Trump truer med å suspendere Kongressen
Kongressen kommer trolig ikke til å gjennomføre vanlige møter igjen før mai, men de folkevalgte kan møtes for å avgjøre hastesaker, som for eksempel økonomiske hjelpepakker.

Presidenten hevder noen av utnevnelsene som har stanset opp, er relevante for å håndtere pandemien. Senatsleder og partifelle Mitch McConnell sier han vil finne en måte å få bekreftet disse utnevnelsene, men sier det krever samtykke fra Demokratenes gruppeleder Charles Schumer.

— En diktators lærebok

Selv om grunnloven åpner for at presidenten kan tvinge Kongressen til formelt å ta pause, kan det bare skje dersom de to kamrene ikke blir enige om tidspunktet for en pause, skriver Washington Post. Demokraten Justin Amash i Representantenes hus sier at minst ett av kamrene må vedta en pause for at det skal foreligge en slik uenighet.

— Trumps tanke om å oppløse en forsamling er som tatt ut av en diktators lærebok. Dette er sånt som hører hjemme i bananrepublikker, sier Amashs kollega Jamie Raskin, som har undervist i konstitusjonell rett.

Trump sier han er forberedt på at saken kan havne rettsvesenet. Der tapte forgjengeren Barack Obama da han i 2014 forsøkte å tvinge gjennom en utnevnelse ved å hevde at Senatet hadde pause og ikke kunne behandle saken.

— Senatet er samlet når Senatet sier det er samlet, lød det klare svaret fra høyesterett den gangen.

NTB-DPA-AP