Politiet har avdekket to nettverk i kongekrabbe-saken — 16 personer siktet
En av dem, en mann i 40-årene, er siktet for betydelig ulovlig fangst og ulovlig omsetning. En mann i 50-årene er siktet for medvirkning til ulovlig fangst, ulovlig omsetning og grovt heleri, og en annen mann i 50-årene er siktet for omsetning og transport av ulovlig fisket kongekrabbe.

Alle de andre er siktet for ett eller flere punkter om omsetning, fangst og transport, med unntak av en kvinne, som er helerisiktet.

Transportfirma

Politiet mener transporten av kongekrabben har gått via et transportfirma i Øst-Finnmark. Krabbene skal ha blitt solgt i hele landet, til en langt lavere pris enn lovlig omsatt kongekrabbe. Kongekrabbetransporten skal ha pågått i minst ti år.

Politiet gjennomførte en aksjon mot et forretningsbygg i Tana kommune fredag i forrige uke. Ifølge Fiskeribladet var det vareterminalen til et transportselskap politiet aksjonerte mot.

Samme dag opplyste Kripos til NRK at et transportselskap på Østlandet står sentralt i politiets etterforskning. Flere av de ansatte i selskapet er siktet i saken.

NTB