Iran: Oljetanker rammet av to missiler i Rødehavet
Oljesøl

Det halvstatlige nyhetsbyrået ISNA melder at skipet står i brann, at det er store skader, og at hendelsen har ført til oljesøl i Rødehavet.

Det offisielle nyhetsbyrået IRNA sier at det dreier seg om skipet Sabity, tilhørende det statlige iranske selskapet NIOC. Skipet befant seg i august ved den iranske havna Bandar Abbas.

— Eksperter tror det var et terrorangrep, sier ikke navngitte kilder til nyhetsbyrået ISNA.

Høyt spenningsnivå

Saudiarabiske myndigheter har foreløpig ikke kommentert hendelsen, som skjer mens spenningsnivået mellom de to regionale stormaktsrivalene er høyt.

I september ble viktige oljeanlegg i Saudi-Arabia rammet av et drone- og missilangrep, som USA mener at Iran sto bak. Angrepet førte til at landets oljeproduksjon i noen dager ble halvert.

Fredagens angrep på det iranske tankskipet førte til at oljeprisen steg med over 2 prosent på grunn av ny bekymring for tilbudet.

Den amerikanske marinens 5. flåte, som overvåker regionen, sier de er klar over «meldingene om denne hendelsen» i Rødehavet, uten å kommentere ytterligere.

USA anklaget tidligere i år Iran for å ha angrepet tankskip i nærheten av Hormuz-stredet. Iran har benektet alle anklagene.

NTB-AP-AFP