Protest stopper norsk superhest: Eieren forbannet på direktørfallskjerm
Trav- og Galopp-Nytt har fulgt saken nøye og mener fallskjermen koster hesteporten opp mot åtte millioner kroner. Det har fått mange på bakkenivå i sporten til å reagere kraftig.

— Jeg tilhører grasrota i denne sporten, og når jeg opplever at midlene som hører sporten til, blir brukt til å fylle lommene til en grådig direktør som det viser seg fikk sparken, på tross av Rikstotos uttalelser, så synes jeg det er for ille. Det markerer jeg ved, som tidligere meldt, ikke å starte Moni Viking i Oslo Grand Prix, sier Moni Vikings eier Jan Lyng til TGN.

Dørum vil ikke uttale seg om avtalen. Den er av Norsk Rikstotos styreleder Silvija Seres betegnet som rundhåndet. Hun kom inn i bildet etter at Dørum ga seg.

— Jeg personlig mener at avtalen fremstår som sjenerøs, gitt den økonomiske situasjonen i sporten og den store dugnaden som hele sporten står i, sier Seres til TGN.

Norsk Rikstoto står for spilledelen av norsk hestesport, og stiftelsen kommer ifølge Seres til å utbetale Dørum det avtalen har økonomiske rammer for.

Seres kontaktet nylig Lyng i håp om å få ham til å starte med Moni Viking, men Lyng er prinsippfast og sto på sitt.

NTB