Blackwater-grunnlegger nok en gang søkelyset i USA
Blant dem Prince har rekruttert, er den tidligere britiske etterretningsagenten Richard Seddon. I 2017 organiserte han infiltrasjonen av American Federation of Teachers, kopierte dokumenter og gjorde skjulte opptak av lederne på vegne av Project Veritas.

Seddon var også sentral da valgkampen til demokraten Abigail Spanberger i Virginia ble infiltrert året etter. Forsøket ble oppdaget og agenten sparket fra valgkampsekretariatet.

En talsmann for Prince nekter overfor The New York Times å kommentere saken, og Seddon har ikke svart på avisens henvendelser.

Under etterforskning

Prince er broren til USAs utdanningsminister Betsy DeVos og har fungert som uformell rådgiver for flere sentrale personer i Trump-administrasjonen, blant dem tidligere sikkerhetsrådgiver Michael T. Flynn.

Blackwater-grunnleggeren forsøkte blant annet å overtale Trump til å erstatte de amerikanske styrkene i Afghanistan med leiesoldater, en plan daværende forsvarsminister Jim Mattis satte foten ned for.

Prince er nå under etterforskning, mistenkt for å ha løyet til etterretningskomiteen i Representantenes hus om sin rolle i Russlands forsøk på å påvirke utfallet av det amerikanske presidentvalget i 2016.

NTB