NRK tar selvkritikk etter artikkel om koronateori
NRK har etter publisering lagt inn rettelse i saken, og også laget en oppfølgersak , hvor Sørensens påstander blir møtt med motbør fra andre forskere.

— Urimelig og spekulativt

Sørensen har samarbeidet med den britiske professoren Angus Dalgliesh, og den ferske studien er publisert i tidsskriftet QRB Discovery. I den hevdes det at virusets såkalte spike-protein inneholder sekvenser som synes å være satt inn kunstig.

Immunolog Anne Spurkland har til VG beskrevet deler av Sørensens påstander som både urimelige, ulogiske, ukritiske og spekulative.

Hun påpeker videre at Sørensen har økonomiske interesser i vaksineforskningen. Han er fra før av kjent for arbeid med å utvikle en vaksine mot hiv, og er styreleder i selskapet Immunor.

Forskning.no-redaktør Nina Kristiansen sier til Medier24 at det ikke finnes dekning i studien for det NRK skriver, og at artikkelen kan bidra til å bygge opp under konspirasjonsteorier.

— NRK har gått totalt i baret på denne saken, når de skriver om et så viktig og betent tema uten å sjekke forskningen med andre eksperter og spesialister, sier Kristiansen.

Åpenhet om vaksinearbeidet

Som svar på kritikken, foreslår Sørensen at Spurkeland sjekker faktiske data og siste publikasjoner på feltet.

— Vi har data som viser at det er mindre enn en prosent mutasjoner i aminosyreposisjoner, for mer enn 2.300 sekvenser vi har undersøkt for hele spike-proteinet. Det er i vaksinesammenheng ubetydelig, sier han til VG.

Sørensen sier videre at Spurkeland har en negativ og annerledes oppfatning til arbeidet hans, og understreker at det i artikkelen redegjøres for hvor han arbeider og interessene hans.

NTB