Viruset sprer seg videre tross ekstreme tiltak
Flere byer isolert

Både i Taizhou og deler av byene Hangzhou og Ningbo får heretter kun én person per husholdning gå ut for å handle annenhver dag.

I Taizhou er 95 togruter innstilt. Restriksjonene i Hangzouh omfatter bydelen hvor IT-giganten Alibaba har sitt hovedkvarter.

Alle de tre byene ligger i provinsen Zhejiang ved den kinesiske østkysten, langt unna innlandsbyen Wuhan.

Fra før er rundt 50 millioner mennesker mer eller mindre isolert som følge av tiltakene i provinsen Hubei, der Wuhan er hovedstad.

Her er de fleste veier og jernbaner stengt, og flyavganger innstilt. I tillegg har kinesiske myndigheter på rekordtid sørget for bygging av to nye feltsykehus i Wuhan.

Cruiseskip i karantene

Flere andre land har iverksatt svært strenge tiltak for å unngå spredning av sykdommen utenfor Kina.

USA er ett av flere land som har innført innreiseforbud for utenlandske reisende som kommer fra Kina — noe som har utløst stor misnøye hos kinesiske myndigheter.

I Japan er et cruiseskip med 3.700 personer om bord satt i karantene. Én tidligere passasjer har fått påvist det nye coronaviruset, og åtte personer om bord har feber eller andre mulige symptomer.

Sykdommen er påvist i minst 25 land i tillegg til Kina, men i disse landene er det snakk om forholdsvis få tilfeller. Tirsdag kom det melding om det første tilfellet så langt i Belgia — en belgier som har oppholdt seg i Wuhan og som så langt ikke har fått noen symptomer.

Antall dødsfall som følge av sykdommen i Kina var tirsdag 426, inkludert én person i Hongkong. Den eneste som så langt har mistet livet utenfor Kina, er en kinesisk mann som døde under et opphold på Filippinene.

NTB-AFP-AP