Ap-topper ut mot Støres kommentarer om Marthinsen og Christensen
Føler seg misforstått

— Så har jeg erfart at ingen er uunnværlige. Det kommer nye spennende mennesker. Jeg synes at de som takker for seg, de kan takke for seg. Så skal de også være takknemlige for at de har fått lov å forvalte det ansvaret det er å bli valgt, sa Støre til NRK onsdag.

Dagen etter sier Støre at han føler seg misforstått.

— Når det gjelder de kvinner og menn som ikke tar gjenvalg, ser jeg at uttalelsen blir tolket som refs av dem som velger å gi seg på Stortinget. Det var det på ingen måte ment som. Grunnene til at folk gir seg er mange, og det skal vi ha respekt for, også at ettervirkningene av 2018 var vanskelige, som jeg sa til NRK, skriver Støre i en SMS til VG.

Utelukker ikke Giske som statsråd

Også Oslo-byråd Rina Mariann Hansen reagerer på intervjuet med NRK. Hun mener partiet må være takknemlige for innsatsen Marthinsen og Christensen har lagd ned og ta tilbakemeldingene deres om «ugreit arbeidsmiljø og organisasjonskultur» på alvor.

I intervjuet utelukket Støre ikke Giske som en mulig statsråd dersom det blir rødgrønn regjering etter valget neste høst.

Giske ble tvunget til å gå av som nestleder i Ap i januar 2018 etter varsler om seksuell trakassering og upassende oppførsel.

NTB