Siv Jensen truer med å gå ut av regjering
Vil gå ut

Frp tok dissens, og flere i partiet har uttalt seg sterkt kritisk til avgjørelsen. Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde og flere fylkesledere har krevd at partiet må gå ut av regjeringen.

Jensen sier i intervjuet med Dagbladet at Frp over veldig lang tid har manglet tydelige gjennomslag for partiet.

— Oppfatningen er at Høyre i for stor grad bøyer av for KrF og Venstre. Det i seg selv fører til at regjeringens politikk blir gråere og kjedeligere. Da er det sånn at Frp og jeg, vi vil ikke dette lenger, sier hun.

Fremskrittspartiet gikk i regjering sammen med Høyre etter valget i 2013, da med Venstre og KrF som støttepartier. I 2018 gikk Venstre inn i regjeringen, og for ett år siden fulgte KrF etter. Dermed fikk landet en borgerlig flertallsregjering.

Ordknappe

Det var ordknappe Frp-topper som samlet seg til gruppemøte onsdag.

— Jeg har gitt et intervju til Dagbladet. Dere får lese det, sa Jensen til et stort medieoppbud.

Samtidig varsler Frp at partilederen vil kommentere saken når møtet er over.

Flere Frp-ere har pekt på at det kan være vanskelig å veie mulige Frp-gjennomslag opp mot den saken partiet nå har tapt internt i regjeringen.

— Hva omsettes en terrorist for i våre dager? sier stortingsrepresentant Roy Steffensen til NTB.

— Hent alle hjem

Abid Raja (V) mener på sin side at alle norske kvinner tilknyttet IS i Syria, og deres barn, må hentes hjem til Norge.

- Og det så raskt som mulig, sier han til Dagbladet.

KrFs Geir Jørgen Bekkevold, nestleder i gruppestyret, synes det er underlig at Frp først tok dissens, for så å kreve betydelige gjennomslag. Det sier han til VG.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre syns det er spesielt at et regjeringsparti anklager resten av regjeringen for ikke å ta terror på alvor.

— Og det at Erna Solberg lever med det og attpåtil har forståelse for Frps argumentasjon, er oppsiktsvekkende, sier Støre til NTB.

— Ampert

Christian Tybring-Gjedde har i lang tid vært en av de tydeligste kritikerne av Frps regjeringsdeltakelse. Han krevde før gruppemøtet en avstemning om deltakelsen, men dette ble avvist av partiets parlamentariske leder Hans Andreas Limi.

— Hvordan vil du beskrive stemningen i Frp nå?

— Stemningen er veldig amper på grunnplan i alle fall, så får vi se hvordan det er her, sier Tybring-Gjedde til NTB.

— Situasjonen er veldig kritisk, men den er kritisk også for de andre partiene i regjeringen. Alle går jo ned. Vi har til sammen 30 prosents oppslutning. Da burde alle skjønne at dette går ikke så bra, at vi må gjøre noe annet

NTB