Profesjonelle biltyverier endte i cyanid-jakt
Cyanid uten betydning

Cyanidet som både utløste etterforskningen og skapte stor oppmerksomhet rundt biltyveriet, blir ikke nevnt med et ord i tiltalen mot de tre.

— Cyanidet har ikke noen betydning for straffesaken annet enn at den var utgangspunktet for politiets etterforskning. Hva som skjedde i dagene som gikk mellom tyveriet og pågripelsen, vil bli et tema under hovedforhandlingen, sier politiadvokat Ole Kristian Holtsmark i Øst politidistrikt til NTB.

Han er aktor i rettssaken, som starter 5. mai i Nedre Romerike tingrett.

Profesjonelt preg

I tiltalen mot de tre karakteriseres biltyveriene som grove og med et profesjonelt preg. De tre skal ha nøye planlagt, valgt ut og fjernet kjennemerkene på hele 26 biler av samme merke. Tyveriene skal ha skjedd fra januar 2018 til februar 2019.

— Det er i hovedsak to ting som gir denne saken et profesjonelt preg. Politiet mener at gjennomføringen av tyveriene er gjennomført profesjonelt. Men også antallet stjålne biler gjør også at det har et profesjonelt preg, sier aktor Holtsmark.

Advokat Ragnhild Torgersen, som forsvarer 34-åringen, sier til Romerikes Blad at hennes klient erkjenner skyld for deler av tiltalen, inkludert tyveriet av varebilen som inneholdt cyanid. De to andre forsvarerne vil ikke kommentere saken overfor avisen. Det er satt av ni dager til rettssaken.

NTB