To store priser til «1917» under årets Golden Globe
Flere priser til Tarantino

Men Tarantino forlot ikke prisutdelingen tomhendt. Han fikk prisen for beste filmmanus for «Once Upon a Time in Hollywood».

Filmen vant også prisen for beste musikal eller komedie,

I tillegg fikk Leonardo DiCaprio prisen for beste mannlige skuespiller i musikal eller komedie, mens Brad Pitt vant prisen som beste mannlige birolle. Begge for sine roller i Tarantinos film.

Beste mannlige dramaskuespiller ble Joaquin Phoenix for hans rolle i «Joker», mens Renée Zellweger ble hedret for hennes rolle i «Judy».

Beste kvinnelige birolle gikk til Laura Dern for «Marriage Story».

Netflix lå godt an

Netflix hadde gode muligheter til å vinne under søndagens utdeling, og lå langt foran de tradisjonelle studioene med 17 nominasjoner og 34 nominasjoner totalt.

Men etter prisutdelingens slutt måtte de slå seg slått av både HBO og Sony.

HBO, som hadde 15 filmnominasjoner, vant fire priser. Blant dem beste dramaserie og beste mannlige dramaskuespiller.

Sony vant tre priser, mens Netflix vant to.

Fokus på klima

En av kveldens første vinnere, Russell Crowe, uteble fra prisutdelingen. Han valgte heller å bli hjemme i Australia for å beskytte familien og hjemmet mot brannene som herjer i landet.

Takketalen hans ble lest opp av skuespillerinne Jennifer Aniston, etter at Crowe vant prisen for beste skuespiller i en miniserie.

— Ikke ta feil. Tragedien som utspiller seg i Australia skyldes klimaendringer. Vi må handle basert på vitenskap, flytte vår globale arbeidskraft til fornybar energi, og respektere planeten vår som det unike og fantastiske stedet det er. Gjør vi det, har vi en framtid, leste Aniston opp på vegne av Crowe, ifølge bransjemagasinet Variety.

NTB-AFP-DPA