Bilder av barn lå åpent for ansatte i Bergen kommune
De faste ansatte i kommunen utgjør 18.000 personer, men det er foreløpig ikke kjent hvor mange brukerkontorer det er totalt.

— Vi stengte ned tilgangen nå for å sikre at denne informasjonen ikke var åpen. Noe mer fakta rundt dette har jeg ikke. Nå må vi få mer oversikt over dette, sier Århus.

Århus sier at alle ansatte er underlagt lovpålagt taushetsplikt som offentlig ansatt, men at siden informasjon skal sikres hensiktsmessig, så er det som har skjedd, alvorlig.

Høyre varsler at de vil følge opp saken overfor byrådet for å få en full gjennomgang.

Etter Vigilo-skandalen

Byrådet i Bergen gikk i januar av etter at flertallet i bystyret i Bergen gikk inn for mistillit mot skolebyråd Linn Kristin Engø (Ap). Mistilliten mot Engø kom etter en høring i den såkalte Vigilo-saken, der det i september i fjor ble avdekket en alvorlig sikkerhetssvikt i skoleappen Vigilo.

Vigilo skal brukes til kommunikasjon mellom foreldre og ansatte i skoler og barnehager. En sikkerhetssvikt i Bergen kommune gjorde at foreldre uten foreldreansvar, noen med besøksforbud, og som ikke skulle få informasjon om barna, likevel ble lagt til i skoleappen.

NTB