Lørenskog-saken: Angivelige kidnappere ville bruke ferske aviser som livsbevis
Refererte til detaljer på åstedet

De påståtte kidnapperne ga hans klient Tom Hagen to ukers frist til å overføre 2,25 millioner euro. Dersom pengene ikke ble overført innen fristen «så er vi ferdig», skrives det i eposten.

I eposten refereres det også til detaljer på åstedet, blant annet en "gullring og klokke under brevet på stolen".

— Kommunikasjon fra den antatte motparten er selvsagt et sentralt tema i etterforskningen, men vi ønsker ikke å kommentere våre vurderinger rundt dette, opplyser påtaleansvarlig Haris Hrenovica til Nettavisen.

Trusselbrev med pengekrav

Anne-Elisabeth Hagen forsvant sporløst fra Sloraveien 4 den 31. oktober 2018.

Da ektemannen Tom Hagen kom hjem fra jobb samme dag, fant han et trusselbrev med pengekrav. Fram til 28. april i år hadde han status som fornærmet, men samme dag ble han pågrepet, siktet for å ha drept eller medvirket til drapet på kona.

Han ble løstlatt 8. mai, men siktelsen er opprettholdt. Han har hele tiden nektet for å ha noe med konas forsvinning å gjøre.

Vaskebøtte og blod

I forbindelse med undersøkelser av Sloraveien 4 mener politiet at noen hadde forsøkt å vaske bort blod fra Anne-Elisabeth på åstedet. Etterforskerne har avhørt Tom Hagen om hans vaskerutiner, skriver VG.

Da politiet startet sine undersøkelser i huset oppdaget de at det manglet en vaskebøtte i huset.

Bøtten skal vanligvis ha stått på toalettet i 1. etasje, ifølge avhør med blant annet Hagens tre voksne barn. Politiet har undersøkt om denne manglende bøtten kan ha blitt brukt i en slags opprydning på stedet.

NTB