalg, men sier at valgresultatet viser at mange er lei av at både flertallet på Stortinget og Ap er i utakt med hva som rører seg utenfor Ring 3.

Også ordførere i Kautokeino, Verdal, Surnadal og andre distriktskommuner peker på sentraliseringsproblemet, men flere av dem påpeker også at de ikke mener det er riktig å vurdere ledelsens stilling.

Ap-leder Jonas Gahr Støre hadde valgnatten ingen planer om noen lederdiskusjon.

— Vi skal gjennomgå valgkampen og trekke lærdommer av den. Men jeg opplever at politikken er godt forankret. Vi har ført valgkamp på politikk som har vært godt formidlet, i et veldig krevende medielandskap hvor andre saker har dominert, sa Støre til NTB natt til tirsdag.

NTB

Lørdag 7. september 2019

Trafikkuhell sør for Skaret-tunnelen E16
Foto: REGIONSNYTT
Ca 300 meter autovern ble kjørt ned, før lastebilen skle ned skrenten.
REGIONSNYTT

Onsdag 4. september 2019

To dømt etter myntfunn fra 800-tallet
To menn er i Ringerike tingrett dømt til å betale bøter for brudd på kulturminneloven etter at de fant vikingmynter fra 800-tallet og tok dem med hjem.

På et jorde ved gården Søndre Lore i Hole fant de for halvannet år siden ti mynter, to skålspenner og perler som de etter hvert skjønte måtte stamme fra vikingtiden. Funnet ble gjort etter at de søkte i området med metalldetektor, melder NRK.

Nå er de dømt til å betale 15.000 og 8.000 kroner i bot.

— Vi godtar dommen og er glade for å bli ferdige, sier Ole Johan Fuglerud, som ble dømt sammen med kameraten Joakim Holbæk.

Etter at de fortalte om funnet på Facebook, ble de to meldt til politiet av fylkeskommunen. Deretter ble de tiltalt for å ha tatt med seg sølvmyntene og perlene hjem og vasket dem.

Fylkesarkeolog Håvard Hoftun forklarte i retten at kulturminneloven sier at man skal ta kontakt med en gang man forstår at man har funnet noe svært gammelt.

— Å ta bort så mange gjenstander ødelegger konteksten og informasjonen en arkeolog kan finne. Det er fullstendig feil behandling av funn og gjør at viktige funn kan ha blitt vasket bort, forklarte Hoftun i retten.

NTB

Mandag 2. september 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Hvorfor inget lys nattetid?

Mandag 2. september 2019

Vik marked
REGIONSNYTT

Tirsdag 20. august 2019

Simen Aaserud 70 år
Vi vil gratulere Simen Aaserud med dagen. For å gjøre din lange historie kort; så har du bortsett fra å bygge eget hus og fylle ditt liv med motorer og treskjæring, også rukket å få to barn og ikke å forglemme din øyesten, barnebarnet Frida. Klemmer på din store dag fra familien.

Gratulerer med 70-årsdagen, Simen Aaserud. Du er født i Åsa, oppvokst i Åsa, bygget eget hus i Åsa, der du fortsatt bor og etter hva vi vet, har du ingen planer om å flytte fra Åsa.

REGIONSNYTT

Mandag 19. august 2019

Sommerferien er over.
I dag er førsteskoledag for mange, og bilistene må vise ekstra hensyn langs skoleveiene.
REGIONSNYTT

Mandag 19. august 2019

Hønefoss BK slo Snøgg på hjemmebane
Hønefoss BK fikk med seg alle poengene da Snøgg ble slått 2-0 i 1. divisjon kvinner søndag.

Stina Næss Berge sendte Hønefoss BK i ledelsen etter tolv minutter.

Iselin Barclay Nitter scoret 2-0-målet for Hønefoss BK sju minutter etter pause. Hønefoss BK-angriperen har scoret tre seriemål denne sesongen.

Hønefoss BKs seier gjør at laget har 27 poeng på 15 kamper, mens Snøgg blir stående på sju poeng.

332 tilskuere fikk med seg kampen.

Hønefoss BK spiller neste kamp mot Kaupanger 24. august, og Snøgg møter Grand Bodø dagen ett

NTB

Søndag 18. august 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Fløytekvartetten Woodpeckers Recorder Quartet. Bønsnes sommerfestival.

Lørdag 17. august 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Ringeriksmaraton. Starten Vik.

Mandag 12. august 2019

Notchback, Fastback og Variant på Utvika
Årets treff for VW Type 3 var Utvika camping fra 9. til 11. august. Lørdag ble det en tur til Oslo med Holmenkollen, Bygdøy og Operahuset som mål. Treffene arrangeres hver år på forskjellige steder, både i og utenfor Tyskland. Og treffet er et av årets høydepunkter i klubblivet. Det har det vært siden 1987. Klubben har omkring 200 medlemmer. Hovedsetet er i Tyskland, men det er medlemmer fra hele Europa.

Volkswagen Type 3 er en kompaktbil som ble produsert av Volkswagen fra 1961 til 1973. Den kom i tre utgaver. To-dørs Notchback, Fastback og som Variant. Konseptet med Type 3 var å være en bedre familiebil enn Beetle. Det ble produsert 2.587.989 biler av Type 3. I dag er rundt 0,1 % av disse fremdeles å finne på veien.

REGIONSNYTT

Søndag 4. august 2019

Skudd avfyrt på strandfest ved Tyrifjorden
En 47 år gammel mann er pågrepet etter at han avfyrte skudd på en strandfest ved Røsholmstranda i Tyrifjorden fredag kveld. Ingen personer er skadd.

Spor på stedet viser at et skudd er gått gjennom en frontrute på en bobil og inn i hjørnet på en campingvogn, opplyser politiet. Hendelsen skjedde fredag kveld, men politiet har ikke opplyst om skuddepisoden før lørdag.

— Det blir rast klart hvem som avfyrte skuddet. En 47 år gammel mann er pågrepet, sier operasjonsleder ved Sørøst politidistrikt Erik Gunnerød til NTB. Mannen skal avhøres senere lørdag.

Politiet har også beslaglagt våpenet som ble brukt — en ni millimeter pistol, opplyser Gunnerød.

Den 47 år gamle mannen er anmeldt for grov uforsiktig omgang med skytevåpen på offentlig sted.

— Vi fikk melding om at det ble avfyrt skudd og var amper stemning på stedet klokken 22.40 i går kveld. Da politiet ankom ti minutter senere, så hadde vaktene for arrangementet kontroll på to personer som skal ha vært i klammeri, sier Gunnerød.

Slåssingen skal ha oppstått som følge av en på stedet ble forbannet over skuddet og konfronterte vedkommende.

Grunnen til at våpenet ble avfyrt er foreløpig ukjent.

NTB

Fredag 2. august 2019

Med marginene på riktig side
Foto: REGIONSNYTT
Flaks gjorde at ingen gående, eller kjøretøy ble truffet.

Litt fakta om bjørk:

Det er tre norske arter av bjørk, men de lager en rekke hybrider seg imellom. Derfor kan det være vanskelig å bestemme de forskjellige formene.

Lavlandsbjørk eller hengebjørk heter på latin Betula pendula, vanlig bjørk eller dunbjørk heter Betula pubescens og dvergbjørk heter Betula nana.

Fjellbjørk er en underart av dunbjørk. Ingen av bjørkeartene blir særlig gamle, sjelden mer enn 300 år.

Kjempetrærne i California er de trærne som blir eldst, og kan bli 5000—6000 år gamle.

I Dalarna, rett over grensen for Trysil er det eldste treet som er kartlagt. Det er et 10 000 år gammelt grantre.

REGIONSNYTT

Torsdag 1. august 2019

Nødetatene rykket onsdag kveld ut til Krokkleiva
Nødetatene rykket onsdag kveld ut til Krokkleiva etter å ha fått melding om en person som hadde falt ned en skrent og skadet seg. Vedkommende var en del av en gruppe ungdommer som hadde tatt turen fra Lunner i Oppland til Holebygda for å nyte naturen, og utsikten. Under ferden var en i følget litt uheldig. Han falt ned en skråning, og skadet hånden. Når man ikke er lokalkjent, kan det by på litt utfordringer å forklare nødetatene nøyaktig hvor man er. Etter litt søk, og telefonkontakt lykkes det helikopteret å lokalisere vedkommende. Nødetatene var da raskt på plass, slik at han fikk medisinsk tilsyn. Det var et kutt i den ene hånden, så turen gikk til Ringerike sykehus for nærmere undersøkelser, før følget kunne returnere til Lunner.
REGIONSNYTT

Onsdag 31. juli 2019

Baby fra Hønefoss døde av hodeskader
Det elleve uker gamle barnet fra Hønefoss som ble innlagt på sykehus 15. juni med alvorlige skader, døde fredag. Foreldrene er siktet for grov kroppsskade.

— Etterforskningen pågår for fullt, og det vil snart oppnevnes sakkyndige for å vurdere hva som kan være årsaken til de alvorlige skadene som ble funnet på barnet, heter det i en pressemelding fra Sørøst politidistrikt.

Siktet etter avhør

Helsepersonellet ved Ullevål sykehus mente at skadene var påført barnet. Etter å ha blitt avhørt, ble foreldrene, som er bosatt på Hønefoss, siktet i saken 20. juni.

— Den klinisk rettsmedisinske undersøkelsen og bevisene for øvrig viser at det er sannsynlighetsovervekt for at skadene på barnet er påført, sa politiinspektør Per Thomas Omholt på en pressekonferanse tidligere denne måneden.

Politiet har jobbet ut ifra tre teorier om hva som forårsaket skadene på det nå avdøde barnet. Den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.

Besøksforbud

Tidligere denne måneden uttalte politiet at barnet var utenfor livsfare, men at det risikerte å få hjerneskader livet ut, men barnet døde altså 26. juli.

Paret ble ilagt besøksforbud i forbindelse med siktelsen, men de har fått unntak fra besøksforbudet for møter med barnet til fastsatte tidspunkter.

Verken moren eller faren erkjenner straffskyld, og de to har stilt seg uforstående til siktelsen.

NTB

Mandag 29. juli 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Finn Fem Feil

 

Mandag 29. juli 2019

Dødsfall Damtjern Åsa
Foto: REGIONSNYTT
Ved 19-tiden rykket politiet ut til en angivelig drukningsulykke i Damtjern i Åsa.

En person ble bekreftet omkommet på stedet.

Det fremstår som at vedkommende har fått et illebefinnende. Dødsfallet skyldes ikke drukning skriver politiet på Twitter.

REGIONSNYTT
Foto: REGIONSNYTT

Mandag 29. juli 2019

Fem alvorlig skadd i ulykke på riksvei 7 i Ål i Hallingdal
Fem personer er alvorlig skadd etter at to biler frontkolliderte og ytterligere to biler var involvert i en kollisjon i Ål i Hallingdal mandag.

— Fem personer er fløyet fra stedet med luftambulanse og er betegnet som alvorlig skadd. To andre er betegnet som lettere skadd og to er formentlig uskadd, sier operasjonsleder Arild Alfheim til NTB klokken 18.

Personene som er lettere skadd eller fremstår som uskadd, er kjørt til Ringerike sykehus.

Totalt var det ni personer som var involvert i ulykken, som skjedde ved Torpomoen litt etter klokken 16. To biler frontkolliderte, hvorpå ytterligere to biler kolliderte. Ulykken førte til stillestående kø i begge retninger.

Politiet opplyser at omkjøring går via Kringlevegen. Samtidig ble bilister som sto fast i kø, anmodet om å sørge for at ambulanser slapp fram til skadestedet.

Riksvei 7 ble stengt ved Torpomoen som følge av ulykken.

NTB

Torsdag 25. juli 2019

MC-fører alvorlig skadd i trafikkulykke ved Hønefoss
En motorsykkelsjåfør er fraktet til Oslo universitetssykehus med luftambulanse etter en trafikkulykke på E16 ved Hønefoss.

MC-førerens skadetilstand beskrives som alvorlig.

Ifølge politiet i Sørøst skjedde ulykken ved at motorsykkelen sklidde av veien og traff autovernet. Ingen andre personer eller kjøretøy var involvert i ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken ved Klinkenbergveien klokka 10.05 torsdag formiddag.

NTB

Onsdag 24. juli 2019

Støre: — Kampen mot høyreekstrem terror er ikke over
— 22. juli-terroren var ment å ramme partiet, understreket Ap-leder Jonas Gahr Støre i sin tale under minnemarkeringen på Utøya mandag.

Minnemarkeringen foregikk som foregående år i bakken på Utøya. Markeringen ble innledet med ett minutts stillhet.

— Kampen mot høyreekstrem terror er ikke over. Det at noen tegnet et hakekors på et minnesmerke 22. juli, viser i klartekst at dette finnes. Alle i samfunnet må lære av den våkenheten og det ansvaret AUF har vist, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til NTB etter markeringen på Utøya.

Mandag morgen var det sprayet et hakekors på 22. juli-minnesmerket i Tønsberg. Mandag ettermiddag ble to menn i 20-årene pågrepet for ugjerningen.

— Høyreekstrem terror

I sin tale slo Støre fast at gjerningsmannen var alene om terrorhandlingene for åtte år siden, men ikke om holdningene.

— Det som skjedde 22. juli, var høyreekstrem terror, der hensikten var å ramme Arbeiderpartiet gjennom å ramme AUF. Noen ganger blir 22. juli nærmest omtalt som en naturkatastrofe. Men det var ett målrettet angrep — terror mot vår bevegelse, sa Ap-lederen fra talerstolen.

NTB-regionsNytt

Fredag 19. juli 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Vinden har snudd! Ikke lenger ønske om ny E16 og tog til regionen?

Fredag 19. juli 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Takk for maten...

Onsdag 17. juli 2019

Voldssiktet par får ikke være sammen med babyen sin
Besøksforbudet for et par fra Hønefoss som er siktet for grov kroppsskade mot spedbarnet sitt på elleve uker, opprettholdes av Ringerike tingrett.

Faren anket besøksforbudet, men Ringerike tingrett ga påtalemyndigheten medhold. Paret får møte barnet til fastsatte tidspunkter.

Barnet har vært innlagt i over en måned på Ullevål sykehus i Oslo. Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende. Spedbarnet har fått alvorlige hodeskader, og er etter alt å dømme påført hjerneskader.

Symptomene til barnet tyder ifølge politiet på at skadene kan ha blitt påført ved å riste barnet, men politiet jobber med tre hypoteser.

Den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.

Både mor og far har stilt seg uforstående til siktelsen. Før rettssaken sa farens forsvarer til VG at besøksforbudet er uriktig.

— Vi mener at dette besøksforbudet ikke har noen hjemmel. Det er ikke noen nær risiko og reell risiko for at man skal krenke dette barnet på noen som helst måte, sa farens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle.

NTB

 

Onsdag 17. juli 2019

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Steinsletta Havkajakklubb

Onsdag 17. juli 2019

Voldssiktet far vil ha opphevet besøksforbud mot baby
Politiet ønsker å opprettholde besøksforbudet til et par fra Hønefoss som er siktet for grov kroppsskade mot spedbarnet sitt på elleve uker.

Barnet har vært innlagt i over en måned på Ullevål sykehus i Oslo. Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende. Spedbarnet har fått alvorlige hodeskader, og er etter alt å dømme påført hjerneskader.

Faren har anket besøksforbudet, og denne anken behandles onsdag i Ringerike tingrett i Hønefoss.

Til VG sier politiet at de ønsker å opprettholde besøksforbudet.

— Vi mener at det kan være risiko for nye handlinger, men også at fornærmede skal beskyttes fra en antatt gjerningsmann og at de ikke skal være sammen etter at det er skjellig grunn for en så alvorlig handling, sier påtaleansvarlig Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt til avisen.

Symptomene til barnet tyder på at skadene kan ha blitt påført ved å riste barnet, men politiet jobber med tre hypoteser i saken. Den første er at skadene er påført barnet med vilje. Den andre hypotesen er at skadene er resultat av et uhell. Den tredje er at de alvorlige skadene har medisinske årsaker.

Både mor og far har stilt seg uforstående til siktelsen og faren har altså klaget inn besøksforbudet.

— Vi mener at det er helt uriktig at det er et besøksforbud i denne saken. Vi mener at dette besøksforbudet ikke har noen hjemmel. Det er ikke noen nær risiko og reell risiko for at man skal krenke dette barnet på noen som helst måte, sier farens forsvarer, advokat Jon Anders Hasle.

NTB

 

Onsdag 17. juli 2019 ·•· Regionalt

(nesten) UTEN ORD

Foto: REGIONSNYTT
Hilsen fra Utstranda
 

Søndag 14. juli 2019

Utøya in absurdum
Foto: REGIONSNYTT
Hole kommune tørr ikke å si nei til spektakulær turistmagnet
REGIONSNYTT

Lørdag 13. juli 2019

Buss og tre personbiler i kollisjon
Like over klokken 17 rykker nødetatene ut til en trafikkulykke på E16 i Hole.

En buss og tre personbiler var involvert i en kjedekollisjon ved Rørvik Camping/Tyriheim.

Ingen alvorlige personskade i noen av de fire kjøretøyene. Et felt ble stengt, og det medførte redusert fremkommelighet på stedet.

REGIONSNYTT

Fredag 12. juli 2019

Foreldre siktet for livstruende vold mot elleve uker gammelt barn
Et par fra Hønefoss er siktet for grov kroppsskade mot spedbarnet sitt. De har kontaktforbud, men går til retten for å få treffe barnet under etterforskningen.

Barnet er nå utenfor livsfare.

— Barnet er noe bedre, men det kommer mest sannsynlig til å ha svært alvorlige hjerneskader ut livet. Den livstruende situasjonen er over nå, men den kan fort komme tilbake, sier politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt.

Til sykehus i juni

Det elleve uker gamle barnet ble brakt til Ullevål sykehus 15. juni i år, men saken har ikke vært offentlig kjent før politiet innkalte til en pressekonferanse om saken torsdag.

— Helsepersonell uttalte at skadene mest sannsynlig var påførte, sier politiinspektøren.

Dette førte til at politiet satte i gang etterforskning. Påtalemyndigheten oppnevnte en rettsmedisiner, og det er med bakgrunn i rapporten fra denne og den øvrige etterforskningen at de mener at barnet er påført skadene.

Foreldreparet ble pågrepet 20. juni, men er løslatt. De erkjenner ingen straffskyld.

NTB

Mandag 1. juli 2019

Nye norske mestere landeveissykling; Natalie og Sakarias, Ringerike SK
Det sykles i distriktet

Arrangøren for sykkelritt i helgen hadde tatt sikkerheten på alvor. Det var fjernet midtdeler i krysset Trongmoen/Røyseveien. Fartsdumper langs løypa var avrundet. Alt var gjort for å få et sikkert, og vellykket arrangement. Dramatikk bød helgen på likevel.

Med en bane på 13,6 km i variert terreng fikk publikum mange fine muligheter for å se norgeseliten kjempe om heder og ære, og edelt metall. Menn junior og kvinner senior kjørte 9 runder (122,4 km) Kvinner junior 5 runder (68 km) og menn senior 15 runder (204 km).

To av medaljene havnet i vårt distrikt. I kvinner JR gikk seieren og mesterskapstrøye til Natalie Irene Midtsveen fra Ringerike SK. Nummer to ble Rikke Enstad fra Halden CK. Ida Langøren fra Gauldal SK ble nummer tre.

I menn JR ble det mer spennende enn man kunne håpe på. Det var seks mann som kom inn i den siste bakken opp mot Svendsrudmoen. Alle kjempet om edelt metall, men med 350 meter igjen syklet Staune-Mittet, Stokke og Gudmestad feil da de tok til venstre inn mot parkeringen. Der sto en funksjonær og vinket inn motorsykelistene som kjører i front under sykkelritt, og misforståelsen var et faktum. Når man er sliten, det koker i toppen og adrenalinet pumper, da kan slikt skje mot slutten av et ritt. Det er rytterne sitt ansvar å kjenne løypa, og det gjorde hjemmehåp Sakarias Koller Løland fra Ringerike SK. Han fulgte løypa, og tråkket inn til NM-gull. Rett bak fulgte Dennis Gråsvold fra Grenland SK. Bronsemedaljen gikk til Embret Svestad-Bårdseng fra Glåmdal SK.

Søndag bød på sol, kraftige regnbyger, sterk vind, vindstille, og en enda bedre thriller-avslutninger enn dagen før.

Norges største profiler, Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen hadde mange lagkamerater til disposisjon, og med alle de fordelene det gir. Samtidig får de også et enormt press på seg. På den nestsiste runden ble Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen hektet av, og

Andreas Leknessund gikk solo. Amund Grøndahl Jansen og Carl Fredrik Hagen fulgte på. Grøndahl Jansen tok føringen på oppløpet og åpnet spurten ut av siste sving. Leknessund fulgte, og forsøkte å komme forbi på innsiden. Grøndahl Jansen stengte døren og kunne strekke hendene i været over målstreken. I tillegg til æren av å kunne kjøre med den norske mestertrøya lå en sekssifret bonus i potten. Amund Grøndahl Jansen var helt alene som Jumbo-Vismas representant i den avsluttende fellesstarten i NM, og beholder hele bonusen selv.

Etter å ha tatt bronse i 2014, 2015 og 2017 kunne Ingrid Lorvik (Hitec Products-Birk Sport) juble over sin første NM-tittel. Bak henne fulgte dramatikken før målgang. Det blir en velt, og full stopp i gruppen, slik at Andersen og Gåskjenn blir alene. I spurten er det Susanne Andersen (Team Sunweb) som er den sterkeste og tar sølvet foran Ingvild Gåskjenn (Hitec Products-Birk Sport).

REGIONSNYTT

Mandag 1. juli 2019

Paragliding mellom Vik Torg og E16
Paraglideren er en videreutvikling av fallskjermen som startet på 1980-tallet.

Paragliding er en del av Hang- og paragliderseksjonen i Norges Luftsportforbund, og alle som vil utøve paragliding lovlig i Norge må gjennomføre et kurs.

Det var i den anledning de hadde samlet seg rett ved E16. Først var det litt trening i lavlandet, før ferden bar opp Dronningveien til Dronningens utsikt. Med fin utsikt over Hole og Ringerike bærer det utfor på vei opp i luften, etter bestått kurs med sertifiseringen Para Pro 2 (PP2), Da har eleven lov til å starte på egen hånd på steder som instruktøren har godkjent, men du har fortsatt status som elev. Etter en ny teoriprøve og 60 vellykkede høydeturer og totalt 10 timer i luften får man sertifiseringen Para Pro 3 (PP3). PP3 gir status som selvstendig pilot, og du kan starte der du vil.

De som deltok på kurset fikk en fin dag i luften, og alle kom ned i god behold.

REGIONSNYTT

Onsdag 26. juni 2019

Utfordringer for tungtransport gjennom Hole
På grunn av arbeid med berging av rutebussen som kjørte i garasjen ved Steinssletta tidligere i dag, blir tyngre kjøretøy vinket inn Åsaveien fra E16. Med blinkende bil fra Statens veivesen, og kontroll skrevet på vestene til de som står langs veien blir det en del misforståelser. Sjåfører stopper ved industri området i Åsaveien, og lurer på hvor kontrollen er. Yrkessjåfører vet at de kan få 8.000 kroner i bot for ikke å stoppe i kontroller utført av Statens Vegvesen. Det er derfor forståelig at de ikke ønsker denne utgiften. NCC var også ute og dirigerte. De var i Vollgata og på Sonerud. Der ble det ingen problematikk med sjåfører som trodde de skulle til kontroll. Vollgata var enveiskjørt så lenge bergingen pågikk, da veien er smal. Åsaveien er heller ikke dimensjonert for tungtransport, men trafikken gikk i begge retninger. Mange nestenulykker, uheldige situasjoner, og kraftig oppbremsing har det blitt langs Åsaveien i løpet av dagen. Bussen var oppe 14:43. Sjåføren har klart seg relativt bra, men årsaken til ulykken er fremdeles uavklart.
REGIONSNYTT

Onsdag 26. juni 2019

Utforkjøringen ved Hadeland Glassverk på Jevnaker
En mann i 60-årene kjørte av veien, og havnet ned mot Verkevika vis-à-vis Hadeland Glassverk. På vei ned skråningen kjørte bilen inn i en stor stubbe. Farten skal ikke ha vært stor i ulykkes øyeblikket. Det ble store materielle skader, men ingen personskader.
REGIONSNYTT

Onsdag 26. juni 2019

Buss fra Brakar kjørte inn i garasje langs Steinssletta
Sjåfør kritisk skadet.

Bussjåføren satt fastklemt, men ingen av passasjerene kom alvorlig til skade. Tre passasjerer fikk kutt og hevelser. De fikk tilsyn på stedet av ambulansepersonell. Totalt 17 passasjerer var i bussen. Et redningshelikopter fraktet den skadde sjåføren til Ullevål sykehus straks redningsmannskapene fikk personen ut av bussen. Det ble rekvirert tungbilberger fra Sandvika. Lokal tungbilberger var på oppdrag annet sted i regionen. En lokal bonde med traktor bistod før bergingsbil var på plass.

Kriminalteknikere fra politiet og en ulykkesanalysegruppe fra Statens vegvesen undersøker ulykken.

REGIONSNYTT

Mandag 24. juni 2019

Chicken Race og Bootcamp Survivor
Foto: REGIONSNYTT
Hinderløp for hele familien på Helgelandsmoen, og offisielt kvalifiseringsløp for OCR European Championship.

Norges største Chicken Race er selfølgelig lokalisert rett uten for hønebyen.

Bootcamp Survivorr er en løyper fylt med utfordringer hvor det skal løpes, klatres, krypes, kravles, balanseres, og selvfølgelig bæres tungt. Om du blir våt og skitten? Naturligvis. Man skal tross alt prøve seg på 70 hindre i en 5km løype som er tilpasset alle som kan krype og gå, uansett alder. Hinderne er valgfrie med snarveier for de aller minste. Her er det trim og moro som teller, uten tid.

Like valgfritt er det ikke å ta snarveier i 8 km Elite. Her er det kvalifisering for OCR European Championship. Det er en hardcore.

REGIONSNYTT

Torsdag 20. juni 2019

Publisere eller ikke, det er spørsmålet?
Det finns tidspunkt da man blir stilt overfor spørsmål hvorvidt man skal publisere en artikkel eller ikke. Dette gjelder innholdet i denne artikkelen. Valget har stått mellom å kontakte skolen, politiet eller helt enkelt glemme det. Etter samtal med politiet, ble det klart at saken burde anmeldes.

Et par, og vi antar at de er unge og av det mannlige kjønnet, går rundt i Vik/Sundvollen med et antall usikrede spraybokser. Deres foreldre må være stolte over de unges «kunstneriske talenter» og vi kan alle se at de i det minste har lært seg to bokstaver i alfabetet, da de gikk på skolen.

De første bokstavene ble oppdaget på leskuret til bussene, og det var sikkert debatten om navneendring fra NSB til Vy som trigget idéen. I media harseleres det om Fy og Vy, så det er vel ikke helt fjernt å anta at denne debatten har utløst behovet for å spre sin mening.

Rengjøringen har ligget hakk i hæl med de unge. Men dessverre trigget dette tydeligvis gjerningspersonene for sprayingen eskalerte! De begynte med leskurene, men gikk nå også løs på vegskilt, bropilarer, bergvegger og private eiendommer. Sistnevnte må dessverre selv betale for rengjøringen.

Og det koster. En hel del har kunnet tas bort direkte med høytrykksspyling, men teksten som har blitt risset in med en spiss kniv i pleksiglassrutene på bussholderplassene, må byttes ut helt og det koster bra mye mer enn rengjøring. En kostnad som antagelig vil medføre økte billettpriser!

Fremdeles finns ordet FY skrevet et par hundretalls ganger, mellom Steinsåsen i nord og til Utstrandaveien i sør. Under fotograferingen av tekstene fremkom et antall signalement fra publikum, og i tilslutning til et av stedene ble det også funnet en tom sprayboks. Denne er sammen med fotografiene overlevert til politiet Hønefoss.

Tips i saken bes levert til politiet; 02800.

REGIONSNYTT

 

Tirsdag 18. juni 2019

Familien Svan på Vik
Foto: REGIONSNYTT
Mamma Svan, kanskje mer kjent som Y326, kom tilbake også i år. Og akkurat som i fjor, måtte hun igjen bygge nytt rede på grunn av flommen. Men vannet fortsatte å stige uten å bry seg om Y326, og snart var katastrofen nok en gang et faktum. Noen hendige personer gjorde da et nytt reir, men denne gangen på en liten flåte av tre og styrofoam. Forankret med et tau til nærliggende sten, kunne mamma Y326 snart ta i bruk sin bopel og noen dager senere lå fem egg i reiret. I mellomtiden sank vannet, hvilket medførte at det nye reiret ble hengende litt på skrå i for korte tau. En snartenkt lokal dame, Trude Langvad, forlengte kjapt tauet og dyttet reiret lenger ut i Steinsfjorden.

Nu har eggene blitt til nye svaner, men antallet ble dessverre redusert til fire. Disse fire små nyter nå herlige soldager sammen med mamma Y326 som stolt svømmer rundt med dem i viken.

Frode Munkhagen och Robin Gustavsen, som bygget flåtereiret, vil sannsynligvis neste år også hjelpe mamma Y409 vid Sundvollen på samme måte. Hon och pappa K627 måtte på grunn av flommen dessverre se sitt reir ligge under vann i år.

Det har nettopp kommet informasjon om mamma Y326 har mistet en unge til.

REGIONSNYTT
 

Lørdag 8. juni 2019

Verdens miljødag
Foto: REGIONSNYTT
Verdens miljødag har blitt markert siden 1974. Dagen blir markert 5. juni hvert år. Den ble til for å øke folks bevissthet omkring miljøspørsmål, og behovet for en slik dag har ikke blitt mindre med tiden.

Det er FNs miljøprogram (UN Environment) som har ansvaret for FNs markering av dagen. I Hole ble dagen markert av en ivrig gjeng som samlet store mengder med avfall. Agendaen var en Strandryddedag med godt selskap. Slitne, fornøyde og stolte, avsluttet de dagen med en matbit og konsert.

REGIONSNYTT
Foto: REGIONSNYTT
 

Fredag 7. juni 2019

Å trene innfor det uønskede
Foto: REGIONSNYTT
Om det likevel skulle skje, så vet alle de impliserte hva de skal gjøre; hver mann på sin plass og god kommunikasjon.

I går inntraff to «ulykker» i Nestunnelen. I den første ulykken kjørte to biler i hverandre. Den ene havnet på taket og den andre ble klemt mot tunnelveggen og begjynte å brenne. I den andre ulykken var tre biler involvert og der ble brannmannskapet konfrontert med store utfordringer, da det viste seg at to av bilene var el og hydrogen. Men det nære samarbeidet mellom etatene; brann, politi og ambulanse, så ut til å fungere helt optimalt! Det kjenns trygt å vite.

Tunnelen var under et antall timer lukket for normal trafikk, men tror nok at de aller fleste forstår betydningen av hvor viktigt det er å trene. Øvelse gjør mester!

REGIONSNYTT

Tirsdag 4. juni 2019

Kunstnerne Børge Brekke og Thomas Stønjum samarbeidet som vanlig om stor kunst
Nå var Tour of Norway inspirasjonen. "Lerretet" denne gangen går fra brohodet ved Tippen, og helt til pumpehuset. Sparebankstiftelsen tar seg av det finansielle, i samarbeid med kommunen.
REGIONSNYTT

 

Mandag 3. juni 2019 ·•· Regionalt

Kristoff vant Tour of Norway da Halvorsen ble først på siste etappe
Foto: REGIONSNYTT
Alexander Kristoff holdt Edvald Boasson Hagen bak seg og sikret sin første sammenlagtseier i Tour of Norway. Kristoffer Halvorsen vant den avsluttende etappen.

Kristoff ledet etapperittet ett sekund foran Boasson Hagen før den siste og avgjørende etappen fra Gran til Hønefoss.

I Hønefoss var det Kristoffer Halvorsen som var sterkest i spurten. Like bak fulgte Kristoff på tredjeplass og sikret seg med det sammenlagtseieren, mens Halvorsen overtok 2.-plassen i sammendraget.

— Jeg trodde jeg hadde det, men Halvorsen kom forbi. Jeg håpet å ta spurten. Det gikk ikke, men jeg vant sammenlagt, og det var det viktigste, sa Kristoff til TV 2 etter målgang.

Første triumf

Boasson Hagen falt av før spurten og måtte dermed se muligheten for sin fjerde sammenlagtseier i rittet gå tapt. På avslutningsetappen ble han nummer tolv. Rudsbygdingen er den mestvinnende i rittets historie etter å ha gått til topps i 2012, 2013, 2017.

Triumfen var Kristoffs første i rittet som startet opp i 2011. Han sikret seg også poengtrøya sju poeng foran etappevinner Halvorsen.

Nederlandske Elmar Reinders vant klatretrøya, mens Lotto Soudal ble beste lag.

Fornøyd Halvorsen

Etappeseieren var Halvorsens annen for sesongen. Sørlendingen vant også femte etappe av Tour Down Under i februar. 23-åringen var også nær å vinne 2. etappe i Tour of Norway, men måtte gi tapt mot Álvaro Hodeg i spurten i Mandal.

— Jeg trengte virkelig denne. Vi har jobbet hardt hele uka. Det er fantastisk å få til dette. Laget kjørte helt vanvittig, sa Halvorsen til TV 2 etter målgang.

Halvorsen vant ungdomstrøya tre sekunder foran italienske Edoardo Affini.

Den avsluttende etappen var på 175 kilometer. Rittet startet i Stavanger tirsdag.

NTB

Søndag 2. juni 2019

Norges største busshistoriske arrangement
Rutebilhistorisk forening — RHF, har siden 1989 arrangert årlig veteranbusstreff rundt omkring i landet vårt. Da de skulle ha 30 års jubileum valgte de å feire i Hønefoss i samarbeid med Ringerike rutebilhistorisk forening. Kristi himmelfartsdag ankom de første veteranbussene. Det var litt av et skue, da de historiske kjøretøyene tok seg en runde i distriktet. Bussene er stort sett i original stand, og mange fremstår slik de var i vanlig rutetrafikk. Her ligger det mange tusen timer bak restaureringen av kjøretøyene. Nærmere 100 busser tok turen til Hønefoss. Da blir det mye som skal beskues, og mange historier som skal fortelles. At en bussjåfør, er fyr med godt humør, dette kan reg!onsNYTT bekrefte. Det var bare smil å se hele helgen. For det er klart man er fornøyd, når man ser resultatet etter flere tusen timers arbeid, og gleden det skaper for publikum.
REGIONSNYTT

Tirsdag 28. mai 2019

Miljøgifter flere steder i Tyrifjorden
Nye undersøkelser av sjøbunnen i Tyrifjorden viser foruroligende høye nivåer av perfluorerte stoffer flere steder, skriver Miljødirektoratet i en pressemelding. Høye nivåer ble også funnet i abbor i hele området og i gjedde fra Viul. Mattilsynet advarer derfor mot å spise disse.

Norges Geotekniske Institutt (NGI) og Norsk Institutt for Vannforskning (NIVA) har undersøkt forurensningsnivåene for miljøgiften PFAS (perfluorerte stoffer) flere steder i Tyrifjorden og i elvene som renner ut i innsjøen, da tidligere undersøkelser hadde vist høye nivåer av miljøgifter i fjorden. PFAS brytes ikke ned i miljøet, men hoper seg opp i levende organismer og i næringskjeden. De nye prøvene bekrefter tidligere funn, men viser også et større omfang av forurensningen. Det er funnet PFAS i sedimenter både i Nordfjorden, Storfjorden og Holsfjorden. Steinsfjorden hadde lavere nivåer. Det er ikke farlig å verken bade i eller drikke vannet. Det er nå kun snakk om fete fiskearter det advares mot å spise.

NTB

Mandag 27. mai 2019 ·•· Regionalt

Gjeddefestivalen 2019
Foto: REGIONSNYTT
Etter klage fra næringslivet på Vik ble festivalen flyttet. Det var ikke helt uproblematisk for Steinsfjorden Fiskeforening. En flytting til Sundvollstranda måtte godkjennes av fylkesmannen. Plasseringen av start og mål kunne komme i konflikt med biotopvernområde og naturreservat.

Med alle godkjenninger på plass kunne gjeddefestivalen arrangeres. For Steinsfjorden Fiskeforening arrangerer en av de største gjeddefestivaler i landet. Men i år var det kun 138 stenger i vannet på lørdag, og på søndag ble det 130 stenger. Fra tidligere år er det en god nedgang. Noe av forklaringen kan være at det kolliderte det med Mjøsa Ørretfestival sitt 30 års jubileum, som også er en del av Lowrance Cup 2019. Og været viste seg heller ikke fra sin beste side. Undersøkelser av sjøbunnen i Tyrifjorden har vist foruroligende høye nivåer av miljøgifter, og Miljødirektoratet gikk fredag ut og advarte folk imot å spise abbor fra innsjøen. Ikke umulig at det også har hatt litt å si for oppmøte. Men mange gjengangere, og fiskeentusiaster stilte trofast opp. Det samme gjorde Kremmertorvet Sport og Fritid med stand og premier, like sikkert som at det var muligheter for å få seg en gjeddeburger under festivalen. Nytt av året var en stand fra vikingene i regionen. De går under navnet Hardraade vikingskipforening. De ønsker å formidle glemt kunnskap om vår kulturarv.

REGIONSNYTT

Fredag 24. mai 2019

Merkedag for Jevnaker og transport
I går, 23. mai var en merkedag for Jevnaker og transport. Etter å ha vært på agendaen i seksti år, ble omsider to spader satt i jorden på det som skal bli ny E16.

Med et fast grep på spaden markerte statssekretær i Samferdselsdepartementet Tommy Skjervold og ordfører i Jevnaker, Lars Magnussen, prosjektstart.

Den nye tofeltsveien blir 12.5 km, med midtrekkverk og avkjøringsfelt i begge retninger. Og en bro over Randsfjorden. Det vil bli en ny trasé sørøst for Jevnaker sentrum, noe som i større grad vil skille lokaltrafikk fra gjennomgangstrafikken. Den første strekningen blir mellom Eggemoen og Olum og starter opp i august. Tilstede på denne markeringen var selvfølgelig ordførerne fra Jevnaker og Ringerike, representanter fra Statens vegvesen og PNC, som er broens arkitekt. De har bred erfaring med brobygging i Norge, blant annet Farrisbroen ved Larvik.

En som også hadde erfaring var Guttorm Tysnes som representerte yrkessjåførene. Hans erfaring omfatter smale svingete veier, fartsbegrensninger og mange ulykker, dårlig omkjøringsveier og nevnte med skrekk i stemmen om den lave undergangen i Jevnaker. Og ikke minst når det snør - fullt kaos i Olum-bakkene.

Skal bli spennende å se resultatet av 3 milliarder kroner.

REGIONSNYTT

Mandag 20. mai 2019

Utsiktens Dag
REGIONSNYTT

Søndag 19. mai 2019

Førerkort beslaglagt på Sundvollen
Klokken 17.30 lørdag ettermiddag rykket nødetatene ut til Sundvollen i Hole. Det var meldt om en trafikkulykke på E16. De de kom frem kunne de konstatere store materielle skader på bilene.

En bil kom over i motgående felt, og traff møtende kjøretøy. Føreren klarte ikke å stoppe, og kollisjon nummer to var et faktum. Tre biler, og totalt seks personer var involvert i ulykken. Hvor en av passasjerene var en baby. Alle fikk en sjekk av ambulansepersonell på stedet, men babyen ble sendt til legevakten for ytterligere sjekk.

Bilene måtte taues bort, og det ble stans i trafikken i nærmere tre kvarter.

Da var det noen som lot seg friste til å handle litt på Spar i ventetiden. Det medførte at noen biler måtte vente litt ekstra, fordi bilen foran manglet fører. Og et kor av tutende biler bak var i gang.

Den forulykkede bilen fra Viking Redningstjeneste måtte denne gangen ha assistanse fra NAF.

Føreren som kjørte på bilene fikk førerkortet beslaglagt.

REGIONSNYTT

Lørdag 18. mai 2019

17. mai i bilder
REGIONSNYTT

Torsdag 16. mai 2019

Kunstnerne Børge Brekke og Thomas Stønjum samarbeidet nok en gang om stor kunst
Børge Brekke foreslo for Haakon Tronrud å pynte opp Ford-tomta. Etter det gikk det slag i slag, for Tronrud likte ideen. Stikk ordene de fikk var fremtid, ungdom, og byutvikling. Etter å lagt frem skisser for Henriette Tronrud som er kreativ leder i Tronrud Eiendom kom de frem til å bruke en jente som modell. Den aktive kunstner eleven Kaia Rosendal meldte seg som modell. Hun fikk se prosessen fra fotografi til maleri. Cirka 150 spraybokser, syv containere, og flere tonn med ballast ligger bak kunsten som er 7,5 meter høy. Den gamle Ford-tomta lyser opp når man nå kommer til sentrum fra syd, hvor Kaia viser veien inn i fremtiden for byen. Vi gleder oss til å se hva kunstner duoen Brekke og Stønjum klarer å få ut av boksene neste gang.
REGIONSNYTT

Tirsdag 14. mai 2019

Audi treff på Steinsåsen
Mandag ettermiddag var det en Audi som traff den andre på E16 ved Steinsåsen. Det ble litt trafikale utfordringer, da den ene bilen ble stående i kjørebanen. Heldigvis var busslommen rett ved siden av, slik at kjøretøy som skulle nordover kunne svinge rundt bilen. Ingen personer er meldt alvorlig skadet.
REGIONSNYTT

Mandag 13. mai 2019

  Dramatikken under sykkelrittet endte ikke godt
Midt under sykkelrittet Ringerike Grand Prix var det dramatikk. Politiet i Sør-Øst meldte på Twitter om en elg som hadde forvillet seg inn til Brutorget i Hønefoss. Det var en stund fare for at dyret skulle forville seg inn i løypa til sykelistene. Elgen havnet til slutt i elven, og var på vei mot Hønefossen. Den viste seg å være skadet, og viltnemda foretok en avlivning av elgen.
REGIONSNYTT

Mandag 13. mai 2019

  Ringerike Grand Prix for 44. gang
Sindre Lunke, ble nummer to i Sundvolden GP lørdag. Søndag ble det nok en pallplass. Lunke havnet bak dansken Jeppe Aaskov Pallesen som kom på andreplass, men de fikk samme tid. 01'22'' bak suverene vinner Kristoffer Skjerping fra UNO - X Norwegian Devel.

Det var tettere i junior rittet. Der fikk de fire første samme tid. Embret Svestad-Bårdseng fra Glåmdal SK fikk den sure fjerdeplassen. Førsteplass gikk til Oskar Myrestøl Johansson. På de neste plassene fulgte Marcus Korsnes, og Tomas Sundlisæter.

Som vi ser av bildene var fem runder i Riperbakken tøft for noen, og det ble en liten spasertur da kreftene tok slutt.

REGIONSNYTT

Mandag 13. mai 2019

Skiltingen gjelder for alle
Politiet melder på Twitter at det er flere feilparkeringer som står til hinder i målområdet i forbindelse med sykkelrittet. Det kan være fort gjort å ikke få med seg endring i skilting når man gjør ting av gammel vane. Noen som i det minste burde vite bedre er vel de fra Ringerike Sykkelklubb som satte fra seg en henger i området.
REGIONSNYTT

Søndag 12. mai 2019

Sundvolden Grand Prix 2019
Sundvolden Grand Prix har siden 2016 hatt start ved Sundvolden Hotel med løype rundt Tyrifjorden og målgang på toppen av Krokkleiva ved Kleivstua. Rittet er klassifisert som kategori 1.2 av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og er en del av Europatouren i landeveissykling.

I år vant Trond Håkon Trondsen med tiden 04h07'01, Sindre Lunke tok sølv og belgieren Brent Van Moer fikk bronse. De hadde en snittfart gjennom løypa så vidt under 40 km/t.

Av juniorene var det Tord Gudmestad fra Stavanger SK som var vinner på tiden 02h36'37''. Syv sekunder etter kom Tomas Sundlisæter fra Gauldal SK. Og etter enda tre sekunder kom Marcus Korsnes som hadde tatt turen over høgda fra Bærum OCK. Vi må helt ned på 12 plass for å finne en lokal rytter. Der havnet Andreas Hjørnevik et minutt og 24 sekunder etter vinneren.

Som vi kan se av bildene var ikke alle like fornøyd med dagen

REGIONSNYTT

Søndag 12. mai 2019

Brå slutt på et eventyr
For en BMW ADVENTURE endte ikke eventyret så bra i dag. Eieren av motorsykkelen hadde ikke stor glede av den lenge. I slutten av april ble sykkelen kjøpt. I dag endte den i grøften, og fikk hard medfart. Føreren ble kjørt i ambulanse til sykehuset med bruddskader.
REGIONSNYTT

Fredag 10. mai 2019

Alt var gjort klart for åpning av galleri og butikk i morgen.
Foto: REGIONSNYTT
I morgen skulle en drøm realiseres. Egenproduserte varer, samt flere lokale produsenter skulle få et salgssted. Nå er alt det materielle borte. Det startet med melding om røykutvikling uten synlige flammer til 110. Før brannvesenet var på plass var det full fyr. Flammene sto 10 meter til værs, og bygningen var ikke til å redde da de ankom. Når en 50 meter lang bygning brenner, og nærliggende bygninger er fredet må det handles raskt, og riktig. Etterhvert kom Jevnaker med en tankbil med vann. Hovedoppgaven ble å redde de nærmeste bygningene. Fra bryggerhuset hentet brannmennene ut bilder og gamle møbler, i tilfelle spredning. Heldigvis begrenset brannen seg, men der det brant var det ikke mulig å redde noe. Flere hundre år gamle bygninger er svært tørre, og derfor ble etterslukking nødvendig. Storøen Galleri og Gårdsbutikk fikk ikke den starten den burde ha fått. Ringerikes Malerklubb må nå finne et nytt sted for sin jubileumsutstilling. 1. april var de åtti år, og det skulle feires med en større utstilling gjennom hele sommeren.
REGIONSNYTT

Torsdag 9. mai 2019

8. mai markering i Jevnaker
8. mai for 74 år siden var det slutt på fem mørke år i historien om Norge.

Mange av de som kjempet for at den dagen ble mulig, betalte en høy pris. Jevnakers ordfører Lars Magnussen la ned blomster på minnesteinene til de falne under krigen, for å hedre deres minne. Skoleelevene Oda, Kevin, Emma, Julie, Maria og Tuva var med på å lage en fin ramme rundt arrangementet. Oda leste også dikt.

Vi skal være takknemlige for at de fleste ungdommene i Norge i dag ikke har opplevd en krig. Men vi må ikke glemme at fred kommer ikke av seg selv, -og ta den forgitt. Det krever et engasjement for å beholde demokratiet, og kunnskap om hva krig er. Derfor er markeringen frigjøringsdagen viktig, -også for dagens unge. Historien til at vi feirer 8. mai må ikke gå i glemmeboken. Vi må huske at det kreves noe for at Norge fortsatt skal være et fritt og demokratisk land.

REGIONSNYTT

Mandag 6. mai 2019

Baklukeloppis var i år en kald fornøyelse.
Med åtte grader og sur vind var ikke maiværet av den varme sorten, men inntektene fra baklukeloppis vil kunne varme i lang tid. Årlig arrangeres det loppemarked på parkeringsplassen utenfor lokalene til ADRA (Adventist Development and Relief Agency) på Vik. Dette er et ledd i å få inn penger til hjelpearbeid rundt om i verden. I år heter prosjektet «Keep Girls Safe». Det går ut på å forebygge moderne slaveri og menneskehandel i Nord-Thailand. Der gir ADRA skolestipend, arbeid og hjem til sårbare jenter. Mange kommer fra etniske minoriteter som mangler statsborgerskap og rettigheter.

Et baklukeloppis fungerer slik at man får en parkeringsplass til disposisjon for 200 kr, og selger direkte fra bilen. Det man selger fra bilen går i egen lomme. Det som ikke blir solgt må man ta med seg igjen. Inntekten fra parkeringsplassen og kaféen gir penger til «Keep Girls Safe».

REGIONSNYTT

Torsdag 2. mai 2019

Det begynte med en masakre
1. mai 1886 startet fagforeninger i Chicago en streik for åttetimersdag som varte i flere dager. Politiet skulle oppløse en demonstrasjon, som frem til da hadde vært fredelig. En bombe ble detonert, og polititet begynte å skyte tilbake. Flere ble drept i det som i ettertid skulle få navnet Haymarket-tragedien. Etter den russiske revolusjon i 1917 ble 1. mai Sovjetunionens nasjonaldag. Nazi-Tyskland gjorde det til en festdag i 1933. I 1935 ble 1. mai en offisiell norsk flaggdag. I 1947 ble det en offentlig høytidsdag, og lovfestet fridag i Norge.

Åttetimersdagen ble lovfestet i 1919. 100 år senere engasjerer fremdeles folk seg i 1. mai, men arbeidsforhold er nå en mindre del av dagen. Kransenedleggelse til minne om fallende under krigen, miljø, utbygging, partipolitikk og internasjonale konflikter tar sin del av dagen. Selv med et bredt spekter i saker, er det totale engasjementet for dagen dalende.

REGIONSNYTT

Onsdag 1. mai 2019

En hyggelig natt til 1. mai
Hole Ungdomsfrivilligsentral hadde natt til 1. mai et arrangement for 8 - 10 trinn på Kjellerberget.

(Historielaget mener det ikke er tvil om at rett stedsnavn er Kjellerberget, og ikke Kjelleberget. Kilden her er et kart fra 1857 i Hole bygdebok.) Driftige Ungdommer, foreldre og leder Eelkje Alkemade hadde forberedt seg godt, for å lage et stort og allsidig arrangement.

Det kreves mye, når midlene i kommunen er små. Et velvillig næringsliv var også med på laget. De leverte premier og mat. Kiwi på Vik sørget for at det var noe å spise for alle utover kvelden, og Glade Hjul hadde sparkesykkel som hovedpremie i lotteriet. Natteravnene tok seg flere turer innom området i løpet av kvelden. Barnas Jurist stilte også med to representanter. De gir gratis rettshjelp og informasjon til barn og unge opp til 25 år. På bildet ser vi resultatet etter litt undervisning av street art fra den lokale kunstneren Richart Ravn.

REGIONSNYTT

 

Søndag 26. april 2019

Røyse Ultra for 5 gang
Foto: REGIONSNYTT
Røyse Ultra er en løp hvor kondisjon og utholdenhet virkelig blir satt på prøve for deltakerene. Dessverre kom ikke alle som hadde meldt seg på frem til startlinjen. Streiken i SAS satte en stopper for det.

I år ble løpet arrangert for 5 gang. Da klokken slo 12 lørdag gikk første start. Hver tredje time etter det var starten på en ny runde. Kreftene skal fordeles godt nå r man skal holde ut i nesten et døgn, derfor er næring og hvile viktig i pausene. Holehallen ble benyttet som husvær for deltagerene under løpet. I hallen var det også servering av mat og drikke i pausene.

REGIONSNYTT

Tirsdag 23. april 2019

Bil kjørte ned lyktestolpe på Steinssletta
En bil med to personer om bord kjørte ned en lyktestolpe litt før klokken 12:30. Innsatsleder handlet raskt og fikk sørgående trafikk over på sykkelstien, slik at E16 kun fikk mindre trafikale problemer. En times tid etter hendelsen var kjøretøyet fjernet og alt kunne igjen gå som normalt på E16. Ambulansepersonell tok en sjekk av involverte, men ingen person skader ifølge politiet.

Det er trygt å ferdes forbi ulykkesstedet for myke trafikanter. Ringerikskraft har koblet ut strømmen på stedet.

REGIONSNYTT

Tirsdag 23. april 2019

Brann i bolig Halvorsbøleveien, Jevnaker
Foto: REGIONSNYTT
Litt etter klokken halvfire i natt melder politiet på Twitter om brann i bolig på Jevnaker. Vekterselskapet fikk melding om brannen via alarmsystemet i boligen, og meldte videre til nødetatene. Naboer kom tidlig på plass med slukkeutstyr. Det brant så kraftig, at det ikke var til nytte. Boligen i Halvorsbøleveien kunne ikke reddes. Brannvesenet jobbet med å unngå spredning til andre bygninger. Det brant en stund i nærliggende skogbunn, men brannvesenet fikk kontroll på situasjonen. En person var i huset, og vedkommende skal ha fått i seg litt røyk.

Brannen er nå slukket, men etterslukking vil pågå i noen timer fremover. Ukjent brannårsak men, sak opprettes av politiet.

REGIONSNYTT

Mandag 22. april 2019

Løpetur ble til søppeltur!
Barn som vokser opp med ubevisste ansvarsfraskrivende voksne rundt seg, lærer seg aldri at søppel skal kastes i en søppelbøtte.

Konsekvensene vises når barnet, som «voksen», åpner bilvinduet og kaster ut sigarettsneiper, kaffemugger, rester etter gatekjøkkenmat, ølbokser, brusflasker

og etterlater seg bleier og spyposer på parkeringsplasser langs veien m m.

Når såkalte voksne mennesker ignorerer søppelbøttene, lærer barna seg automatiskt samme oppførsel. Barn lærer seg utifra hva de ser vi gjør, ikke hva vi sier!

REGIONSNYTT

Lørdag 20. april 2019

Fra Vy til FY?
Er det noen som skal ha det moro med navnebytte til Nettbuss og NSB som ble Vy? Det behøver ikke å ende så morsomt for de involverte når man ønsker å uttrykker seg "kunstnerisk" i det offentlige rom. For er du over den kriminelle lavalder på 15 år vil du kunne få en en bot på noen tusen kroner, eller samfunnsstraff. I tillegg kan du bli nødt til å betale en erstatning til eier av det du har tagget på. Er du over 18 år kan straffen straks bli mer, -mye mer.

Strafferammen er nå bøter eller fengsel i inntil 1 år. Medvirkning straffes på samme måte.

REGIONSNYTT

Lørdag 20. april 2019

Fra Vy til FY?
Er det noen som skal ha det moro med navnebytte til Nettbuss og NSB som ble Vy? Det behøver ikke å ende så morsomt for de involverte når man ønsker å uttrykker seg "kunstnerisk" i det offentlige rom. For er du over den kriminelle lavalder på 15 år vil du kunne få en en bot på noen tusen kroner, eller samfunnsstraff. I tillegg kan du bli nødt til å betale en erstatning til eier av det du har tagget på. Er du over 18 år kan straffen straks bli mer, -mye mer.

Strafferammen er nå bøter eller fengsel i inntil 1 år. Medvirkning straffes på samme måte.

REGIONSNYTT

Fredag 19. april 2019

Redaksjonen ønsker alle en fortsatt god påske!

Fredag 19. april 2019

Ny restaurant åpnet på Vik torg
Khaled Mahmoud forteller med et smil om en fristende meny. Maten er hjemmelaget; Pizza, burger, pasta, kebab og fisk. I tillegg har vi skjenkebevilning.

Restauranten har åpent fra klokken 10 alle dager og stenger klokken 22, bortsett fra fredag og lørdag, da stenger vi klokken 23.

Velkommen ønsker Khaled Mahmoud og Peeyachat Tourdee

REGIONSNYTT

 

Fredag 19. april 2019

Lokal «isbryter» ble tvunget til å kapitulere Skjærtorsdag
Foto: REGIONSNYTT
Naturens krafter ble for sterke for den lokale «isbryteren». Turen fra Tyrifjorden inn i Steinsfjorden gikk uten problem. Kapteinen hadde siktet inn seg på nordvestpassajen ved Braksøya, men etter ha passert Amundøya ble isen for tykk og han så seg nødt til å snu mot åpent farvann igjen. Men det gikk ikke uten komplikasjoner! Båten kjørte seg fast et par ganger under denne manøver, men med mennesklig kraft fikk man båten til å gynge seg løs fra isens krampaktige grep. Båten returnerte deretter mot sørlige farvann.

Vi i redaksjonen anbefaler kapteinen på det varmeste med å vente noen dager innen han forsøker igjen.

Foto: REGIONSNYTT
REGIONSNYTT

Onsdag 17. april 2019

Utforkjøring på Sokna.
En bil rullet rundt på taket. En voksen og to barn involvert. Det ble fort store trafikale utfordringer og lange køer i begge retninger. Sydover strakte køen seg over seks kilometer. Det var manuell dirigering på stedet frem til klokken 16:20. Da ble veien åpnet for normal trafikk igjen, en snau time etter at hendelsen inntraff. Det var ingen alvorlige personskader, men som det fremgår av bildene er det store materielle skader. De tre involverte ble tatt med til legevakten for en sjekk

I forbindelse med ulykken er det besluttet beslag av førerkortet til bilfører.

REGIONSNYTT

Onsdag 17. april 2019

Hotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling
36 gjester på et hotell i Hønefoss ble evakuert etter røykutvikling. Røykdykkere gjennomsøkte hotellet. Hotellet er nå tilbake i normal drift.

Sørøst politidistrikt fikk melding om hendelsen klokken 23.23 tirsdag kveld.

— Røykdykkere har gått igjennom bygningen og alt fremstår som ok. Hotellet går tilbake i normal drift, skriver politiet på Twitter like over midnatt til onsdag.

Operasjonsleder Ole Kamben sa til NTB like før midnatt at ingenting tydet på at det har vært en brann i bygningen. 36 hotellgjester ble evakuert.

— Det er blitt kjent røyklukt i bygget, derfor er det utløst brannalarm, sa han.

På Twitter skriver politiet at det er ukjent hvor lukten kom fra.

NTB

Fredag 12. april 2019

Hønefoss videregående skole deltok i skole-NM
Foto: REGIONSNYTT
Sam Eyde videregående skole i Arendal avholdt Skole-NM 2019 innen følgende fagområder: Anleggsmaskinfører, Arbeidsmaskiner og Logistikk. Arrangementene gikk over to dager. Totalt var det 380 elever i landet som konkurerte i 36 ulike yrkesfag. I Arendal stilte Hønefoss videregående skole med to svært dyktige representanter fra Vg2 Transport og Logistikk. Det var ingen tvil om at Nikoline Thengs og Oliver Gomnæs gjorde sitt ytterste for å vise dommerne at de var verdige en plass på pallen. Før hvert moment i konkurransen skulle alle ha fått en detaljert liste på hvordan momentet skulle utføres. Den informasjonen hadde de to elevene fra Hønefoss VGS ikke fått. Derfor gikk verdifulle sekunder tapt. Selvfølgelig skulle de to elevene bedt dommerne om å stoppe stoppeklokken, og rettet feilen. Men når adrenalinet koker, er slike ting lett å glemme, og muligheten for en medalje glapp. En av oppgavene var førstehjelp. Trøsten må være at dukken de utførte førstehjelp på sannsynligvis ville ha overlevd, hvis den hadde vært et menneske, i motsetning til laget etter dem. Der viste systemet bare 5%, vilket hadde vært slutten for dukken! Alt tatt i betraktning, så kan Nikoline og Oliver skryte av at de tilhører Norgestoppen innen transport og logistikk. Ingen dårlig prestasjon det.

Til slutt kan noteres at de tre beste kom fra Knarvik videregående skole i Hordaland, Sam Eyde videregående skole i Aust-Agder og Nord Gudbrandsdal videregående skole i Oppland.

REGIONSNYTT

Tirsdag 9. april 2019 ·•· Regionalt

IONITY kommer til Circle K på Vik.
Foto: REGIONSNYTT
Hole får den åttende IONITY stasjonen som åpner i Norge.

Vi er et foregangsland for elektriske biler, men stadig flere elbilister opplever ladekø. Ladetid er nesten like viktig som rekkevidde. For å møte behovet har Circle K egne ladestasjoner, og samarbeider nært med forskjellige leverandører om utbygging av ladepunkter. Siste tilskudd er seks CCS (Combined Charging System) ladere fra IONITY hos Circle K. IONITY er et fellesforetak mellom BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen Group. De har som mål å være strategisk plassert langs hovedveinettet i Europa, slik at du kan lade bilen raskt og effektivt på din reise. CCS er den ledende ladestandarden i Europa. Kontakten på bilen kan brukes til AC lading og DC hurtiglading. IONITY-ladeteknologien optimaliserer automatisk ladehastigheten til det maksimale bilens innebygde batteristyringssystem kan håndtere. Laderen kan levere opptil 150 kW på 400 Volt, og 350 kW på 800 Volt. Ingen biler tar imot over 150 kW, ennå. Audi e-tron leder teoretisk ladeeffekt racet, og klarer opptil 150 kW. Porsche Taycan (gikk tidligere under navnet «Mission E») skal etter planen komme på veiene til høsten, eller tidlig neste år. Det er den første bilen som bygges for 350 kW lading.

REGIONSNYTT
Foto: REGIONSNYTT

Mandag 8. april 2019

Falt igjennom isen gang på gang.
Foto: REGIONSNYTT
Ved 13.30-tiden søndag startet dramaet på Steinsfjorden. En stor elgkalv gikk fem-seks ganger gjennom isen. Et par av gangene kom den opp ved egen hjelp. Mannskapene fra Ringerike brann og redningstjeneste og viltnemnda gjorde det de kunne for å berge dyret. Elgen gikk over fjorden fra Åsatangen retning Loråsen. Når isen bar fulgte redningsmannskapet etter på god avstand, i håp om at det skulle ende godt. Helt utslitt gikk dyret gjennom isen nok en gang. Etter omkring fire timers kamp opp og ned fra isen var elgen nå helt utslitt. Det mest humane da var en avlivning. Et så utmattet dyr ville ha frosset ihjel om ingen hadde gjort noe.
REGIONSNYTT

Mandag 8. april 2019

Hønefoss basketballklubb arrangerte regionmesterskap
Foto: REGIONSNYTT
Hønefoss basketballklubb arrangerte regionmesterskap for B-serier øst-/vest i 2018.

Det ble et så vellykket arrangement, at Norges Basketballforbund ønsket HBBK som arrangør igjen. Det er mange dugnadstimer, og god planlegging som er oppskriften. Så godt som alle foreldrene til de som spiller basketball i Hønefoss har vært involvert i større eller mindre grad. Noen har også vært på kurs i forkant av helgen. Her er ingen ting overlatt til tilfeldighetene. Så får historien vise om det blir like bra, eller bedre i år. Det eneste som er sikkert, er at noen drar hjem lykkelige over å ha vunnet. Noen er skuffet, fordi alt ikke klaffet når det gjaldt som mest. Alle kan ikke vinne gull, men alle kan gjøre så godt de kan. Det er en seier det også.

REGIONSNYTT

 • Onsdag 27. mars 2019
 • Regionalt

Røde Kors på og under isen

Foto: REGIONSNYTT

Utstyret og kompetansen til de frivillige er svært viktig når en hendelse oppstår. Ringerike & Hole Røde Kors Hjelpekorps bruker mye tid på å holde kunnskap ved like, og å tilegne seg ny. Hver fjortende dag møtes vannredningsgruppa for trening, opplæring og kunnskapsutveksling. De er så drevne på sitt område at de nå utvikler eget kurs for isredning. Dette kurset blir etterhvert tilgjengelig i resten av landet. Med små midler, og stor innsats er det en aktiv gjeng.

Røde Kors jobber ut fra syv prinsipper:

Humanitet, upartiskhet, nøytralitet, uavhengighet, frivillighet, enhet og universalitet. Mandatet er å oppdage, hindre og lindre menneskelig nød og lidelse.

Det finnes Røde Kors- og Røde Halvmåneforeninger i de aller fleste land i verden. Og de samarbeider på mange områder. Ringerike & Hole Røde Kors Hjelpekorps er en liten, men viktig del av dette samarbeidet over landegrensene. I over ti år har de samarbeidet med sin søsterforening Red Cross i Kenya. Der bidro de til at Kenya Red Cross fikk sin første operative vannredningsgruppe.

Foto: REGIONSNYTT
Se fler bilder ...

 • Onsdag 20. mars 2019

Togavsporing på Hønefoss stasjon.

Foto: REGIONSNYTT

Ved 14-tiden melder Bane NOR om en vogn i et godstog som har sporet av under skifting på Hønefoss stasjon. Ingen personskader. En kort stund var strekningen Vikersund-Hønefoss helt stengt. Etter en snau time kunne øvrig trafikk passere det avsporede toget med redusert hastighet.

regionsNYTT
Se fler bilder ...

 • Lørdag 16. mars 2019

Overtent hus Nes i Ådal. E16 stengt.

Foto: REGIONSNYTT

Politiet i Sør-Øst melder på Twitter klokken 11:35 om brann i et hus i Nes i Ådal, nærmere bestemt Persvoldbakka 6. Huset ligger så nære veien at E16 ble stengt for trafikk.

Klokken 12:12 melder politiet på Twitter at brannvesenet er i gang med slokking.

Ubekreftede meldinger går ut på at huset var ubebodd. Nødetatene har foreløpig ikke grunn til å tro det var mennesker inne i huset.

Vegvesenets står i Ve-krysset for å omdirigere biler, med spesielt fokus på tyngre kjøretøy.

regionsNYTT
Se fler bilder ...

 • Søndag 17. mars 2019

Naturen har lekt seg.

Foto: REGIONSNYTT

Fenomenet er nesten litt magisk, og kan nesten se litt overnaturlig ut. Som så mye annet som kan se spektakulært ut, har det en naturlig forklaring.

Vind og snøvær i riktig kombinasjon med temperatur må til. Ideelle forhold er når temperatur er omkring null, eller litt på plussida, slik at snøen blir veldig kram. I tillegg må det være sterk nok vind til å lage snøballene. Jo kraftigere vinden er desto større blir snøballer, men bare opp til et visst punkt. Blir vinden for sterk vil den blåse snøballene i stykker igjen.

 • Fredag 15. mars 2019
­

LAN-treff

Hole ungdomsfrivilligsentral arrangerte LAN-treff for Hole, Jevnaker og Ringerike. Ungdommer fra 12 til 20 år var samlet på Kjelleberget i Hole. Kapasiteten var sprengt for dette populære tiltaket, og flere sto på venteliste. Noe av suksessen kan nok være fine premier, sammen med gratis snacks gjennom natten.

 • Fredag 15. mars 2019

Gratulerer Espen

En singel Liverpool supporter fra Vik blir hyllet av venner når han runder de 40.

På broen mellom øvre og nedre Steinsåsen etterlyser de også en dame til den katteglade mannen.

Vi i redaksjonen ønsker han lykke til.

NTB

 • Søndag 10. mars 2019

Barnas Ringkolldag

Foto: REGIONSNYTT

Et vellykket arrangement, på en strålende søndag. Alle koste seg i løypene til Ringkollen skiarena, tobente som firbente.

Tradisjonen tro hadde Skiforeningen gjort Barnas Ringkolldag til en minneverdig dag. Som det kommer frem av bildene så smakte medalje ekstra godt for noen.

reg!onsNYTT

 • Lørdag 9. mars 2019

Vinterfestival Hole

Foto: REGIONSNYTT

Vinterfestival på Sundvollstranda er årets vinterbegivenhet i Holebygda. Arrangørene av festivalen er Hole frivilligsentral. De får god hjelp fra lokale lag og foreninger i bygda.

Selv etter en varmeperiode er isen fortsatt rundt 40 centimeter tykk. Isbading er en utfordring noen ser mer, eller mindre frem til under festivalen. Det er mye mer som skjer på en dag som denne. Blant annet var det snekkerverksted, historiefortelling, skytesimulator og turer med hest og slede, samt Vikingskipforeningen som hadde et vikingskip av snø og is.

reg!onsNYTT

Taket på tennishallen Hønefoss kollapset

Foto: REGIONSNYTT

Situasjonen kunne vært en helt annen, hvis taket hadde rast noen minutter senere. Pensjonistene spiller tennis på fredager fra kl 10.00. Litt før klokken 0930 raste taket første gangen. En times tid senere kom det andre raset.

Mellomtrinnet til Ullerål skole holder til i brakkene nærmest raset. Disse elevene ble først evakuert, og flyttet til Ringerikshallen, for så å bli sendt hjem. Det er usikkert om skolen kan åpnes på mandag.

Pr nå er det lite som kan gjøres. Det er ikke forsvarlig å ta seg inn i bygget. Recover setter opp et byggegjerder rundt bygget. Arbeidet ledes av prosjektleder Henrik Coucheron.

Bygget hadde en takreperasjon for 6 - 7 år siden i følge Pål-Eirik Berger. Han er hovedtrener for HKT, og følger utviklingen på stedet.

reg!onsNYTT
 • Torsdag 28. februar 2019

Full fyr i lastebil

Foto: REGIONSNYTT

En lastebil begynte å brenne i Dronningveien 33 i Hole. Det var fare for spredning til bolig, men brannvesenet fikk raskt kontroll på situasjonen. Politiet Sør-Øst skrev på Twitter at de fikk melding om brannen klokken 09.49. Ingen personer kom til skade.

Foto: REGIONSNYTT

 • Torsdag 28. februar 2019

Frontkollisjon ved Kroksund E16

Foto: REGIONSNYTT

Frontkollisjon på E16 ved Kroksund mellom personbil og lastebil. En Volvo V40 kjørte ut fra Gamleveien ut på E16. Lastebilen klarte ikke å stoppe i tide. Alt av nødetater rykket. Legene på Sundvollen sendte vakthavende lege ut til fots, da E16 var helt blokkert. Kvinnen i personbilen ble kjørt i ambulanse til akuttmottak på Ringerike sykehus. Kvinnen var fastklemt, og hun måtte ha hjelp av brannvesenet for å komme seg løs. Skadeomfanget er foreløpig ikke kjent, men kvinnen var ved bevissthet hele tiden.

Foto: REGIONSNYTT

 • Fredag 22. februar 2019

Snurr på E16

Foto: REGIONSNYTT

I går kjøpte føreren av bilen, en grå Honda Civic. I dag var han uheldig og fikk snurr på E16 retning Sandvika. Ulykken skjedde på motsatt side ved avkjøringen til Høgåsveien. Fører var alene i bilen, og ingen andre kjøretøy var involvert i hendelsen. Foruten skadene på bilen ble det skade på midtdele. Trafikken gikk så godt som uhindret forbi ulykkesstedet. Bilberger ble rekvirert. Det var neppe slik han så for seg den første helgen med nyervervet bil.

Foto: REGIONSNYTT

regionsNYTT

... hvis ikke nytt, så i det minste ikke gammelt!