Seier for Lundby: FIS-styret vil la kvinnene hoppe i stor bakke i VM
Frontet viktig sak

Skipresidenten berømmer Maren Lundby, sportssjef Bråthen og hoppmiljøet i Norge som har gått foran i utviklingen av hoppsporten for kvinner.

— Men den aller største takken går til Maren Lundby som nok en gang frontet en viktig sak for de kvinnelige hopperne, sier Røste.

Det var et enstemmig FIS-styre som vedtok at det norske forslaget skal behandles på kongressen i mai. VM-arrangørene både i Oberstdorf i 2021 og Planica i 2023 er positive til forslaget, og alt tilsier at det vil bli vedtatt under kongressen i Pattaya.

Takker Raja

— Det har vært helt avgjørende med all støtten jeg har fått fra vår skipresident, som har jobbet natt og dag den siste uken, vår kultur- og likestillingsminister og vår egen hoppsjef, sier Maren Lundby.

— Som idrettsminister er det både min plikt og en stor ære å ringe til hopplandslagets sjef og gi ham beskjed om at han har min fulle backing for de kravene han stiller. Vi står skulder til skulder med hele hopplaget fra kvinnesiden når de sier at de ønsker å hoppe fra store bakker, sa kulturminister Abid Raja til TV 2 tirsdag.

FIS har tidligere sagt at de ikke kunne la kvinnene hoppe i stor bakke fordi det ikke var plass i programmet. Hopp- og kombinertkomiteene i FIS har i etterkant gått inn for å kutte fra tre til en treningsdag under VM og OL, noe som også fikk FIS-styrets støtte.

NTB