Skiledelsen tatt på senga av hoppjentenes utvikling
I den norske hoppleiren ble man først i forrige uke klar over at Norges Skiforbund selv måtte komme med forslag til FIS hvis de ville ha endringer av øvelsene under VM.

Maren Lundby brukte derfor mye av tiden sin i Oberstdorf til å fronte kampen for å få et storbakkerenn for kvinner under VM neste år.

Optimist

Bråthen er rimelig optimistisk med tanke på at kvinnene får det samme rennprogrammet som gutta under VM i Oberstdorf neste vinter. Det vil si renn i både stor og normal bakke, lagkonkurranse og blandet lagkonkurranse.

— Jeg føler at vi har tatt saken opp på et nivå hos beslutningstakerne, FIS, det tyske skiforbundet og arrangørene, sier Bråthen.

— Vi har fått til en dialog hvor ting er i ferd med å skje, men det er nok en del praktiske ting som må på plass.

Ballen ligger nå trolig hos Det internasjonale skiforbundet (FIS) etter at Oberstdorf-arrangøren ifølge VG har oversendt et forslag til FIS om endring av VM-programmet.

— Kommer dere til å følge opp saken for å «holde poteten varm»?

— Jeg tror ikke vi trenger det, for nå er det så mange som er opptatt av dette. Jeg er rimelig sikker på at dette vil få sin løsning, sier Bråthen til NTB.

Takker Lundby

Hoppsjefen mener at det ene og alene er Maren Lundby som bør krediteres for at saken ble satt på dagsorden.

— Det gleder meg stort at denne viktige saken er blitt løftet til topps. Jeg håper veldig at det blir VM i storbakken neste år også for oss jentene, men jeg tør ikke tro noe som helst før vi får det offisielt bekreftet. Jeg opplever sterk støtte fra alle jeg møter. Dette er en unik sjanse til å løfte hoppsporten til nye dimensjoner, sier Maren Lundby.

— Jeg er ekstremt glad for at hoppsjefen personlig har brukt store deler av rennhelgen i prøve-VM til å løse dette. I Clas Brede har jeg en sjef som tar likestilling på alvor, fortsetter hun.

Bråthen sier at han håper Lundby nå kan få bruke tid og krefter på hoppingen sin. Neste konkurranse for kvinnene er verdenscuprenne i østerrikske Hinzenbach.

NTB