Mange branner over hele landet nyttårsaften
I Svolvær i Nordland ble det meldt om brann som følge av en nødrakett.

— Politipatruljen hadde tatt oppstilling på Svinøya for å bivåne fyrverkeriet i Svolvær. Ble oppmerksom på en nødrakett som var avfyrt vannrett og passerte dem i hodehøyde. Denne raketten traff så en fritidsbolig der kledningen tok fyr, skriver politiet.

To menn er pågrepet som følge av hendelsen.

Det brant også i et hus i Kyrkjebø i Sunnfjord like over klokken 3 natt til onsdag. Det befant seg ingen personer i huset, men Vest politidistrikt meldte om spredningsfare til en nærliggende fjøs med dyr, og flere hester ble evakuert. I tillegg ble nabohus evakuert da spredningsfaren utviklet seg. Huset det brenner i kan ikke reddes.

Måtte stanse fester

Vest politidistrikt meldte 20 minutter over midnatt at de var blitt varslet om at en mann på Åstveit i Åsane hadde fått skader i ansiktet av fyrverkeri.

— Politi og ambulanse rykket ut. Mannen ble fraktet Haukeland sykehus med mindre skader i ansiktet, skriver politiet

Flere fester med ungdommer og mindreårige gikk over styr og måtte oppløses av politiet. I Tromsø måtte politiet blant annet oppløse en fest i seilforeningens lokaler av hensynet til helse og sikkerhet for de 80 gjestene, mange overstadig mindreårige.

Øst politidistrikt forteller om mange oppdrag i forbindelse med ordensforstyrrelser i byen og i private hjem.

— Det har vært en veldig hektisk natt med ordensforstyrrende atferd. Heldigvis har det ikke vært noen tilfeller av alvorlig personskade, sier operasjonsleder Terje Marstad til NTB.

NTB