Ny app gjør det mulig å søke på ansikter
Kontroversielt

Store teknologiselskaper som har rikelig med ressurser til å lage et slikt verktøy, har valgt å ikke gjøre det. I 2011 sa Googles daværende styreformann at dette var en teknologi selskapet holdt tilbake, fordi den kan brukes «på en svært dårlig måte». Enkelte byer, som San Francisco, har forbudt politiet å ta i bruk ansiktsgjenkjenning.

Uten noen offentlig debatt eller kunngjøring har imidlertid 600 amerikanske politiorganer tatt Clearviews app i bruk, ifølge New York Times.

Polititjenestemenn avisen har snakket med sier de har begrenset kunnskap om hvordan Clearview virker og hvem som står bak, men forteller at de har brukt appen til å oppklare saker som omfatter butikktyveri, identitetstyveri, kredittkortsvindel, drap og overgrep mot barn.

Australier

Australieren Hoan Ton-That står bak selskapet. Richard Schwartz, som var en av Rudy Giulianis rådgivere da han var borgermester i New York, var også med på å stifte det.

Peter Thiel har gitt finansiell støtte til selskapet. Han er kjent for sine investeringer i Facebook og Palantir og er en støttespiller til president Donald Trump.

NTB