Trond Giske: — Belastningen blir for stor
Stiller ikke på benkeforslag

Det gjorde at valgkomiteen valgte å komme med en ny innstilling der Trond Giske ikke er en del av lederkabalen. Det ble likevel spekulert på om det kunne bli kampvotering dersom det kom benkeforslag om Giske under ledervalget lørdag.

— Jeg vil ikke stille opp i et benkeforslag og anbefaler at årsmøtet samler seg om valgkomiteens forslag. Jeg håper de mange som har støttet meg i kommunepartiene i Trøndelag vil følge den oppfordringen, skriver Giske i innlegget sitt.

NTB snakket torsdag med leder Lars P. Løkken i Steinkjer Ap og Gunnhild Tettli fra Ørland Arbeiderparti som begge sa at de støttet Giskes kandidatur og at han har stor støtte i grasrota i partiet.

Giske skriver også at beskyldningene som har kommet, også vil kunne komme i fremtiden.

— Jeg har derfor sammen med familien min kommet til at jeg ikke lenger kan stå i dette, heller ikke i en renominasjon til Stortinget.

Kritiserer mediene

I innlegget går han også løs på mediene.

— Mediene fortsetter å omtale usanne anklager mot meg uten noen dokumentasjon. Varsler og saker med usanne påstander kommer på trykk uten å vente på saksbehandling. Vanlige presseetiske regler om å kontrollere at opplysninger er korrekte, er lagt bort. Det kreves at jeg må motbevise påstandene, skriver Giske, og fortsetter:

— Det er umulig å stå i en situasjon hvor verken grunnleggende rettsregler eller presseregler gjelder. Dette tar ikke slutt, folk kan uten dokumentasjon fremføre anklager mot meg hver gang jeg søker politiske verv.

NTB har gjentatte ganger denne uken forsøkt å få tak i Giske for en kommentar, men han har ikke ønsket å la seg intervjue.

NTB