Koronasmittet: — Dette er ingen spøk
Pustevansker

— Det er greit at folk får vite at man kan bli ordentlig syk av dette. Jeg er veldig syk — det har jeg vært i ti dager, forteller 48-åringen selv til VG.

Det var kjæresten som ringte etter ambulanse da mannen slet med å puste og hadde så kraftige hostekuler at han sto og brakk seg.

Etter at paret kom hjem fra skiferien ba de om å bli testet, men ble avvist ettersom de ikke hadde vært i en risikosone. De påla seg selv karantene og sa fra til arbeidsgivere, venner og familie. En av de andre i reisefølget skal således ha bløffet seg til en test ved å si at de hadde vært i Italia. Slik ble smitten oppdaget. I alt har seks personer i reisefølget testet positivt på koronasmitte.

Begrenset kapasitet

Frode Forland, fagdirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet (FHI), sier til VG at han ikke kan kommentere enkeltsaker. Han sier at FHI har vært opptatte av å teste personer de mener har en reell smitterisiko.

— Det har vært knyttet til spesielle land og at folk kommer med symptom. Og det er viktig at vi ikke tester for mange personer som det ikke er grunn til å teste, for vi har faktisk en mangel på testkapasitet i Norge, sier han.

NTB