Internasjonal etterforskning etter funn av 39 døde i England
Konteineren sendt fra Belgia

Politiet i flere land jobber med å pusle sammen reiseruta de har tatt og med å finne ut av hvem som står bak transporten av konteineren.

Britisk politi tror at selve trekkvognen på lastebilen har kommet til England fra Irland eller Nord-Irland, mens lastevognen, eller konteineren, kom til havnen i Purfleet i England med en ferje fra Zeebrugge i Belgia rett før midnatt tirsdag kveld. Det var en om lag en time før politiet rykket ut til stedet.

Belgisk påtalemyndighet opplyser at de etterforsker saken, melder BBC.

— Vi aner ikke hvor lenge den var i Belgia. Det kan være timer eller dager, sier påtalemyndighetens talsmann Eric Van Duyse.

Ifølge The Guardian har den nordirske sjåføren plukket opp konteineren bare minutter før ambulansen ble tilkalt. Ambulansetjenesten vil ikke si hvem som tilkalte dem, men sier de sendte fem ambulanser til stedet, et spesialteam trent på å håndtere farlige ulykkessteder, samt en bil fra luftambulansetjenesten. Så ble også politiet tilkalt.

— Ikke bulgarske

Trekkvognen på lastebilen er registrert i Bulgaria av et selskap som er eid av en irsk kvinne, opplyser Bulgarias utenriksdepartement. Men vognen skal ikke ha kjørt inn i Bulgaria siden 2017. Det er lite sannsynlig at ofrene er bulgarske, opplyser utenriksdepartementet.

Irsk politi forsøker å finne ut om irer som eide et nå nedlagt transportfirma, også har opprettet et selskap i Bulgaria, som igjen kan ha hyrt inn sjåføren som nå er pågrepet, skriver Irish Times.

Lastebilen med de døde ble flyttet til havna Tilbury onsdag ettermiddag. Der sier politiet de vil jobbe videre med å håndtere ofrene på en verdig måte og identifisere dem, skriver den lokale nettavisen Echo.

NTB