Politimann siktes for drap på George Floyd
Et videoopptak av pågripelsen viser at Chauvin presset kneet mot Floyds nakke i mange minutter til tross for at Floyd sa han ikke fikk puste.

Påtalemyndigheten mener Chauvin forårsaket Floyds død uten at dette var hensikten. Strafferammen er likevel 40 års fengsel. Også de tre andre politifolkene kan i ytterste konsekvens dømmes til 40 års fengsel for medvirkning til forsettlig drap.

Demonstrasjoner og opptøyer

I etterkant av dødsfallet mandag forrige uke har det vært demonstrasjoner mot politivold og opptøyer over store deler av USA.

George Floyds familie krevde onsdag at alle de fire politifolkene som deltok under pågripelsen som endte med at 46-åringen døde, må pågripes.

— Vi ønsker rettferdighet i dette som foregår nå, sa Quincy Mason, Floyds sønn.

Inntil nå er det bare Chauvin som har vært pågrepet og siktet i saken. To andre politifolk hjalp til med å holde Floyd nede, mens en tredje sto like i nærheten. Alle fire har mistet jobben i politiet etter hendelsen.

Spurte om å snu Floyd

Minneapolis-politiet har identifisert de øvrige tre politifolkene som Thomas Lane, J.A. Kueng og Tou Thao.

Ifølge siktelsen mot Chauvin skal Lane to ganger ha spurt ham om de skulle snu Floyd. Chavin holdt imidlertid på at Floyd skulle ligge på magen.

Advokaten til Floyds familie, Benjamin Crump, mener dette viser at Chauvin hadde til hensikt å drepe Floyd. 46-åringen ble torturert til døde, hevder advokaten.

To obduksjonsrapporter har konkludert med at George Floyd døde på grunn av trykket mot nakken og halsen under pågripelsen.

NTB-AP-DPA