Historiens første digitale 1. mai-feiring tar form
To timers direktesending

Men Gabrielsen lover både flammende appeller, politikk og kulturopplevelser for den som i stedet velger å følge den digitale 1. mai-feiringen.

Den to timer lange direktesendingen kjøres fra Oslo Kongressenter mellom klokka 11 og 13, med blant andre Gabrielsen og Ap-leder Jonas Gahr Støre til stede. Det hele skal publiseres på nettsiden www.1mai.no og Facebook.

— Det er i denne tiden vi virkelig erfarer hvor viktig solidaritet og fellesskap er. Hvor gjensidig avhengige vi er av hverandre, over hele verden. At alle er like mye verdt! Vi skal bruke 1. mai til å minne om det, sier Gabrielsen.

Hylle heltene

Innbakt i sendingen er også hjemmebesøk hos Ap-nestorene Gro Harlem Brundtland og Thorbjørn Berntsen og tidligere SV-leder Kristin Halvorsen.

Dagen skal også brukes til å hylle koronaheltene — hjelpearbeiderne, rengjørerne, butikkarbeiderne og alle andre som holder viktige samfunnsfunksjoner i gang under koronakrisen.

— Det er disse vi skal hylle på 1. mai. Og så skal vi minne om hvor viktig det er at vi har et godt organisert arbeidsliv og dyktige tillitsvalgte, et sosialt sikkerhetsnett og en sterk offentlig sektor. Både i normale tider og ikke minst når krisen rammer, understreker Gabrielsen.

NTB