Terrormistenkt i London var tidligere dømt
Deltok på arrangement

Før angrepet deltok Khan på et undervisningsarrangement i Fishmonger’s Hall arrangert av Learning Together, et utdannelsesprogram for straffedømte, støttet av Cambridge University.

Fredagens arrangement var også en feiring av Learning Togethers fem år som organisasjon. «En dag for å feire, knytte kontakter og samarbeide», beskrives det om arrangementet som varte fra klokken 11 til 16. Blant annet var historiefortelling og kreativ skriving på programmet.

— Vi mener at angrepet startet på konferansesenteret før han forlot bygningen og fortsatte til London Bridge hvor han ble anholdt og deretter konfrontert og skutt og drept av bevæpnede politibetjenter, heter det i uttalelsen fra politiet.

Søkte på adresse

Khan bodde i Staffordshire, og politiet gjennomførte fredag kveld søk på en adresse i området.

— Selv om vi fortsatt er i de tidlige stadiene i etterforskningen, søker vi ikke aktivt etter noen andre som knyttes til angrepet, sa Basu natt til lørdag.

Politiet oppfordret fredag kveld folk til å være årvåken, stole på sine instinkter og melde fra til politiet om noe virker unormalt.

Lørdag morgen bekreftet sikkerhetsminister Brandon Lewis overfor Sky News at det ikke er andre mistenkte i saken.

Statsminister Boris Johnson samlet regjeringens krisekomité COBRA til hastemøte fredag kveld. Etter møtet kunngjorde statsministeren at tilstedeværelsen av politi skal styrkes på gatene i dagene som kommer, for å berolige befolkningen.

To drept

To personer, en mann og en kvinne, ble drept i angrepet på London Bridge fredag.

I tillegg er tre personer, en mann og to kvinner, såret. Tilstanden til en av de sårede er kritisk, men stabil, mens en annen person er stabil. Det tredje offeret har mindre alvorlige skader, opplyste leder Simon Stevens i det offentlige helsevesenet NHS i Storbritannia fredag kveld.

Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet. Han var iført en falsk bombevest og hadde to kniver teipet til hendene. Ifølge The Times ble det også funnet en pistol i mannens bag.

Hendelsen etterforskes som terror.

NTB-AP