Biden styrker ledelsen over Trump
Klart bak

Et gjennomsnitt av de åtte siste landsdekkende meningsmålingene i USA, utført av RealClearPolitics , gir også Biden et klart forsprang med 49,6 prosent mot 40,9 prosent til Trump.

Dette er i samsvar med den siste landsdekkende målingen utført for Fox News 19. juli, der styrkeforholdet var 49 mot 41 i Bidens favør.

Mange amerikanere er lite imponert over Trumps håndtering av koronakrisen, som har kastet over 30 millioner mennesker ut i arbeidsledighet i USA.

Rasende Trump

Trump ble rasende over den siste landsdekkende Fox-målingen og kalte den «fake news» under et intervju med TV-kanalens programleder Chris Wallace sist søndag.

— Jeg taper ikke, for dette er uriktige meningsmålinger, sa Trump.

Trump hevdet videre at Bidens forsprang på målingen kunne forklares med at meningsmålerne hadde oppsøkt for få republikanere.

Tar feil

— Uansett hvem som utfører Fox-målingene, så er de blant de verste. De tok helt feil i 2016, og de har tatt helt feil i hver eneste måling jeg har sett, sa Trump.

En rekke andre målinger utført for store mediehus som New York Times viser imidlertid også at Trump har mistet forspranget i vippestater som Wisconsin, Florida, Arizona og North Carolina. Også dette avviser han imidlertid selv.

— Våre egne målinger viser at jeg leder i samtlige vippestater, sa han i intervjuet med Wallace.

NTB-DPA