Slik blir 17. mai-feiringen landet rundt
Barnetoget i Oslo avlyst

I hovedstaden er et av de største symbolene på 17. mai, det tradisjonsrike barnetoget, avlyst. I stedet skal NRK vise et arrangement fra Slottsplassen med Det Norske Solistkor og Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps.

Rundt i byen blir det musikk, samba og folkedans i pop-up-format, hesteekvipasjer, veteranbilkortesje, virtuelt maraton og festkonsert klokka 15.30.

Fullriggeren Christian Radich skal også seile i spissen for et 17. mai-tog til sjøs i fjorden utenfor hovedstaden. Kortesjen starter nordvest for Hukodden i Lysakerfjorden. Foreløpig er det meldt på 400 båter.

Digitalt i Trondheim og Tromsø

I Trondheim blir det arrangert digitalt skoletog med kulturinnslag fra barneskolene rundt omkring i byen, hovedtale ved Arve Tellefsen, festsalutt, festkonsert, allsang og veteranbilkortesje.

I tillegg skal et helikopter filme 17. mai-feiringen i byen fra lufta. Feiringen i Trondheim strømmes på kommunens hjemmeside, Facebook, samt Adresseavisens og Nidaros‘ nettsider.

I stedet for å se på både korps og tog i Tromsø sentrum i år, kan folk se feiringen direkte på kommunens nettsider, samt på nettsidene til iTromsø.

Blant høydepunktene på programmet er seniorrevy, bunad-show, salutt, bil- og båtkortesje, samt taler for dagen av ordfører Gunnar Wilhelmsen (Ap) og skoleelever ved Gyllenborg skole.

Mulig flyshow i Bergen

I Bergen begynner nasjonaldagen med morgensalutt fra Skansen klokka 7, før flaggheising på Bergenhus og bekransning ved statuen av Kong Haakon VII og flere andre steder. Det blir deretter mini-prosesjon på Koengen og kortesjer i de ulike bydelene.

Båtfolket markerer både nasjonaldagen og byens 950-årsjubileum. Paraden starter i 11-tiden mellom Bjorøy og Hilleren, mens det på ettermiddagen blir flyshow om været er bra, ifølge Bergensavisen , som sammen med Bergens Tidende sender feiringen digitalt.

Båtkonvoi i Stavanger

I Stavanger er arrangementene på skolene avlyst, men det blir flere aktiviteter for byens innbyggere likevel. I løpet av dagen kjører bilkortesjen «Alt blir bra!", som består av brannvesen, politi, helse og førstehjelpskorpsene, både folketogruten og barnetogruten.

Det blir også korpskonserter i de ulike kommunedelene og utendørs på byens sykehjem, og klokka 12 blir det festsending fra konserthuset i Stavanger, som sendes direkte på Stavanger Aftenblad og Rogalands Avis sine nettsider.

I oljehovedstaden blir det også bilkortesje med amerikanske veteranbiler, og det arrangeres båtkonvoier både i Sandnes og Stavanger.

Fullrigger ankommer trolig Kristiansand

17. mai-komiteen i Kristiansand oppfordrer innbyggerne i sørlandsbyen til å pynte hus, hager, balkonger og invitere naboen til frokost i det fri.

Fullriggeren Sørlandet ankommer med stor sannsynlighet Fredriksholm festning klokka 11 på den store dagen etter å ha ligget koronafast på Bermuda i fem uker. Ellers blir det pop-up-arrangementer med korpsmusikk og annen musikk, og både bil- og båtkortesje i Kristiansand også.

Sending fra feiringen sendes på Fædrelandsvennens, samt Kildens og kommunens nettsider.

NTB