Store teltleire revet i Paris - mange av beboerne er unge afghanere
— Mange kan svensk

— Det er veldig mange unge som kom seg inn i det svenske samfunnet, som lærte seg språket, men som har dratt til Frankrike, sier 21 år gamle Fazel Amiri på flytende svensk på telefonen til nyhetsbyrået TT.

Han bor like ved leiren som ligger under motorveien ved Porte de la Chapelle.

I alt deltok over 600 politifolk i aksjonen torsdag. 1.611 mennesker ble tatt hånd om, og mange av dem ble busset til midlertidige innkvarteringssteder, som skoler og gymsaler, for så å bli sendt videre til mer permanente boliger. De som ikke har papirene i orden, risikerer å bli satt i forvaring i påvente av å bli utvist.

— Pepperspray

Ifølge en av beboerne i leiren gikk politiet hardt til verks og brukte blant annet pepperspray.

Leirene ble revet dagen etter at innenriksminister Christophe Castaner lovet å fjerne alle migranter fra uoffisielle leirer i Paris innen året er omme. Det er 59. gang franske myndigheter tømmer slike leirer siden 2015, ifølge myndighetene. En tredje leir i Paris er foreløpig ikke revet.

De siste ukene har president Emmanuel Macron gjentatte ganger snakket om at han vil stramme inn landets innvandrings- og flyktningpolitikk. Blant tiltakene er å redusere tilgangen til helsehjelp for migranter og asylsøkere.

NTB-DPA-TT