Twitter sletter kinesisk desinformasjonsnettverk
Kina fordømmer

Kina fordømmer Twitters beslutning. Twitter burde i stedet stenge kontoer som går til angrep på Kina, sa utenriksdepartementets talsperson Hua Chunying fredag. Kina er verdens største offer for kritikk på internett, sa Hua.

Twitter er, i likhet med YouTube, Google og Facebook, blokkert i Kina, der myndighetene bruker det som kalles den store brannmuren, for å begrense tilgang til nyheter og informasjon.

Men kinesiske diplomater og statlige medier har de siste årene strømmet til nettopp sosiale medier for å fremme myndighetenes fremstilling.

Nettverk

Forskere og noen vestlige land mener at Kina benytter nettverk bestående av statskontrollerte eller statlig tilknyttede brukerkontoer i sosiale medier, forkledd som vaskeekte personlige brukere. Oppgaven er å spre myndighetenes budskap eller desinformasjon.

I forrige måned flagget Twitter en melding fra en talsmann for den kinesiske regjeringen med faktasjekk-symbol. Vedkommende hadde fremmet en konspirasjonsteori om at amerikanske militære kan ha plantet koronaviruset i Kina.

NTB-AFP