De etterlatte reagerer på TVNorge-planer om Baneheia-serie
Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge-eier Discovery, sier det ikke er uvanlig å vente såpass lenge med å kontakte involverte.

— Det er i år 20 år siden drapene i Baneheia, og den siste tiden er dommen blitt kritisert i både bokform, kronikker, presseuttalelser og senest i en podkast. Det har bidratt til å så tvil om saken i offentligheten. Påtalemyndigheten virker på sin side sikre i sin sak. Vi vil prøve å forstå hvorfor, sier Skoland.

Ifølge ham vil serien belyse «eventuelle kritikkverdige forhold i saken, og eventuelle feil i kritikken av saken». Samtidig erkjenner han at de er et kommersielt mediehus som driver med kommersiell virksomhet.

Skuffende av TVNorge

I pressemeldingen Brækhus sendte ut via NTB, reagerte han på at TVNorge i selskapets egen pressemelding slo fast at «saken kan bli fremstilt ubalansert». Brækhus mener det er et skuffende ambisjonsnivå fra seriøse aktører i TV- og produksjonsbransjen.

— Jeg har stor forståelse for at dette er en sak noen ønsker å lage noe på. Men når de skal bruke konsulenter som Bjørn Olav Jahr, så vil det bli en ubalansert framstilling, sier Austegard til Fædrelandsvennen.

Skoland i TVNorge påpeker at Jahr ikke skal være en del av redaksjonen.

— Vi er bevisste på at han har tatt et tydelig standpunkt, og at han mener saken bør gjenopptas, sier Skoland.

Jahr selv er helt åpen om sitt syn.

— Jeg føler meg trygg på at dommen er feil, sier han.

NTB