Stormen feier over Vestlandet — fjelloverganger stengt og ferjer innstilt
Like før klokka 6 minnet også Veitrafikksentralen i Øst om de utfordrende forholdene som venter reisende på vei vestover og til fjells.

— Det ventes sterk vind og snø i fjellet i dag. Dette betyr at kjøreforholdene blir utfordrende. Sjekk status for din fjellovergang på 175.no før du legger ut på tur.

Det er besluttet at fylkesvei 27 Venabygdsfjellet i Innlandet ikke åpner etter nattestengning. Ny vurdering der blir klokka 12.

Trær i veien

Klokka 3.20 fikk politiet i Bergen inn melding om at en stor gran hadde veltet i Hausdalsvegen. Entreprenør rykket ut for å fjerne treet.

— Det er en lite beferdet vei, så slik sett bør det ikke skape så store problemer, sa operasjonsleder Morten Rebnor til NTB. Han la til at stormen for alvor begynte å merkes noen timer over midnatt.

— Det er både regn og mye blåst her nå, men foreløpig er alle broene åpne. Stormen er ennå på vei inn mot fylket, og været har bare tiltatt de siste timene, sa han natt til søndag.

Klokka 5.40 meldte Sørvest politidistrikt at Sandnes kommune var varslet om at et tre hadde blåst ned på Lura og lå delvis over Bedriftsveien. I Sola kommune jobber brannvesenet med å sikre løsnede takplater.

Veldig mye vann

Meteorologisk institutt (MET) hadde på forhånd varslet at det ville komme store mengder nedbør lokalt i Sør-Norge natt til søndag. I Rogaland og Sunnhordland er det ventet opp mot 60—80 millimeter på ett halvt døgn, mens det er spådd 50—70 millimeter i Agder natt til søndag og litt ut på søndag. Det er utstedt rødt skredvarsel for Voss, Hardanger, Heiane og sør i Agder, mens det blåser sørlig full storm på Vestlandet med høye bølger.

Politiet i Sørvest advarer klokka 3.48 trafikanter om at vind fra ugunstig retning gjør at Karmsund bru til Karmøy er utsatt. Trafikanter bes vise aktsomhet.

Meteorologene meldte lørdag på Twitter at det også ville bli nedbør i nord, der de ville ha frysende regn i nordlige deler av Nordland, samt Troms og Vest-Finnmark. Nedbøren startet i sør og brer seg nordover i løpet av natten og morgenen.

NTB