Politiet vil granske sitt arbeid i forkant av dobbeltdrapet i Stavanger
Anmeldt tidligere

Avsnittslederen understreket at politiets håndtering av de involverte før drapet er helt sentralt for etterforskningen av dobbeltdrapet.

— Vi vil forsøke å belyse sammenhengen mellom disse hendelsene og drapene. Siktede har sittet i et langt avhør og samarbeider godt med politiet. Han er kjent med forholdene han er siktet for, men har ikke erkjent straffskyld, sa han, og la til at politiet har tatt beslag i gjenstander som settes i sammenheng med drapene.

Den avdøde kvinnen levde tidligere i et samliv med siktede over mange år. Det startet i Syria og fortsatte i Norge i 2015. Samlivet ble avsluttet i mai.

— Siktede ble anmeldt i et annet politidistrikt for to år siden. Han fikk da besøksforbud, som kvinnen senere trakk. 26. mai anmelder hun ham for vold i Stavanger og tre dager senere for skadeverk. Siktede skal ha kommet med trusler mot henne, forklarte Berge da han gjennomgikk en rekke forhold knyttet til saken.

Paret har bodd i flere asylmottak i Norge, og politiet ser nå på om det også har skjedd noe der mellom dem som kan bidra i den videre etterforskningen.

Overført til psykiatrisk avdeling

Siktedes forsvarer Odd Rune Torstrup sier onsdag at hans klient erkjenner å ha forårsaket de to personenes død.

— Han har forklart at han var i leiligheten for å snakke med sin ekskone, sier han.

Siktede vil bli underlagt en full judisiell observasjon for å vurdere hvorvidt han var tilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Stavanger Aftenblad skriver at den siktede mannens forsvarer, advokat Odd Rune Torstrup, torsdag ble kontaktet av fengselshelsetjenesten angående klienten.

— Videre tok jeg kontakt med politiet, som jeg mener har handlet på forbilledlig vis og overført min klient til psykiatrisk avdeling. Dette er et menneske som trenger hjelp, sier Torstrup til Aftenbladet.

Han mener også at rammene for å gjennomføre en judisiell observasjon er bedre på psykiatrisk avdeling enn i et fengsel.

Sjalusi mulig motiv

Kvinnen i 20-årene og mannen i 30-årene, som skal ha vært hennes nye kjæreste, ble natt til onsdag funnet døde på Storhaug i Stavanger, etter at siktede selv varslet politiet noe over klokka 2 om natten. Alle de tre er syriske asylsøkere.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal politiet holde sjalusi som et mulig motiv, men det er ikke bekreftet. Avisa har opplysninger om at det skal ha blitt brukt kniv under drapene.

NTB