Danmark stenger grensen fra lørdag
Full grensekontroll

Stengningen innebærer at det blir innført full grensekontroll, som foreløpig skal vare til over påske. Det vil imidlertid ta noen dager å få alt på plass, sier Frederiksen.

Justisminister Nick Hækkerup sier at stengningen blir tydelig merket både på grensene og på flyplassene. Den vil føre til at noen ferje-, tog, og flyruter blir stanset, og at det vil oppstå lange bilkøer ved grensene.

Stengningen vil først og fremst berøre Sverige og Tyskland, men også Norge, sier rikspolitisjef Thorkild Fogde.

Bør avstå fra alle utenlandsreiser

Fredag oppdaterte også det danske utenriksdepartementet sine reiseråd. Fra 13. mars til 13. april oppfordres alle dansker til å avstå fra alle utenlandsreiser med mindre det er strengt nødvendig.

— Beslutningen er tatt ut fra hensynet til å stanse smitten, men også for å unngå at dansker blir strandet i utlandet dersom andre land stenger for utreiser, sier utenriksminister Jeppe Kofoed.

Så langt har 60.000 dansker registrert seg på dansk UDs liste. Det innebærer at det er mange tusen dansker som nå skal hjelpes hjem. Kofoed understreker at reisebransjen vil hjelpe folk med å få danskene hjem så fort som mulig.

NTB-Ritzau