Mattilsynet skal tvangsslakte rundt 300 dyr
— Unødvendig

Støvring har ikke besvart NRK og NTBs henvendelser torsdag. Hennes advokat Torkjell Øvrebø kaller aksjonen unødvendig.

— Hun har solgt alle dyrene, i tillegg til at noen av dem er meldt inn til slakt. Dette er meldt inn til Mattilsynet, sier han til NTB.

Ifølge Øvrebø var de i dialog med Mattilsynet senest forrige uke, der forståelsen var at Støvring skulle avvikle driften selv.

— Mattilsynet har også nylig tatt kontakt med ønske om et møte, noe vi svarte at vi var villige til. Da hadde vi forventet at de kom tilbake med et tidspunkt, men har ikke hørt noe, sier advokaten, som forteller at han torsdag ettermiddag har sendt epost til Mattilsynet der han ber om at aksjonen stoppes.

NTB har vært i kontakt med Mattilsynet, som ikke har anledning til å gi noen kommentar til Øvrebøs uttalelser på nåværende tidspunkt.

Langvarig konflikt

Støvring har tidligere jobbet som seksjonssjef i Mattilsynet og har hatt en langvarig faglig uenighet med sin tidligere arbeidsgiver, skriver NRK.

Tidligere i år mistet hun retten til å drive dyrehold etter at hun tapte et søksmål mot staten. Retten opprettholdt da vedtaket om at alle dyrene på gården måtte omplasseres eller slaktes.

Støvring har tidligere sagt at konflikten med Mattilsynet forverret seg etter at en ny inspektør overtok.

NTB