Trump kaller smittevernsjefens advarsler uakseptable
Turbulent

Det er ikke første gang Trump og Fauci åpenlyst har motsagt hverandre. I april la Trump ut en melding på Twitter der noen andre foreslo å gi Fauci sparken, etter at eksperten hadde kommet med en kommentar om at flere liv kunne vært spart om USA hadde stengt ned tidligere.

— Anthony er en bra person, en svært bra person, jeg har vært uenig med ham, sa Trump onsdag i et intervju på morgensendingen på Fox Business Network. Han gjentok at USA må åpne opp igjen.

— Vi ønsker å gjøre det trygt, men vi ønsker også å gjøre det så fort som mulig, Vi må få åpnet opp. Jeg er fullstendig uenig med ham når det gjelder skoler, sa Trump.

President Trump hadde planlagt å stille til gjenvalg i år med en sterk amerikansk økonomi som sitt viktigste kort i valgkampen. Han har flere ganger oppfordret til å gjenåpne bedrifter og skoler som har måttet stenge for å stanse spredningen av koronaviruset.

Mørketall

79 år gamle Fauci regnes som regjeringens mest troverdige mann i kampen mot koronaviruset. Over 1,4 millioner amerikanere har fått påvist koronasmitte, og myndighetene har til nå registrert over 83.000 koronarelaterte dødsfall.

— De fleste av oss har en følelse av at tallet på døde trolig er høyere enn dette, sier Fauci.

Fauci har vært en forkjemper for fortsatt nedstengning for å få kontroll på spredningen av viruset, men har mange imot seg, særlig på ytre høyre side i amerikansk politikk.

New York-borgermester Bill de Blasio sier til CNN at Fauci «ytrer en ærlig stemme basert på forsiktighet, og jeg deler hans syn».

— Jeg tror vi må være svært forsiktige med skrittene vi tar, sier de Blasio.

NTB-AP