Kvinnelige stavhoppere vil slå gutta i «Garden Clash»
Inspirert

Mennenes dyst for to uker siden ble sett direkte av 250.000 mennesker, og i løpet av et døgn hadde over en million sett sendingen. Stefanidi var blant dem, og hun ble inspirert.

— Da jeg så gutta gå over 98 ganger til sammen, tenkte jeg at det ville være umulig å slå dem. Men så prøvde jeg selv, og jeg var ikke så langt unna. Dette er en morsom måte for kvinner å utfordre menn, sier hun til World Athletics.

— Vi skal prøve å slå dem enten sammen eller individuelt. Vi regnet ut hva 5,00 for menn ville tilsvare for kvinner og kom til 3,85, men vi føler at 4,00 er et rundt tall som er lettere å svelge. Det kan nok koste oss noen riv, men vi sikter likevel mot 100.

Mens mennene alle hadde stavgrop i egen hage, skal kvinnene hoppe på et idrettsanlegg i sitt nærmiljø.

Spennende format

— Jeg liker dette formatet. Det skjer noe hele tiden, og det er ekstremt tiltalende for fansen når alle prøver å gjøre så mange hopp som mulig på kort tid, sier Nageotte, som i likhet med Stefanidis har personlig rekord på 4,91.

— Det er også enkelt å forstå. Alle hopper på samme høyde flest mulig ganger. Det ikke noe av det taktiske spillet som noen ganger forvirrer publikum.

Newman er regjerende samveldemester og gleder seg til å bryte konkurransepausen. World Athletics-president Sebastian Coe gleder seg også.

— Jeg gleder meg over potensialet i dette kreative prosjektet og vil takke utøverne for at de omfavner det. Slike tiltak kan gi utøverne konkurransefølelsen igjen inntil vi kan komme tilbake til ordinære stevner igjen, forhåpentligvis senere i år, sier han.

NTB