Italiensk lege forteller om krigslignende prioritering av viruspasienter
Sykehusene i Nord-Italia begynner allerede å bli fulle, og prognoser fra professor Giancomo Grasselli ved Milano-sykehuset viser at Italia kan forvente 3.000 intensivpasienter om et par ukers tid, skriver NRK.

— Dette kan bli en katastrofe, sa Grasselli da han mandag snakket på videolink til det norske intensivmiljøet.

Skjerper restriksjonene

Italias statsminister Giuseppe Conte varslet mandag at det innføres karanteneregler over hele Italia. Heretter må alle italienere dokumentere at de har en god grunn hvis de vil reise utenfor områdene hvor de bor. Tiltakene som inntil nå har omfattet den «røde sonen» i Nord-Italia, skal gjelde hele landet.

— Det vil ikke lenger bare være en rød sone. Det vil være ett Italia, ett beskyttet område, sa Conte i en TV-sendt tale.

Han ba alle italienere holde seg hjemme og avlyse offentlige sammenkomster. I tillegg innstilles all italiensk idrett, inkludert toppfotballen. Alle skoler og universiteter vil være stengt fram til 3. april.

Tallet på smittede i landet har økt fra 7.375 til 9.172. Det er registrert 97 nye dødsfall, og det samlede antallet døde som følge av virusepidemien er nå 463.

NTB