113 med påvist koronasmitte i Norge - ingen alvorlig syke
I tillegg til de hygienetiltakene hver og en gjør, vil kommuner og helseinstitusjoner sette inn ulike smitteverntiltak etter diskusjon med Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Flest i Viken

Viken er fylket med flest positive prøver, med 25 smittede.

Så følger Vestland og Oslo med 23, Trøndelag med 11, Rogaland med 10, Innlandet og Troms og Finnmark med 6, Agder og Troms og Finnmark med 5, Møre og Romsdal og Telemark og Vestfold med 2.

I Nordland er det ennå ikke registrert smittede.

Nye reiseråd

Utenriksdepartementet (UD) oppdaterte fredag ettermiddag sine reiseråd og fraråder nå reiser som ikke er strengt nødvendige til fire av de nordligste regionene i Italia: Piemonte, Lombardia, Emilia-Romagna og Veneto.

FHI gikk ut tirsdag og frarådet reiser til Nord-Italia som følge av koronautbruddet i landet, men fram til nå har ikke UD villet fraråde reiser dit.

Italia er det hardest virusrammede landet i Europa. Så langt er over 3.800 bekreftet smittet og 197 døde i landet.

Russetreff avlyst

På grunn av koronavirusutbruddet har Bergen kommune besluttet å avlyse et stort russetreff på Verftet fredag kveld. Rundt 1.300 russ var ventet til festen.

— Vi gjør dette for å begrense og forsinke mulig spredning av koronasmitte i bysamfunnet. Beslutningen er gjort ut fra en helsefaglig helhetsvurdering og ut fra bekymringsmeldinger vi har fått gjennom dagen, sier kommunaldirektør Robert Rastad.

Han beklager at avlysningen kommer så sent og opplyser at det kan bli aktuelt å avlyse flere arrangementer.

NTB