Tente på kirker i sinne over at ingen ble straffet for koranbrenning
Han la til at han respekterer andres religion og at han reagerer når noen tråkker på hans, skriver NRK. Han fulgte saken, men da ingen ble rettslig forfulgt etter brannen, bestemte han seg i desember for å tenne på Dombås kirke og kirken ved Selsverket ved Otta.

Han kjøpte tennvæske, men ventet i hele to måneder før han oppsøkte Dombås kirke og tente på. Da hadde han først helt den brennbare væsken inn i et vindu han knuste.

Angrer

I tiltalen mot mannen er det lagt vekt på at den brente kirken var av betydelig historisk, nasjonal eller religiøs verdi, og at handlingen førte til svært omfattende ødeleggelse av eiendom.

28-åringen ga uttrykk for at han flere ganger hadde tenkt å avbryte de planlagte handlingene og at han ikke fortalte om planene sine om kirkebrenning til noen andre. I ettertid uttrykker han anger for det han har gjort og håper på en rettferdig dom.

— Jeg har også bedt om unnskyldning, selv om jeg vet at dette ikke er godt nok. Men jeg kan ikke gjøre annet og vil nok en gang beklage, sa 28-åringen.

Det er satt av to dager til hovedforhandlingen som blir holdt på Otta.

NTB