FN ber Europa hjelpe Hellas med å løse migrantbarnkrisen
Kummerlige forhold i leirene

I forrige uke opplyste den greske regjeringen at den har mislyktes i å overtale de andre EU-landene til å ta imot rundt 3.000 enslige mindreårige migranter.

— Ærlig talt, hvis Europa mener at de ikke er nødt til å dele på ansvaret for barna, som verken har et hjem, en familie eller fremtid, så er jeg bekymret for Europa, sa Grandi.

Under sitt Hellas-besøk besøkte Grandi en leir på øya Lesvos. Høykommissæren kaller forholdene i leiren «ekstremt forstyrrende» med «konflikter som ofte resulterer i vold, særlig mot mindreårige».

Protester mot flytting av leirer

Menneskerettighetsorganisasjoner har gitt Hellas‘ nye, konservative regjering kritikk for hvordan den har håndtert migrantsituasjonen.

Den greske regjeringen har nylig varslet en omfattende plan for å reformere landets overfylte migrantleirer på de greske øynene mot Tyrkia. De sier de også vil gjøre grensene «lufttette» mot en fryktet ny strøm av asylsøkere ved å sette inn langt flere grensevakter.

Planene har ført til protester i en rekke byer i Nord-Hellas, og på Samos truer ordføreren med å gå av i protest mot planen om å opprette en ny leir som skal huse minst 5.000 asylsøkere på øya.

NTB-AFP